DOLAR
32,2645
EURO
34,7864
ALTIN
2.411,85
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Gayrimenkul Danışmanı Damla Boğaç Emiroğlu gezi açılımını değerlendirdi

Gayrimenkul Danışmanı Damla Boğaç Emiroğlu gezi açılımını değerlendirdi
02.10.2023 15:46
4
A+
A-

Şimal Kıbrıs için karantinasız gezi başlıyor. Gayrimenkul Danışmanı Damla Boğaç Emiroğlu konuğumuz oldu. KKTC emlak sektöründeki beklentileri, Kıbrıs Emlak Merkezi’ne yorumladı.

damla boğaç kıbrıs

Gayrimenkul Danışmanı Damla Boğaç Emiroğlu gezi açılımını değerlendirdi

Kıbrıs emlak sektörü için yeni bir dönem başlıyor. Gezi kısıtlamalarında meydana getirilen yeni düzenleme, aylardır KKTC’ye gelemeyen yatırımcılara karantinasız gezi fırsatı sunuyor. Peki beklenti ne yönde? Sektörde neler oluyor, yatırımcı ne düşünüyor? Şimal Kıbrıs’ın ilk ve tek emlak haber-ilan portalı Kıbrıs Emlak Merkezi olarak, sektörün tecrübeli isimleriyle süreci değerlendirdik. Onlardan biri de Gayrimenkul Danışmanı Damla Boğaç Emiroğlu.

Emiroğlu röportajında hem sektörde yaşanacak naturel elemelere dikkat çekiyor, hem de planlı ilerleyenler için ‘fırsat periyodu’ diyor.

“Sektörel Elemeler Kaçınılmaz Olacak”

Piyasanın şu anki durumunu iyi mi yorumluyorsunuz?

Durgun bir piyasadayız. Nakit akışı olanlar planlarına devam edebiliyorlar sadece nakit akışı olmayanlar beklemeye geçtiler. Zor 1 yıl geçirdik ve eğer bu şekilde 1 yıl daha devam ederse sektörel elemeler kaçınılmaz olacaktır. 

“Bekleyen Yatırımlar, Yatırımcılar Var”

Uzun süredir beklenen bir haber geldi, gezi engellemelerinin azaltılmasıyla piyasa hareketlenir mi? Beklentiniz ne yönde?

Kesinlikle hareketlenecektir. Buraya gelemeyen yabancı pazara yönelik hareketlenme kaçınılmaz. Hali hazırda bekleyen yatırımlar, yatırımcılar var. Bunların adaya gelmesiyle sektörde hareketlenir, tüm iktisat de. 

“Arazilerde Fiyat Artışı Bekliyoruz”

Fiyatlara yansır mı bu talep?

Bu soruya iki yönlü yanıt vereceğim. Birincisi daire fiyatlarında değişim olmayacaktır. Zira müteahhitlerin elinde fazlaca ciddi bir yığın var. Bu stoklar eriyene kadar fiyatlar artmaz, sadece kiralamalar artarsa ve bu stoklar erirse fiyatlanma olacaktır. 

İkincisi de uzman olduğumuz mevzu olan arazi. Pandemi sürecinde bile arazi tutarları artmaya devam etti, asla durmadı. Talep artışıyla beraber arazilerde güzel fiyatlanmalar bekliyoruz. Bölgesel olarak ciddi fiyatlanacak araziler var. 

“Gelişme İçin Oldukca Uygun Bir Dönem”

Yeni projeleri tetikler mi peki?

Piyasanın arz-talebine bağlı bu. Piyasada yığın fazlası var, bu stoklar eriyip talep artışı devam ederse doğal olarak ki yeni projeler gelecektir. 

İlave olarak eklemek istediğim bir mevzu var. Firmalar planlarını yaparlarken kesinlikle A planının yanı sıra B/C/D planı da yapmalılar. Bu yıl asla olmayacak durumlarla karşılaştık. Tüm dünya krize mi girecek fakat olsun biz gene de çalışalım dediğimiz tüm planlar gerçek oldu. “Yok artık bu kadarı da olmaz” dediğimiz her senaryoyla karşılaştık. 

Bireysel ve kurumsal yatırımcılar için şunu söyleyebilirim, eğer satın alma güçleri var ise bu dönem tam bir yatırım periyodu şu demek oluyor ki krizi fırsata çevirme periyodu. Şu şekilde örnek vereceğim. Bir iş yapmayı düşündüğünüzde bir bakarsınız ki aslına bakarsanız o işi icra eden kuvvetli markalar var, köşe başları tutulmuş o işin ve siz iyi mi ilerleyebilirsiniz ki diye düşünür vazgeçersiniz. Şimdi işte tam da o işin temellerini atmak için doğru süre. Köşe başları boşaldı, o köşe başlarını tutan siz olabilirsiniz bu zamanda. Gelişme için fazlaca uygun bir dönem. Ve bu fırsatı kullanan hepimiz kazanacaktır.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.