DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

Gayrimenkul Danışmanı Gönül Çağlar ile Kıbrıs emlak sektörü değerlendirmesi

Gayrimenkul Danışmanı Gönül Çağlar ile Kıbrıs emlak sektörü değerlendirmesi
04.10.2023 07:25
25
A+
A-

Kıbrıs emlak sektörünün tecrübeli Gayrimenkul Danışmanı Gönül Çağlar yatırımcıya dikkat çeken bir bildiri verdi. Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…

gönül çağlar kıbrıs

Gayrimenkul Danışmanı Gönül Çağlar ile Kıbrıs emlak sektörü değerlendirmesi

Kıbrıs’a yatırım sürecinde en eleştiri rollerden biri, gayrimenkul danışmanlarında. Emlak acenteleri, inşaat firmaları, konut projeleri daha fazlaca gündemde olsa da, aslen süreci doğru yönettiği taktirde satışı kapatan kişiler, gayrimenkul danışmanları.

Yatırımcı ile ilk diyaloğu, kurduğu kuvvetli yazışma, doğru bilgilendirme ve tecrübesiyle itimat ortamı yaratması satışa giden birkaç başlık…

Kıbrıs’ın ilk ve tek emlak haber-ilan portalı Kıbrıs Emlak Merkezi’nde, sektöre yön veren başarıya ulaşmış danışmanları konuk ediyoruz. Henry Charles Estates ekibinin kıdemli ve tecrübeli Gayrimenkul Danışmanı Gönül Çağlar konuğumuz.

Son dönemde yılda birkaç acente gezen danışmanlar varken, Gönül Çağlar uzun süreden beri Henry Charles Estates ekibinde satış direktörü olarak vazife yapıyor

Arkasındaki kuvvetli marka, kuvvetli ekip ile yatırımcısına varlıklı bir portföy sunan Gönül Çağlar ile Kıbrıs’ta yatırım sürecini konuştuk. Isterseniz röportajın İngilizce versiyonunu da okuyabilirsiniz.

DAÜ Mezunu Gayrimenkul Danışmanı

Sizi tanıyarak başlamış olalım. Kendinizden bahseder misiniz, neler yapıyorsunuz?

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde inşaat teknisyenliği eğitimi aldım. 2002 senesinde Gazimağusa bölgemden ayrılıp, en sevdiğim kent olan Girne’ye taşındım. O yıllardan itibaren de emlak hayatım başlamış oldu.

 “Bu Meslek Benim Hayatım Oldu”

– Emlak sektörüne iyi mi başladınız, hangi alanlarda uzmanlaştınız?

2002 senesinde Girne Merkez’e taşındım ve hepimiz şeklinde iş aramaya başladım. Aynı yıl bir emlak firmasında iş bulup emlak hayatına adım atmış oldum. Bu meslek, benim hayatım oldu diyebilirim. İşimi fazlaca seviyorum. Dışarıdan bakıldığında fazlaca kolay bir meslek sanıyor bazıları, fakat tam tersine fazlaca büyük mesuliyet ve dikkat gerektiren bir meslek. Uzun seneler bu işle uğraştığım için uzmanlık alanım, portföyümüzde olmayan taşınmaz malı bulup, müşterilerimizi memnun etmektir. Bizde bu şekilde bir emlak yok maalesef deyip müşterilerimizi geri çevirmemeye çalışıyoruz. Resale (tekrardan satış) satışları uzmanlık alanım.

“Yerli Alıcı Acil Satılıkları Tercih Ediyor”

– Hangi ülkeler ile çalışıyorsunuz? Çalıştığınız bölgede ki yatırımcıların gayrimenkul alımında ki önceliği nedir?  

Firmamız Henry Charles Estates, her ülke ile çalışıyor. İngiltere, Rusya, Arap ülkeleri, yurt haricinde yaşayan Türkler ver mahalli piyasa. Yatırımcıların genel anlamda öncelikleri Girne ve yakın çevresindeki mülkler. Kira getirileri daha yüksek ve kiralama süreleri dış bölgelere nazaran daha süratli olduğundan bu bölgeleri tercih ediyorlar. Yerli halk yatırımlarını daha fazlaca acil satılık olan mülkere yapıyor. Dış ülkelerden gelen yatırımcılar, ekonomik yönden daha rahat olduğundan emlak seçimlerinde daha rahat hareket edebiliyorlar. Alım güçleri daha yüksek. 

 “Varlıklı Bir Portföye Sahibiz”

– Porftöyünüzde neler var, ne tür gayrimenkuller pazarlıyorsunuz?

Porföyümüz oldukça geniş. Başta Girne olmak suretiyle öteki şehirlerde de oldukça güçlüyüz. Villalar, daireler, yatırımlık arazi ve arsalar, ticari mülkler ve yeni projeler. Her alıcı hedef kitlesine uygun, en hususi fırsatları kolaylıkla sunabiliyoruz yatırımcılarımıza. Bu varlıklı portföyümüz, senelerdir bizi tercih etmelerinin sebeplerinden biri. 

 “Karantina Kalkar Kalkmaz Piyasa Canlanacak”

– Açılım başladı. Yurt dışı yatırımcısından gelen ilgiyi iyi mi değerlendiriyorsunuz?

Yurt dışındaki yatırımcı uzun süreden beri açılım bekliyor. Aylardır Şimal Kıbrıs’ı inceliyorlar, yatırım fırsatlarını araştırıyorlar. Bu güzel ülkede yatırım düşünenlerden bayağı telefon alıyoruz. Açılımla beraber yeni bir devrin başlayacağını düşünüyorum. Adamıza gelmek isteyen müşterilerimizi heyecanla bekliyoruz. Onlar da fazlaca heyecanlı. Karantina kalkar kalkmaz, süreç doğru ve sıhhatli yönetilirse, gerçek anlamda piyasamız canlanacaktır.

“Keşke Dememek İçin”

– Yatırımcılara mesajınız var mı? 

Kıbrıs’ta fiyatlar öteki Akdeniz ülkeleriyle karşılaştırırsak, fazlaca daha uygun. Mükemmel iklim şartları, dağ ve denizi eşi olmayan. Ve global ölçekte de artık bir yatırım fırsatı olarak sunuluyor. Kıbrıs bir dinlence cenneti olacak. Siz de bu cennette yaşamak istiyorsanız, seneler sonrasında ‘keşke’ dememek için Şimal Kıbrıs’ı seçin.
Yatırım sürecinizde, kıymetli yatırımcılara destek olmaktan kıvanç duyarım. 

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.