DOLAR
32,2631
EURO
35,0692
ALTIN
2.468,66
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Girne merkezde, satılık dairelerde yeni bir dönem başlıyor, kira güvence sistemi..

Girne merkezde, satılık dairelerde yeni bir dönem başlıyor, kira güvence sistemi..
27.10.2023 13:22
0
A+
A-

Her insanın bilmiş olduğu bir sistem kira güvence sistemi. Uzun senelerdir bilhassa yabancı yatırımcıyı hedefleyen ve kısa dönem kiralamalar yapabilen inşaat şirketleri kullandı ve kullanmaya devam ediyor, kira güvence sistemini.
Sadece Girne merkez için yeni bir sistem. Bilgileri Devidas Estates Brokerı Yusuf Devidas konu alıyor, Girne merkezde kira güvence sistemini başlatan ilk şirket.

Kira güvence sistemi nedir, iyi mi çalışır? Tüm projelerde kira güvence sistemi var mı? Ilkin bu sorulara yanıt verelim.

Gayrimenkul sektöründe hem mülkü, hem ev sahibini, hem de kiracıyı korumuş olan bir sistem kira güvence sistemi.

Mülk sahibi ile kiracı arasındaki iletişimi daha sıhhatli ve güvenilir düzeyde tutmak için kurulmuş hizmet bütünlüğünün adı aslına bakarsak. Sistem yardımıyla mülk sahipleri mağduriyet yaşamadan kiralarını alabilmekte, kiracılar da mağdur olmadan sürece devam edebilmekte.

Bilhassa bugünlerde konut kiralamada ev sahibi ve kiracı içinde bitmek bilmeyen problemler çıkabiliyor ve çözümü günden güne zorlaşıyor.

Güvenilir kiracı bulmak, o kiracıdan tertipli kira alabilmek de ev sahipleri için zor. Kiracılar ise her ay kapıya dayanan kirayı, yaşanmış olan olumsuzluklardan dolayı tertipli ödemekte zorlanıyor.

Kira güvence sistemi bu aşamada devreye giriyor. Ne ev sahibi ne de kiracı mağdur oluyor.

Gelin bu sistemi Devidas Estate Brokerı Yusuf Devidas’tan dinleyelim. Şu sebeple sistemi Girne merkez bölgesinde ilk başlatan isim diyebiliriz? Iyi mi kurguladı kira güvence sistemini? Ev sahibi ve kiracı içinde sorun çıkıyor mu? Güvenilir bir sistem mi?

Yusuf Devidas: Ilk olarak uzun senelerdir Kıbrıs’ta uygulanan bir sistem bu, dünyada da örnekleri oldukça çok. Sadece Girne bölgesinde tercih edilmiyordu biz başlatana kadar. Bu mevzuda öncü olduğumuz için mutluyuz.

Biz kira güvence sistemini şöyleki kuruyor ve uyguluyoruz. Ev sahibi konutunu bizim yetkili olduğumuz projelerden ve bizlerden satın aldığında bu sistemi sunuyoruz ve konuta mobilyaları almış olduğu günden itibaren kiralama süreci başlıyor. Ev sahiplerinin dairesi boş kalmıyor, ay kaybetmeden kiralama başlıyor. Ikimiz de tüm riski üzerimize alıyoruz sonrasında.

Ev sahibinin kiracısı biziz, Devidas Estates. Ikimiz de yılların verdiği tecrübeyle ödeme düzenine sadık kiracılar buluyoruz ve evleri onlara kiralıyoruz.

Bu aşamada ev sahibi ve kiracı içinde köprü oluyoruz da diyebiliriz. Amaç iki tarafın da haklarını doğru bilmek ve anlaşmazlıkların önüne geçmek. Doğal olarak bizlerden konut alan müşteriler için sunulan hususi bir durum, bunu yine belirtmek de yarar var.

Sözleşmelerimiz senelik olarak imzalanıyor hem konut sahibi hem de kiracı ile. Eğer devam etmek isterlerse senelik zam oranını göz önünde bulunduruyoruz ve kiraya zam yapıyoruz.

Projelerimiz konumu itibariyle yatırım(KİRA)getirisi yüksek projeler. Boş kalma şeklinde bir durumu zor sadece ev sahipleri kira toplama işleriyle uğraşmak istemiyor artık, bunun yerine kira güvence sistemimizi tercih ediyorlar.

Bizde bölgemizin kira oranlarını oldukca iyi biliyoruz, yılların tecrübesi de var. Tüm bu tarz şeyleri sentezleyip iki tarafı da koruyup, riski biz alıyoruz.

Devidas Estates’e ulaşmak ve detaylı informasyon almak için tıklayın..

Etiketler: devidas estates, kira güvence sistemiEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.