DOLAR
32,2094
EURO
34,8304
ALTIN
2.427,01
BIST
10.137,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Henry Charles Estates Brokerı Arzu Aygın’dan 2019 ve 2020 yılı değerlendirmesi..

Henry Charles Estates Brokerı Arzu Aygın’dan 2019 ve 2020 yılı değerlendirmesi..
08.11.2023 18:53
4
A+
A-

Henry Charles Estates 2019 yılını başarıyla geride bıraktı ve 2020 yılına süratli bir başlangıç yapmış oldu. Yılların verdiği deneyim ve dürüstlükle yoluna devam ediyor. 2019 yılı iyi mi geçti, 2020 yılı iyi mi başladı ve sektörün daha da ileriye gitmesi için neler yapmak gerekiyor? Tüm bu soruları Kıbrıs Emlak Merkezi okurları için cevapladı Arzu Aygın..

2019 yılı Şimal Kıbrıs inşaat ve emlak sektörü için sıkıntılı bir yıldı. Senelerdir bu sektöre hizmet veren firmalar bu durumu ön görerek hareket etti ve 2019 yılını başarıyla tamamladı.

Henry Charles Estates de 2019 yılından güçlenerek çıktı. 2020 yılına süratli bir başlangıç yapmış oldu. İşte yeni pazarlara oluşturulan, yatırımcılarına karlı fırsatlar sunan, her koşulda dürüstlük ilkesinden vazgeçmeyen Henry Charles Estate Brokerı Arzu Aygın ile yaptığımız 2019-2020 yılı değerlendirme röportajı..

– Firmanız neler yapıyor?

Henry Charles Estates 2019 yılını başarı göstermiş bir halde geride bırakırken süratli bir halde 2020 için yoğun çalışmalara başladı. 2020 yılının ilk günlerinde alınan yeni kararlarla beraber 20 senedir değişmeyen yatırımcılarımıza en iyi yatırımı sunma, yeni pazarlara açılma ve her koşulda dürüstlük stratejilerimiz bu yılda devam etmektedir. Uzun senelerdir piyasada olduğumuz için başarının sırının her geçen süre daha da fazla çalışmak bulunduğunu biliyoruz. Bu yüzden de 2020’de daha çok çalışmak için kollarımızı sıvadık diyebiliriz.

– 2019 iyi mi geçti?

Malum piyasa şartları heralde tüm işletmeleri belli oranda negatif yönde etkilemiştir. Kimse de bunun aksini söylemesi imkansız zira yalnız sektör olarak değil genel olarak ekonomik şartların negatif etkilendiği bir dönemden geçtik. Henry Charles Estates olarak bizde olumsuzluklardan minumum etkilenebilmek için bazı tedbirler aldık. Netice olarakta 20 seneye yakın bir süreçte bunun şeklinde birçok kriz atlatmış bir şirket olarak stratejimiz; devamlı müşterilerimizin doğru yatırımı en iyi şekilde yapmalarını sağlamaktır. 2019 senesinde bu doğrultuda satışlarımız tamamlayıp, yatırımıcılarımızın isteklerini elimizden geldiğince gerçekleştirdik.

– 2020 beklentileriniz ne yönde?

Henry Charles Estates olarak 2020 yılı beklentilerimiz pozitif yönde yönde. Her ne kadar piyasalardaki negatif hava devam etsede, yeni senede karlı satışlar yapılabileceğini öngörüyoruz. Gerek faizlerin düşmesi, gerek dövizdeki istikrar, bekleyen yatımcıları yatırım hayata geçirmeye heveslendiriyor. 2019 senesinde önünü göremeyen yatırımcıların, 2020 senesinde daha çok seçenek bulacakları ve peşin alımlarda hatırı sayılır indirimlerle yatırım yapabilecekleri bir yıl olmasını bekliyoruz.

– Sektörünüzün daha da iyileşmesi amacıyla yeni yıl için önerileriniz neler?

Şu anda sektörümüzde en mühim problem itimat sorunudur. Bunu aşmamız için tüm sektöre yön veren firmalara iş düşüyor. Meydana getirilen her türlü iyi iş, karlı yatırım ve kaliteli inşaat Şimal Kıbrıs’a yatırımcı gelmesini arttırıyor. Aynı şekilde yayılan her türlü fena haberler de negatif etkiliyor. Bilhassa iletişimin ne kadar süratli bulunduğunu ve toplumsal medyanın ne kadar yaygın kullanıldığını da göz önünde bulundurup, doğru olup olmadığını bilmediğimiz fena haberleri yaymamızın sektörü ne kadar fena etkilediğinin bilicinde olmamız gerekir diye düşünüyoruz. Önerimiz; emlak piyasamızı elbirliğiyle kaynağının doğru olmayan haberler ile bulandırılmaması, kesinlikle doğru bilginin yayılmasının sağlamaktır.

– Yatırımcılara mesajınız nedir?

Yatırımcılar 2019 yılını incelediklerinde aslen Şimal Kıbrıs’ta yatırımlarının ne kadar güvende bulunduğunu deneyimlediklerini tahmin ediyoruz. Bu kadar fena geçen iktisat ile 2019 senesinde bile gayrimenkul fiyatlarının trajik bir halde düşmediği, kiracı bulmakta zorlanılmadığı hepimiz tarafınca malum bir gerçek. Bu da gösteriyor ki, halen öteki ülkelere bakıldığında ucuz kalan Şimal Kıbrıs gayrimenkulleri yatırımcı için her yönüyle cazip. Bu yüzden yatırımcılara Şimal Kıbrıs’tan 2020 senesinde yatırım hayata geçirmeye devam etmelerini ve en iyi malum, tavsiye edilen emlak firmalarından ve gerek standardını gerekse güvenirliliğini ispatlamış inşaat firmalarından alım yaptıkları sürece yanılmayacakları mesajını vermek istiyoruz.

– Kıbrıs Emlak Merkezi için düşünceleriniz…

Kıbrıs Emlak Merkezi bizim gözümüzde güvenilir informasyon merkezi olması ile malum ustalaşmış bir organizasyondur. Senelerdir üyesi olduğumuz kurum yatırım yapmak isteyen her türlü yatırımcının doğru bilgiye en kısa yoldan ulaşabildiği bir kaynaktır. Bizde emlak şirketi olarak haber ve duyuru bölümünden faydalanıyoruz ve öteki birçok şirket şeklinde sektörel haberleri ve ilanlarımızı bu siteden yayınlamayı uygun buluyoruz.

Etiketler: arzu aygın, Henry Charles EstatesEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.