DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Henry Charles Estates Direktörü Arzu Aygın 2021 yılı stratejilerini söyledi..

Henry Charles Estates Direktörü Arzu Aygın 2021 yılı stratejilerini söyledi..
07.10.2023 12:08
1
A+
A-

2020 yılı tüm dünya için zor bir yıl oldu. Sadece aşının bulunmasıyla rahat bir nefes alındı ve yeni planlar yapılmaya başladı. Henry Charles Estates Direktörü Arzu Aygın ile hem mevcut şartları hem de 2021 yılı beklentilerini konuştuk. Detaylar röportajımızda..

2021 senesinde, aşının da bulunmasıyla eski satış grafiğini hızlıca yakalayacağız dedi Henry Charles Direktörü Arzu Aygın.

Şimal Kıbrıs emlak ve inşaat sektörü eski gücüne kavuşabilir sadece daima mevcud ciddi sıkıntıya da değindi. İşi bilmeyen, piyasayı bozan, müşteriye doğru data vermeyen ve emlak işiyle uğraşmaya çalışanlar.

Aslına bakarsak karantinanın kalkması, uçuşların başlamasıyla, adaya yatırım meydana getirecek olanların sayısı bir fazlaca fazla. Hem daha ilkin yatırım yapmış hem de yeni yatırım yapacaklar.

Aden ada Kıbrıs’a ilgi devam ediyor sadece gelemiyorlar bugün ki şartlarda.

Arzu Hanım’la hem 2020 yılını hem de 2021 yılı stratejilerini konuştuk. Portföylerini geliştirerek devam ettiklerini, beklenen İngiltere akımını ve sektörü ilgilendiren daha bir fazlaca mevzuyu da ekledik sohbetimize.

Sizin de keyifle okumanız dileğiyle.

2020 yılı global krizin yaşandığı sıkıntılı bir yıldı, siz neler yaptınız, iyi mi ilerlediniz pandemi döneminde?

Maalesef Covid 19 virüsü ve buna bağlı olarak yaşanmış olan Pandemi tüm dünyayı etkisine aldı. Tüm ülkeler ve neredeyse tüm sektörler benzer biçimde Şimal Kıbrıs emlak sektörü de bu durumdan oldukça etkilendi.

Henry Charles Emlak olarak bizde tüm tedbirleri alarak ofisimizde en iyi emlak hizmetini vermeye devam ettik. Genel olarak gezgin ve yabancı yatırımcı olmaması sebebiyle, yerli piyasaya önem vererek bazı satışlar gerçekleştirdik.

Bazı uygun alım fırsatı yakalayan yerli alıcı pandemiyi pozitif yönde değerlendirdi. Bunun yanısıra İngiltere’de Pandemi zorlukları çekmiş olan bazı Kıbrıslı Türkler Şimal Kıbrı’sa geri dönmek için yatırım hazırlıklarına başladı.

Bazıları ise hali hazırda alım yapmış oldu bile.

“Pandemi döneminde de portföyümüzü geliştirmeye devam ettik”

Portföylerinizde son durum nedir?

Henry Charles olarak Pandemi döneminde de hız kesmeden portföyümüzü zenginleştirdik.

Bilhassa Lefkoşa, İskele ve Gazimağusa bölgelerine gelen talepler doğrultusunda yeni inşaat projelerini portföyümüze kattık. Girne ve çevresi ile ilgili bazı arazi emekleri yaptık.

Ek olarak müteahhitler ve yatırımcılara sunmak suretiyle yatırım projeleri oluşturduk. Kısacası Henry Charles Estates 20 yılı aşkın tecrübesiyle adadın dört bir tarafında portföyü ile iddalı olmaya devam ediyor.

“Eski satış grafiklerini hızlıca yakalayacağız”

2021 yılı beklentileriniz ne yönde?

Ilk olarak 2021 yılının tüm dünyaya sıhhat, sağlık ve afiyet getirmesini temenni ediyoruz. Bunu arkasından aşılanma ve adamıza tayyare seferlerinin artması ve karantina olaylarının kaldırılması temennisi ile birlikte güzel satışların bunu takip edeceğini düşünüyorum.

Gerek internetten yeni tanıştığımız, gerekse uzun senelerdir yatırımcımız olan yurt haricinde ikamet eden kişilerin gelmek ve yatırım yapmak için beklediklerini biliyoruz.

Özgür ve risksiz adaya gelişlerin sağlanacağı o günlerden itibaren yeniden eski emlak satış grafiklerimizi yakalayacağımıza eminiz.

2021 yılı için stratejiniz nedir?

Uzun senelerdir hizmet veren ve Kıbrıs’ın önde gelen emlakçılarından biri olarak bizim hedefimiz daima aynı yönde oldu.

En iyi ve en güvenilir hizmeti vermek, global olmak, doğru fiyat ve risksiz yatırımı yatırımcılarımıza sunmaktır.

Bu sebeple 2021 senesinde da stratejilerimiz bu yönde oluşturduk.

Yatırımcılarımıza ve bizi seçen müşterilerimize en iyiyi sunmaya devam ediyoruz.

“Sektörün en büyük sıkıntısı, işi bilmeyip de piyasayı bozanlar”

Sektörünüzün daha da iyileşmesi için önerileriniz neler?

Sektörümüzün değişmez problemi malesef fazlaca fazla işi bilmeyen ve piyasayı bozan emlak işiyle uğraşmaya çalışan kişiler olması.

Ofisi olmadan, vergi yükümlüsü olmayan ve en kötüsü de alıcıyı yanlış yönlendiren bu kişilere yasal yaptırım uygulanması ve piyasanın bu yönde temizlenmesi gerek.

Şimal Kıbrıs Emlakçılar Birliği’ne üye olan profesyönellerin yönettiği bir piyasa hem yatırımcılar hem inşaat firmaları hem de biz emlakçılar için fazlaca iyi ve doğru olur.

Biz senelerdir bu mesleğe emek ve yatırım yapıyoruz. Bunun da karşılığını en iyi şekilde almak isteriz.

Yerli yatırımcı adanın potansiyelinin bilincinde, hedefimiz yabancı yatırımcıya da anlatmak”

Yerli ve yabancı yatırımcılar için mesajınız var mı?

Yerli yatırımcı esasen büyük seviyede adamıza yatırım yapmanın ne kadar karlı bulunduğunun bilincinde. Ve olanak bulmuş olduğu seviyede yatırım yapıyor.

Bizim aslolan hedefimiz yabancı yatırımcıyı adaya çekmek ve tüm ekonomiye yarar sağlamaktır.

Pandemi sürecini iyi yönetmiş olmamız bizlere artı puan elde edecektir. Dünyanın değişen yeni yüzü insanları daha sakin ve kolay yaşam şartlarının olduğu yerleşim bölgelerine yöneltecektir.

Bu şartların hepsinin sağlandığı ve yılda neredeyse 10 ay mükemmel hava şartlarının olduğu aden adamıza fazlaca fazla talep olacağı kanaatindeyim. Biz Henry Charles Estates olarak emlak sahibi olmak isteyen yerli ve yabancı tüm müşterilerimize en iyi hizmeti vermek suretiyle burada olacağız.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: arzu aygın, Henry Charles EstatesEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.