DOLAR
32,2615
EURO
34,8402
ALTIN
2.432,44
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Henry Charles Estates Gayrimenkul Danışmanı Narçın Timur Kıbrıs’a yatırımın avantajlarını söyledi.

Henry Charles Estates Gayrimenkul Danışmanı Narçın Timur Kıbrıs’a yatırımın avantajlarını söyledi.
04.10.2023 01:19
4
A+
A-

Kıbrıs Emlak Sektörünün tecrübeli Gayrimenkul Danışmanı Narçın Timur emlak sektörünün açılım sonrası beklentisini, Kıbrıs’a yatırım yapmanın avantajlarını ve yatırımcıların dikkat etmesi ihtiyaç duyulan mevzuları söyledi. Detaylar röportajımızda..

narçın-timur-henry-charles-estates-gayrimenkul-danışmanı-kıbrıs-girne

Henry Charles Estates Gayrimenkul Danışmanı Narçın Timur Kıbrıs’a yatırımın avantajlarını söyledi.

Yatırımcı ile kurduğu diyaloglar, uygun portföy sunumu, kuvvetli kontakt, çözümleme kabiliyeti ve itimat ortamı oluşturması ile gayrimenkul danışmanları emlak sektörünün en mühim parçalarından.

Kıbrıs’ın ilk ve tek emlak haber-ilan portalı Kıbrıs Emlak Merkezi’nde, sektöre yön veren başarıya ulaşmış gayrimenkul danışmanlarını konuk ediyoruz. Henry Charles Estates’in tecrübeli gayrimenkul danışmanı Narçın Timur konuğumuz.

Narçın Timur ile Şimal Kıbrıs’a yatırımın önemini, sundukları portföy zenginliğini ve yatırımcıların nelere dikkat ettiğini konuştuk.

 

Londra’dan Kıbrıs’a 

Sizi tanıyarak başlamış olalım. Kendinizden bahseder misiniz, neler yapıyorsunuz?

Aslen İngiltere doğumluyum. Londra’daki eğitimimi tamamladıktan sonrasında 1993 senesinde Kıbrıs’a yerleşmeye karar verdim ve 28 senedir adada yaşıyorum.

Kıbrıs’a yerleştiğim ilk seneler bankacılık sektörü ile iş hayatına başladım ve uzun seneler bu sektörde devam ettim.

Hemen sonra Henry Charles Estates Direktörü Arzu Aygın ile yollarımız kesişti ve bankacılık sektöründen ayrılıp emlak sektörüne adım attım.

Emlak Sektöründe Uzun Dönem Deneyim

Emlak sektörüne iyi mi başladınız, hangi alanlarda uzmanlaştınız?

Emlak sektörünün en verimli olduğu dönem olan 2003 senesinde Henry Charles Estates’de yazman olarak işe başladım.

Fazlaca keyifle çalıştığım bu sektörde, 8 yıl ofis yöneticisi olarak tecrübe kazandıktan sonrasında 2011 senesinde meslekten bir süre ayrılma sonucu aldım.

2018 senesinde tekrardan emlak sektörüne giriş yaptım ve bu kez satış danışmanı olarak uzmanlaşmak istedim ve 3 senedir satış alanında vazife yapıyorum.

Yatırımcının Daireden Villaya Geçiş İsteği 

Hangi ülkeler ile çalışıyorsunuz? Çalıştığınız bölgede ki yatırımcıların gayrimenkul alımında ki önceliği nedir?

Henry Charles Estates olarak tüm ülkeler ile çalışıyoruz sadece devamlı olarak çalıştığımız ülkeler içinde en başta gelen Türkiye, İngiltere, Rusya ve Arap ülkeleridir.

Geçen yıldan beri tüm dünyayı tesiri altına alan Covid-19 sebebi ile ülkeler arasındaki gezi sınırlarından dolayı şu an mahalli piyasa ile yoğun olarak çalışıyoruz.

Mahalli yatırımcıların gayrimenkul alımındaki önceliği düşük fiyatlı ve krediye uygun gayrimenkuller. Bilhassa pandemiden sonrasında apartman dairesinde yaşayan birçok insan müstakil bahçeli villa alımına talep gösterdi.

Yabancı yatırımcılar ise döviz ile çalmış olduğu için alım gücü de daha rahat oluyor ve gayrimenkul seçimlerindeki öncelik, güvenilebilir bir emlak acentesi aracılığı ile yatırım yapmak.

Kıbrıs’ın En Geniş Portföyü

Porföyünüzde neler var, ne tür gayrimenkuller pazarlıyorsunuz?

Portföyümüz oldukça geniş, hatta Kıbrıs’ta en geniş portföye sahibiz diyebilirim.

Yatırımcılarımıza Şimal Kıbrıs’ın her bölgesinden her bütçeye uygun arsa, konut ve ticari gayrimenkuller sunabiliyoruz.

“Adaya Gelmeyi Bekleyen Fazlaca Müşterimiz Var”

Açılım başladı. Yurt dışı yatırımcısından gelen ilgiyi iyi mi değerlendiriyorsunuz?

Yurt dışındaki yatırımcının devamlı ilgisi oldu hatta kapalı kaldığımız dönemde bile telefon ve mailler hep devam etti. Yalnız açılımın gerçekleşmesi için hep beklemede kaldılar ve kapalı olduğumuz bu bir yıl süresince araştırmalarını halletmeye devam ettiler.

Açılım süreci doğru yönetilip tamamen gerçekleştiği vakit piyasamız inanılmaz canlanacaktır bundan dolayı adamıza gelmeyi bekleyen fazlaca müşterimiz var.

“Yatırım Yaparken Güvenilir ve Köklü Firmaları Tercih Edin”

Yatırımcılara mesajınız var mı?

Yatırımcılara mesajım: Şimal Kıbrıs’ta yatırım yapmanın birçok avantajlı sebebi var.

Emlak fiyatlarının öteki ülkelere nazaran devamlı daha uygun oluşu,  birçok firmanın kolay ve esnek ödeme koşulları sunması başlıca avantaj olarak sayılabilir.

Doğal olarak bu kadarla sınırı olan değil.

Dinlence için yada uzun vadeli ikamet etmek isteyenler için Kıbrıs’ın ideal hava şartları ve sunmuş olduğu daha kaliteli yaşam tarzına değinmeden geçemeyiz. Tüm bu tarz şeyleri düşündüğünüzde yatırım için fazlaca cazip bir konumdayız.

Son olarak yatırımcıların dikkatini çekmek istediğim bir mevzu var. Yatırımcıların emlak alımında kesinlikle kayıtlı  emlak acenteleri ile çalışmalarını, güvenilir ve köklü firmalar tercih etmelerinin önemini de eklemek isterim.

Etiketler: narçın timur, gayrimenkul danışmanı, kıbrıs, Henry Charles EstatesEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.