DOLAR
32,2804
EURO
35,0323
ALTIN
2.473,64
BIST
10.538,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Hisseli tapu nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi

Hisseli tapu nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi
14.10.2023 05:33
6
A+
A-

Şimal Kıbrıs emlak sektöründe oldukça duyulan hisseli tapu ne demek? Hisseli tapuda, hangi bilgiler yer alır ve hangi bilgiler yer almaz? Hisseli tapu satışı iyi mi yapılır? Hisseli tapuyla ilgili merak ettikleriniz Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…

Hisseli tapu nedir?

Taşınmaz mal tek bir kişiye ilişik olabileceği benzer biçimde birden oldukca kişiye de ilişik olabiliyor. Bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu çeşidine “hisseli tapu” deniyor.

Hisseli tapuda hangi data yer alır?

Hisse sahipleri, “paydaş sahibi” olarak ifade ediliyor. Hisseli tapuda, taşınmaz malın iyelik sahipliğini paylaşan hissedarların adları ve sayı detayları içeriyor. Böylelikle söz mevzusu gayrimenkulün kaç ortağa ilişik olduğu belirtilmiş oluyor.

Hisseli tapuda hangi data yer almaz?

Hissedarların taşınmaz mal üstünde hangi bölüme haiz oldukları belirtilmiyor. Hisseli tapu sahipleri içinde çıkabilecek anlaşmazlıkları ortadan kaldırmak için hisse sahipleri kendi aralarında hangi bölgenin kimin olduğuna dair yazılı bir hazırlanabilir.

Hisseli tapu satışı iyi mi yapılır?

*Hisseli satışlarda en duyarlı mevzu, tapu üstünde kayıtlı hissedarların tespitiyle başlamış olan süreç. Hisseli tapunun satış işlemi için tapuda kayıtlı her hissedarın tapuda kendi satış işlemini gerçekleştirmesi gerekir.

*Hissedarlar, istedikleri takdirde birbirlerine ya da hep beraber bir avukata vekâlet vererek hareket edebilme seçeneğine haiz.

*Bazı durumlarda, hisse sahiplerinden bir tek biri, hissesini satmak istemeyebiliyor. Bu kişinin satış iptali davası açma hakkı bulunuyor.

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.