DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Homeland Properties Şimal Kıbrıs’ı Rusya Emlak Fuarında Temsil Etti

Homeland Properties Şimal Kıbrıs’ı Rusya Emlak Fuarında Temsil Etti
28.09.2023 08:23
4
A+
A-

Bir tek yatırımcı beklemek olmaz, yatırımcıya gitmek, anlatmak gerek… Homeland Properties bunu yapmış oldu, Rusya’ya uçtu. Hem Şimal Kıbrıs’ı tanıttılar, hem de yatırım fırsatlarını… Peki fuar iyi mi geçti, yol haritalarında neler var? Kıbrıs Emlak Merkezi’nde konuğumuz Homeland Properties Direktörlerinden Murat Keleş.

homeland properties rusya

Homeland Properties Şimal Kıbrıs’ı Rusya Emlak Fuarında Temsil Etti

Kimileri ambargoyu eleştirdi, kimileri yönetim şeklini. Senelerce bardağın hep boş tarafı ön plandaydı. Fakat pandemi periyodu bir kez daha Şimal Kıbrıs’ın avantajlarını ortaya çıkardı. Forbes dergisinin yatırım tavsiyesi, karantina günlerinde dinlence tadında geçen yaşam derken, KKTC emlakları bir kez daha global yatırımcının gözdesi.

Önceleri Türkiye haricinde İngiltere ve İskandinav ülkeleri ilk sıralardayken, son dönemde Alman pazarı ile beraber Rusça konuşan ülkelerden gelen yatırımcı sayısında ciddi bir artış var.

Bilhassa pandemi sürecinde kısıtlamaların ve kapanmanın sert yaptırımlarla uygulanmış olduğu Rusya ve çevresi için, KKTC cennetten bir köşe şeklinde şu sıralar.

Fakat o yatırımcının bilgili bir halde adaya gelmesi için tanıtım koşul. Ülkeyi, fırsatları ve seçenekleri anlatmak gerek… Kıbrıs Emlak Merkezi kurumsal üyelerinden Homeland Properties bu sorumluluğu üstüne alan firmalardan biri.

Rusya emlak fuarı için St. Petersburg’a uçtular, KKTC’yi anlattılar. Fuarı ve bilgileri Homeland Properties Direktörlerinden Murat Keleş ile konuştuk.

“Yeni İşbirliği Anlaşmaları Yaptık”

Son dönemde artan olay sayısına karşı ofiste toplantı halletmeye bile çekinenler varken, siz uzun bir yolculuğu göze alıp Rusya’ya gittiniz. Iyi mi geçti fuar?

Konfor alanından çıkmadan, büyük başarılar yakalamak pek mümkün değil. Sıhhat açısından zor bir dönem, rota olarak uzun bir yol. Fakat orada olmalıydık ve gittik. Fazlaca güzel geçti fuar. Ilkin ülkemizi, sonrasında kendimizi anlattık.

Hem oradaki müşterilerimizle karşı karşıya yazışma kurduk, hem de yeni ortaklık anlaşmaları yaptık.

Aslına bakarsak fuar üç gün olarak planlanmıştı. Fakat Rusya’da alınan yeni pandemi engelleme kararları sebebiyle, bir günde tamamlandı. Bu kısa zamana karşın, oldukça verimli geçen bir fuar oldu bizim için.

Şirket olarak ileriye yönelik atılan adımlara büyük ehemmiyet veriyoruz. Bu da o adımlardan biri oldu.

“Durmadan, Yılmadan Şimal Kıbrıs’ı Anlatmamız Gerekiyor”

Özellikler son günlerde Rusya ve çevresinden gelen yatırımcılar inşaat firmaları için büyük bir potansiyel oluşturuyor. St. Petersburg’da iyi mi karşıladılar sizi? 

İki değişik pencereden cevap vermek isterim bu soruya. İlki şu ki, fuar katılımcılarından fazlaca güzel talep aldık. Bizi merak ediyorlar, güzel sorular soruyorlar.

İkincisi ise maalesef Şimal Kıbrıs’ın bilinirliğinin fazlaca fazlaca azca bulunduğunu gördüm bu fuarda. Biz konumunu, özelliklerini ve avantajlarını anlattıkça karşı tarafın iyi mi etkilendiğine onlarca kere tanık olduk ekip olarak.

Lütfen artık kendimizi ambargoda zannetmeyelim. Geri planda kalmayalım. Tecim engelleme tanımıyor. Hususi bir coğrafyada yaşıyoruz, hususi bir adada sektör olarak güzel işler başarıyoruz. Durmadan, yılmadan anlatmamız gerekiyor.

Ikimiz de bu süreci hızlandırmak adına o bölgedeki çözüm ortaklarımızı güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz.

“Ilkin Ülkemizi, Sonrasında Kendimizi ve Projelerimizi Tanıtmaya Gittik”

Doğru bir görüş açısı ile yerinde bir ileti verdiniz, tanıtım eğer olmazsa. olmaz.. Peki fuar değerlendirmesi yaptınız mı? Hedeflediğiniz sonuçlara ulaşacak mısınız?

Rusya’daki bir çözüm ortağımız vasıtasıyla katıldık bu fuara ve yeni çözüm ortaklıkları da kurduk. Birinci hedefimiz buydu aslen. Öteki hedefimiz ise direkt satış yapmaktı.

Bu anlamda da pozitif yönde gelişmeler var. Bağlantılarımızı kurduk ve Şimal Kıbrıs’a çağrı ettik. Gelecek ve görecekler ki anlasınlar, tanısınlar. Şirket olarak Şimal Kıbrıs ile iş yapmak isteyen, bireysel yatırımcı olarak bu adada yatırım düşünen fazlaca şahıs var.

O yüzden biz şirket olarak ilkin ülkemizi, peşinden kendimizi ve projelerimizi tanıtmaya gittik.

Bizim şu an satışta olan iki  projemiz var, fuarda onları da tanıttık. Long Beach Residence ve Sea Side projelerimizle katıldık fuara.

“2+1 Fiyatına 3+1 Satıyoruz”

Bu projelerden bahseder misiniz? Iyi mi bir yaşam, iyi mi fırsatlar sunuyorsunuz? 

Gazimağusa’da 18 dairelik 2+1 apartmanımız var, orada 4 tane daire kaldı satışta. 55 bin sterlinden başlıyor fiyatlar, teslime hazır durumda. Bir tane de 2+1 ve 3+1 daireleri olan apartman projemiz var. Burada da 2+1 daireler 55 bin sterlin, 3+1 daireler 69.900 sterlin. 3+1 daireler 140 metrekare. Konumları da City Mall karşısında Çanakkale yolu üstünde. Gazimağusa’da üç projemiz var aslen satışta. Bir tanesi Maraş’ta sadece orada son bir dairemiz kaldı. Maraş’ta öteki müteahhitler inşaat yapmıyor, sadece biz her yıl bir proje yapıyoruz. 2+1 fiyatına 3+1 daire satıyoruz. Yerli halka hizmet vermek istiyoruz bu yüzden tutarları düşük tutuyoruz.

Seaside projesi biteli 2 yıl oldu, 1+1 dairelerimiz kaldı yalnız birkaç tane. Bu tarz şeyleri da eşyalandırdık ve müşterilerimizin konaklaması için kullanıyoruz.

Long Beach Residence inşaat halinde. Dış sıvasına başlıyoruz. Nisan ayının sonuna kadar bitireceğiz, 52 dairelik bir proje. %35-40 satışı yakaladık. İnşaatın teslimine kadar %50 ödeme şartımız var. Kalan miktarı da iki yıl vade yapıyoruz.

“İnsanların Aklına Kalitemizle Kazınmak İstiyoruz”

İnşaat şirketi fazlaca, konut projesi fazlaca. Homeland Properties olarak niçin sizi tercih ediyor müşterileriniz? Nedir sizi öne çıkaran detaylar?

Ben inşaat mühendisiyim, ortağım da mimar. Biz şirket olarak bu mevzuda tecrübeliyiz. 33 yılım geçti benim bu sektörde. Gelip aldıklarında devamlı memnun olurlar, memnun kalacakları bir alışveriş yapmış olurlar.

Biz kalite çıtasını yüksek tutuyoruz. İnsanların aklına kalitemizle kazınmak istiyoruz ve inşaatlarımızı her gören de bu kaliteyi takdir ediyor.

Bizlerden ev alan hepimiz memnun. 2017 yılına kadar biz evleri Türk Lirası ile sattık. Hem kaliteli hem de uygun ev yapmamızla tanındık. Sadece 2017 senesinde yaşanmış olan kriz sebebiyle sterlin ile satmaya başladık. Gene de koşulların elverdiğince uygun şartlar sunuyoruz.

Rusya’ya kadar gittiniz, talebi ve gereksinimleri yerinde gördünüz… Kıbrıs Emlak Merkezi olarak fuarların kapanmış olduğu, insanların sokağa bile çıkamadığı dönemde 3 dilde hizmete taşıdık sistemimizi. O dillerden biri de Rusça. Hazırlamış olduğumuz emsalsiz içeriklerle sizin vurguladığınız şeklinde hem Şimal Kıbrıs’ı tanıtıyoruz, hem de yatırım fırsatlarını… Siz Kıbrıs Emlak Merkezi üyesi olarak, portalımızı iyi mi yorumluyorsunuz?

Pandemi süreci hepimize standart bir halde dijitalde olmanın yetmediğini, dijitalde fazlaca kuvvetli bir halde var olmanın ne kadar mühim bulunduğunu gösterdi. Kıbrıs Emlak Merkezi olarak içeriklerinizle çözüm ortaklarınıza bu kuvvetli dijital imajı sağlıyorsunuz.

Rusça mevzusunda yaptığınız hamle de kesinlikle takdir edilmesi ihtiyaç duyulan bir mevzu. Bundan dolayı biz fuarda da gördük ki, Rusça dilinde kendimizi tam anlamıyla tanıtamamışız.

Ülke olarak tamamlanmamış kaldığımız bu noktaya odaklanmanız, hepimiz için büyük bir talih.

Hem Türkçe, hem İngilizce, hem de Rusça olarak Kıbrıs Emlak Merkezi’nden sesimizi ve projelerimizi duyuruyor olmak, yatırımcı ile kendi dilinde temasa geçebilmek bizim için fazlaca mühim.

Bunun için teşekkürler.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: Homeland Properties, Murat KeleşEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.