DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Parçalı Bulutlu
12°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C

İş yeri açmak isteyenlere altın değerinde tavsiyeler – Kıbrıs Emlak Merkezi

19.11.2023 21:00
4
A+
A-
İş yeri açmak isteyenlere altın değerinde tavsiyeler – Kıbrıs Emlak Merkezi

Kendinize yeni bir iş oluşturmak ya da ofisinizi değiştirebilmek için iş yeri ilanlarını mı araştırıyorsunuz? İster tamamen sıfırdan yola çıkın isterse mevcut yapınızı geliştirin yeni bir iş oluşturmak için oldukça kapsamlı bir emek verme sürecine girişmeniz gerekir. Herhangi bir iş yerini satın almadan ilkin uyulması ihtiyaç duyulan bazı noktalar var. Bunlardan haberdar mısınız? Olmasanız da merak etmeyin, biz bugünler için varız… Kıbrıs Emlak Merkezi olarak yeni bir iş yeri açmak isteyenler için uyulması ihtiyaç duyulan bazı tehlikeli sonuç noktaları derledik. Bu haberle ilgili detaylar, Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…

Eveeett, nerede kalmıştık? Haahh! Yeni bir iş yeri açarken uyulması ihtiyaç duyulan bazı noktalardan bahsediyorduk… Peki, nedir bu noktalar? İş yeri açarken yapılmaması ihtiyaç duyulan hatalar neler?

Hazırsanız, hadi başlamış olalım!

İŞ YERİ AÇMAYI PLANLAMADAN ÖNCE NELER YAPILMALI?

*Bir girişimci olarak zayıf ve güçlü yanlarınızı değerlendirin,

*Kişisel ve işle ilgili hedeflerinizi belirleyin,

*Mevcut ve potansiyel finansal kaynaklarınızı gözden geçirin,

*Finansal risklerinizi tanımlayın,

*Faaliyete geçiş maliyetini saptayın,

*Etkinlik yerine karar verin,

*Kapsamlı bir pazar araştırması yapın,

*Hedef müşterilerinizi tanımlayın,

*Mevcut ve potansiyel rakiplerinizi tanımlayın,

*Pazarlama planınızı geliştirin.

PEKİ, İŞ KURARKEN HANGİ HATALARDAN KAÇINMALIYIZ?

*Yeterince iyi tasarlanmamış bir plan:

-Resmi bir halde hazırlanmış bir iş stratejisi bir gereklilik değil, fakat şirketinizi ne tarafa yönlendireceğiniz mevzusunda bir fikriniz olması iyi bir şey.

-Müşterilerinizin kim bulunduğunu, ne sattığınızı ve insanların ürününüz yada hizmetiniz için ne kadar ödemek istediğini bilmeniz gerekir.

*Toplumsal medya pazarlamasını kullanmamak

-Toplumsal medyanın şaşırtıcı gücü asla küçümsenmemeli. Mesela; Twitter, Feysbuk, Pinterest ve Instagram ürün satışı için kullanılmalı. LinkedIn ise marka değerinizi oluşturmak, benzer fikirlere haiz girişimcilerle tanışmak ve becerileriniz ve eski atılımlarınızı göstermek için ideal.

-Bir pazarlama stratejisi geliştirirken seyirci kitlenizin kim bulunduğunu idrak etmek mühim. İsteğinize uyarlanmış bir kitle oluşturmak için, birkaç toplumsal kitlenin nabzını ölçmek hiçbir vakit fena bir düşünce değil.

-Piyasaya yeni giren firmalar genel anlamda sınırı olan bir bütçeye sahiptirler. Bu yüzden pazarlama sermayenizi devasa bir lansman kampanyası için harcamaktansa minik bir kitlede zamana yayarak yatırım yapmanız tavsiye edilir.

*Alan kişi destek hizmetlerini göz ardı etmek

-Müşterilerinizle karşı karşıya görüşmeniz imkânsızsa onlarla etkileşimde bulunmak için değişik yollar geliştirin. Bu, birçok ortamda yapılabilir: Mesela e-posta, telefon yada canlı söyleşi.

-Ek olarak, müşterilerinizin şirketiniz hakkında görüşleri mühim. Hizmetinizden memnun olmayan müşterilerinizin neyleri beğenmediğini görmek ve bu pürüzleri ortadan kaldırmak ise daha da mühim bir durum. Bundan dolayı şirketiniz, müşterileriniz tarafınca değerlendirilmeli. Müşterilerinizin şirketiniz hakkında görüş ve düşüncelerini ifade edecek bir anket düzenleyin.

*Fena hazırlanmış bir altyapıya haiz olmak

-Tüm işletmelerin internete ciddi seviyede bağımlı olduğu bir gerçek var. Bundan dolayı, web altyapınızın yerinde ve muntazam bir halde çalışıyor olduğundan güvenilir olmalısınız.

*Şirketinize ilişkin bir web sayfasını ve bunun yanında alan adınızla eşleşen bir e-posta adresinizi oluşturan, ustalaşmış anlamda ilgiyi şirketinizin üstüne çekebilen, web içeriklerini düzenleyebilen birine ihtiyacınız olmalı. Bu, müşterilerinize ciddi olduğunuzu ve markanızı geçerli kılmak için uzun bir yolu göze aldığınızı gösterecek.

*İlham verici bir emek verme alanının eksikliği

-Şirketinizi kurarken uzun, sıkıntılı saatler süresince çalışmanız gerekebilir ve bitkin düşebilirsiniz. Dar, bunaltan bir ofiste oturmak bu hissi daha da artırmaktan başka bir şey yapmaz ki bu yüzden yaratıcılığı canlandıran ve destekleyen bir mekânda çalışmak mühim. Yapacağınız değişim minik bir şey olabilir. Bir tablo, acayip bir duvar kâğıdı yada garip şekilli bir ayna… Bu dokunuşlar daha azca kasvetli ve genel olarak üretkenliği uyarıcı bir mekân yaratma mevzusunda oldukça iyidirler.

-Bütçenizin elverdiği seviyede, sizin ve çalışanlarınızın daha sıkı çalışıp daha üretken olmanızı sağlayacak geniş, iyi aydınlatılmış mekânları tercih edin.

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.