DOLAR
32,2770
EURO
35,0305
ALTIN
2.475,32
BIST
10.512,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Kaynarca İşletmeleri Direktörü Hikmet Kaynarca Kıbrıs Emlak Merkezi’ne Konuk Oldu

Kaynarca İşletmeleri Direktörü Hikmet Kaynarca Kıbrıs Emlak Merkezi’ne Konuk Oldu
26.09.2023 08:12
3
A+
A-

İnşaat sektöründe 30 senelik tecrübesiyle hizmet veren Kaynarca İnşaat, projenin başından sonuna kadar tüm süreci kendi bünyesinde yönetiyor. Kıbrıs Emlak Merkezi’ne konuk olan Kaynarca İşletmeleri Direktörü Hikmet Kaynarca, yatırımcı için mühim mesajlar verdi.

hikmet kaynarca kıbrıs

Kaynarca İşletmeleri Direktörü Hikmet Kaynarca Kıbrıs Emlak Merkezi’ne Konuk Oldu

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde inşaat sektörü derhal her gün yeni oyuncularla tanışıyor. Dün X bir meslek yaparken bildiğiniz kişilerin, aniden ‘inşaatçı’ bulunduğunu görmek hem şaşırtıyor, hem de sektör adına sual işaretleri oluşturuyor.

Kıbrıs Emlak Merkezi olarak seçim yaparken araştırmanın, tecrübenin ve ortaya çıkan projelerin ne kadar mühim bulunduğunu her defasında okurlarımızla paylaşıyoruz.

O yüzden bu içeriğimizde sektörün tecrübeli bir markasına uzanıyoruz…

Üretiyor, naklediyor, yapıyor, satıyor, yüksek faize karşı şirketten vadelendiriyor… Şimal Kıbrıs inşaat sektöründe A’dan Z’ye tüm süreci kendi bünyesinde yöneten bir şirket var. Projeleriyle ve kampanyalarıyla dikkat çeken, Kıbrıs Emlak Merkezi kurumsal üye inşaat firmalarından Kaynarca İnşaat’a konuk oluyoruz.

Röportaj konuğumuz Kaynarca İşletmeleri Direktörü Hikmet Kaynarca.

30 YILLIK TECRÜBE

Kaynarca İnşaat’ı anlatır mısınız bizlere?

Kaynarca İnşaat 1991 senesinde Kıbrıs’a ayak basmamızla beraber öz ana para ile kurulan bir şirkettir. Taşeron şirket olarak işe başladık. Ailenin öteki fertlerinin de Kıbrıs’a gelmesiyle 2001 senesinde Kaynarca İşletmeleri olarak hayatına devam etti. O günden günümüze kadar hem taahhüt hem de yap-sat anlamında halkımıza hizmet veriyor.

“TİCARETİN KURALI, SINIRI OLMAMASI”

Hangi bölgelerde yatırım yapıyorsunuz peki?

Ada ufak bir yer. Dolayısıyla adanın her yerinde hizmet verebiliyoruz. Konum olarak Girne’ye ağırlık veriyoruz. Ticaretin kuralı sınırı olmamasıdır. İş Mağusa’daysa Mağusa’dayız, Lefkoşa’daysa Lefkoşa’dayız, İskele’deyse İskele’deyiz. Hatta merdiveni var ise, gökteyiz.

“TOPLUM OLARAK BÜYÜMELİYİZ”

Şirketiniz amacı nedir?

Yatırım iki türlü yapılır, biri hizmet diğeri ticarettir. Bizim yatırımda ki birinci hedefimiz hizmet, bunu fazlaca açık gönüllülükle söylüyorum.

Bizim büyümemiz lazım. Kişi olarak büyüyüp, kurum olarak büyümezseniz bunun pek bir anlamı yok. Aynı şekilde siz büyürken halk da sizinle beraber refah düzeyine erişiyorsa, aslolan anlamı yakalarsınız. Sadece halkın refahı yok, siz büyüyorsanız bunun da anlamı yok bizim için.

Hepsi birbiriyle bağlantılı olarak büyümeli. Biz cemiyet olarak büyümeliyiz.

Bizim şirket hedefimiz şirket olarak büyümekten ziyade, cemiyet olarak büyümek.

“HİÇ TAŞERON KULLANMADAN İNŞAATLARIMIZI TAMAMLIYORUZ”

İnsanlar niçin Kaynarca İnşaat’tan ev alıyorlar?

Biz evlerimizi yaparken insanların rahat yaşayabilmesini planlıyoruz. Ev yalnız konut değildir, ev huzurdur, mutluluktur, yaşam kalitesinin arttığı yerdir.

Zaman içinde değişime bir örnek vereyim. Eskiden evlatları eve sokamazdık, şimdi evden çıkaramıyoruz. Demek ki bizim çocuklarımız evde daha çok zaman geçirmeye başladı.  Aynı şekilde ikimiz de pandemi süreci geçirdik ve evde daha çok zaman harcadık. Evlerin yaşanabilir ve rahat olmasının önemini bir kez daha fazlaca iyi anladık. Biz projeleri inşa ederken bölgeyi fazlaca iyi değerlendiriyoruz. Güneşi, havası, konumu şeklinde birçok değişik detayı en ince ayrıntısına kadar planlayıp evlerimizi ona gore dizayn ediyoruz.

İlk kuruluşumuz taahhüt işleri ile başladı ve birçok devasa işler yaptık. Maalesef Kıbrıs’ta tek bir işle sınırı olan kalamıyorsunuz, bizlere de taahhüt işleri yetmedi zaman içinde. Biz asla taşeron kullanmadan inşaatlarımızı tamamlıyoruz. Nakliyesini, altyapısını, kalıbını, demirini, sıvasını, boyasını, alüminyumunu, pvcsini, mobilyasını kendi bünyesinde meydana getiren, kendi imalatını da meydana getiren bir firmayız. Bu şekilde hacimsel bir iş yaptığınız vakit yalnız taahhüt size yetmiyor. Bizi doygunluk etmedi yalnız bu. Dolayısıyla yap-sat da halletmeye başladık.

“ÖZSERMAYE İLE ÇALIŞAN BİR FİRMAYIZ, DAHA RAHAT HAREKET EDEBİLİYORUZ”

Son dönemde başlatmış olduğunuz bir kampanya var, bu kampanyadan da bahseder misiniz?

Söylediğim şeklinde tek başımıza büyümek değil hedefimiz. Temel hedefimiz,  vatandaşın ev sahibi. Bunu düşünürken iyi mi daha yararlı olabiliriz, iyi mi bir kolaylık sağlayabiliriz de insanoğlu ev sahibi olabilir diye sorduk kendimize. Kampanyayı da bu şekilde oluşturduk.

Hatta insanlara da sorduk, iyi mi bir ödeme planı ile ev alabilirsiniz diye. Onlardan aldığımız cevaplarla oluşturduk kampanyamızı.

Vatandaşın 15-20 bin sterlin kenarda parası var, ortalama bin sterlin de geliri var, dolayısıyla buna hizmet etmek gerekiyor. Proje aşamasında %25 peşinat ve 60 ay vadeli ev satışlarına başladık. Fazlaca güzel satışlar yaptık sadece pandemi başlayınca kampanyaya ara verdik. İhtiyaç duyulursa bunu başlatabiliriz. Ek olarak %50 peşinat ve bankasız, kefilsiz şirkete ödeme bir kampanyamız var. Tüm projeler için değil Alkent projemiz için geçerli ve Lapta bölgesinde açacağımız yeni projemiz için geçerli olacak bu kampanya. Kampanyalı satışımız sürekli olacak ve bu yerli müşterilerimiz için yapıyoruz bu kampanyaları. Biz özsermayeyle çalışan bir firmayız ve daha rahat hareket edebiliyoruz.

“MÜTEAHHİDİ ARAŞTIRMADAN YATIRIM YAPMAYIN”

İnşaat şirketi fazlaca, konut sayısı fazlaca. Peki Kıbrıs Emlak Merkezi okurları için bir mesajınız var mı? Mesela ev alma sürecinde nelere dikkat etmeleri gerekir?

Bu fazlaca mühim bir mevzu ve maalesef devamlı karşımıza çıkan bir dikkatsizlik. Para kolay kazanılmıyor, o yüzden birikimler de ezbere harcanmamalı. Müteahhitleri iyi araştırsınlar. Zira bu ülkede bu işi bilmeyip inşaat meydana getiren o denli fazlaca insan var ki. Arazisi olan inşaat işini yapabilirim zannediyor. Sadece ne sıvadan ne betondan anlıyor. Denetleme de yok, çimentoyla kireci ayırt edemeyecek insanoğlu bu işi halletmeye kalkıyor. Sonrasında bu yapılara bizi çağırıyorlar toparlamak için. Fakat bunu kesinlikle kabul etmiyoruz.

Müteahhidi araştırmak fazlaca kolay, hırdavatçılara mesele. Şu marka iyi mi mal alıyor, ödemesini yapıyor mu diye mesele. Sadece birkaç hırdavatçıya mesele ki biri sizi yanıltmasın. Konut alan müşterilere mesele. Bankalara mesele kredibilitesi iyi mi?

Bunun haricinde dijital olarak da araştırın. Kıbrıs Emlak Merkezi bunun için var. Okuyun, projelerini teslim etmiş mi zamanında, yeni projelerinde inşaat hangi hızda aşama kaydediyor. Sonradan pişman olmamak için, müteahhidi araştırmadan yatırım yapmayın.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: Hikmet Kaynarca, Kaynarca İşletmeleri, Kaynarca İnşaatEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.