DOLAR
32,2873
EURO
35,0438
ALTIN
2.473,64
BIST
10.509,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Kıbrıs İnşaat Sektöründe İnşaat Ruhsatı Olmayan Projelere Denetim Başlıyor

Kıbrıs İnşaat Sektöründe İnşaat Ruhsatı Olmayan Projelere Denetim Başlıyor
07.09.2023 13:08
5
A+
A-

Gazimağusa Belediyesi’nin sıkı denetimlerinden sonrasında Çatalköy-Esentepe Belediyesi de 17 Nisan itibarıyla izinsiz ve ruhsatlandırılmamış yapıların denetimine başlıyor.
Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

Geçtiğimiz günlerde Gazimağusa Belediyesi, 1 hafta içinde yasal gerekçelere uymayan 3 inşaatı mühürleyerek yapımını durdurmuştu.

Çatalköy-Esentepe Belediyesi de 17 Nisan geçmişine kadar lüzumlu işlemleri tamamlamayan yapı sahipleri hakkında yasal işlem başlatacak.

Çatalköy-Esentepe Belediyesi, belediye sınırları içinde inşaat ruhsatı alınmadan inşaatı başlamış tüm yapılar için KTMMOB, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası’ndan vizeleri alınmış ve Tapu Dairesi’nden “Onaylı Son Durum Krokisi” (sınır ihlali olmadığını kanıtlama eden belge) ile beraber belediyeye başvurulması ile ilgili duyuru yapmış oldu.

 

Yasal gerekçelere uymayanlara cezai işlem uygulanacak

17 Nisan’a kadar müracaat yapılmaması halinde belediyenin, 51/1995 sayılı yasaya dayanarak, yasal işlem başlatacağını açıklayan Çatalköy-Esentepe Belediyesi, verilen sürede lüzumlu işlemlerini tamamlamayan ve halen inşaatına devam eden yapı sahipleri için belediyenin, her gün için yasanın öngördüğü inşaat ruhsatı harcının yüzde 10’u kadar cezai işlem uygulayacağına dikkat çekti.

 

İskele bölgesi ne olacak?

Zemini mevzusunda gündeme gelen İskele bölgesi için de benzer bir uygulama yapılacak mı merak mevzusu.

Hatırlayacağınız suretiyle yakın dönemde Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İskele Long Beach bölgesinin zemini hakkında uyarıda bulunmuştu.

Zelzele mevzusunda sık sık gündeme gelen İskele bölgesinde bulunan inşaatlarda denetim başlatılacak mı merak ediliyor.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: inşaat ruhsatı, denetim, zelzele, inşaatEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.