DOLAR
32,2540
EURO
34,6618
ALTIN
2.394,04
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur’dan dolandırıcılık iddiası sonrası izahat ve hükümete davet!

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur’dan dolandırıcılık iddiası sonrası izahat ve hükümete davet!
09.10.2023 11:36
2
A+
A-

Selçuk Yöntem’in şikayetiyle süregelen süreç, Kıbrıs emlak sektöründe işini profesyonelce yapanları da zan altında bıraktı. Mevzuyla ilgili Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği bir izahat yayınladı ve hükümete seslendi…

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur imzası ile gösterilen izahat şöyleki;

“Son zamanlarda KKTC’den mal almak isteyen Türkiye’den yada öteki ülkelerden gelen oldukça kıymetli yatırımcıların başına istemediğimiz türden hadiseler meydana geliyor ve bu yatırımcılar Devletimizin bir eksikliğinden dolayı mağdur oluyorlar.

Son yaşanmış olan vakada da Türkiye’nin meşhur sanatçısı Selçuk Yöntem’in yaşadıkları aslına bakarsak bizim uzun süreden bu yana dile getirdiğimiz olaylardan maalesef sonuncusu oldu.

Bu vaka bizlere bir kez daha 17,4 2007 tarihindeki lisans yasının tadil edilmesi icap ettiğini ve biran öne komitelerde bekleyen Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Yasasının yasallaşması icap ettiğini ortaya koymuştur.

İlgili yasaların geçmesi halinde bu türden olayların hem önüne geçilmiş olunacak hem de bir mağduriyet doğurmaması sağlanacak ve Türkiye’den ve dünyanın öteki yerlerinden gelen yatırımcılar koruncaktır.

Geçirilmesini beklediğimiz yasa da dünyanın birçok ülkesinde olan sigorta zorunluluğu getirilmiş olunacak ve bu tür işlemler için Emlakçılar 100 Bin Euro’luk sigorta yapmak zorunda duracak. Ve ihtimaller içinde istenmeyen durumlarda yatırımcının kaybı karşılanacaktır.

Selçuk Yöntem’e yaşamış olduğu mağduriyetten dolayı üzüntülerimiz ile beraber geçmiş olsun dileklerimizi iletirken kendisinin de biran ilkin birliğimize başvurmasını, lüzumlu şikayeti bizlere de yapmasını, kendisinin de kabul etmesi halinde birlik olarak hiçbir ücret almadan bu mevzuda kendisine avukat tahsis edebileceğimizi duyurmak istiyoruz.

Söz mevzusu vakada adı geçen şahıs Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği üyesi değildir. Bu türden korsan emlakçıların önüne geçilebilmesi, bekleyen yasalarımızın durumun görüşülmesi adına İçişleri Bakanımız Sayın Ayşegül Baybars’tan da buluşma beklediğimizi bu vesile kamuoyuna duyurmak istiyoruz.

Daha çok yatırımcının mağdur olmaması adına biran ilkin lüzumlu tedbirleri hep beraber alalım.”

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.