DOLAR
32,2804
EURO
35,0323
ALTIN
2.473,64
BIST
10.538,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Kıbrıs’ta günlük kiralık daire ve villa ilanlarına otellerden tepki var!

Kıbrıs’ta günlük kiralık daire ve villa ilanlarına otellerden tepki var!
29.10.2023 06:02
3
A+
A-

KKTC günlük kiralık evler, yeni bir krizin adı oldu. Şimal Kıbrıs otelleri, koronavirüs sonrası günlük kiralık daire ve villa işletmesi yapanları mercek altına aldı. Tepki sert, kriz büyüyecek şeklinde..

Dünyada yaygınlaşan günlük kiralık konsepti, bir süredir KKTC’de de talep topluyor.

Kıbrıs’ta günlük kiralık daire ve günlük kiralık villalara ilgi büyük.

Kimi tatilini daha uyguna getirmek için, kimisi ise konaklamasını otellerdeki şeklinde kayda geçmediği için resmiyete dökmemek amacıyla günlük kiralık seçenekleri tercih ediyor.

Kimi zaman ev sahipleri, kimi zaman daire stoğu fazla olan inşaat firmaları, kimi zaman de emlakçılar günlük kiralama işi yapıyor.

Hatta fazlaca sayıda daire kiralayıp, onları günlük olarak işleten girişimci adayları da var.

[ilgili haber=’4700′]

Fakat koronavirüs ile çıkmaza giren, aylardır dış dünyaya kapanan oteller, senelerdir pek ilgilenmedikleri günlük kiralığa takılmış durumda.

Yurt dışından gelişlerle beraber nakit akışı da durunca, günlük kiralamalara giden alan kişi bile sektörü rahatsız ediyor şu günlerde.

Otelciler bu işletmelerin birçoğunun kayıt dışı bulunduğunu, ülkeye vergi kaybı yaşattığını, hem de virüs sonrası süreçte büyük bir sıhhat riski taşımış olduğu düşüncesinde.

Mevzu hükümete, gezim bakanlığına ve başbakana birkaç ayrı kanaldan aktarılmış durumda.

Sektör temsilcileri, günlük kiralama işine hızlıca bir çözüm (yasaklama) talebinde.

[ilgili haber=’4696′]

Birçok emlak acentesinin ve inşaat firmasının, yatırımın amortismanı sürecinde örnek gösterdiği ve fazlaca kazançlı diyerek altını çizdiği kısa dönem kiralama da işte bu.

Eğer kısa dönem kiralamaya beklenen tedbirler, şu demek oluyor ki yasaklamalar uygulanırsa, amortisman süreci hesabı da şaşacak şeklinde.

O yüzden ekonomik darboğazın ve belirsizliğin yaşandığı bu zamanda, gezim sektörünün talebi ve baskısına karşı atılacak adım, hepimiz için büyük merak mevzusu.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.