DOLAR
32,2532
EURO
34,7647
ALTIN
2.395,25
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Kıbrıs’ta Yarım Kalan İnşaatlar Ne olacak?

Kıbrıs’ta Yarım Kalan İnşaatlar Ne olacak?
30.08.2023 18:24
4
A+
A-

Şimal Kıbrıs’ta çeşitli nedenlerle yarım kalan ve atıl durumda olan inşaatların akıbeti ne olacak?
Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

Şimal Kıbrıs’ta yarım kalmış ve çeşitli nedenlerle tamamlanamamış 4 binden fazla atılı inşaat mevcut. Finansman sorunları sebebiyle ya da planlama, izin alma yada yasal engeller sebebiyle duraksama yaşanmış olan inşaatlar negatif etkisinde bırakır yaratmaya devam ediyor.

Bunun son sıcak örneği ise 6 yaşındaki bir çocuğun yarım kalan ve zaman içinde güvenlik önlemleri yıpranan inşaatta su dolu asansör boşluğuna düşmesi oldu.

Adada senelerdir büyük münakaşa mevzusu olan yarım kalan inşaatlar maddi ve tinsel zararlar verdiği benzer biçimde gayrimenkul sektörünü de negatif yönde etkiliyor.

 

4 binden fazla yarım inşaat var

Bilhassa Lefkoşa, Boğaz, Girne merkez ve Tatlısu bölgeleri içinde bulunan, çoğunluğu yurtdışı merkezli firmalar tarafınca başlatılan 4 bini aşkın yarım inşaatlar, hukuki problemler sebebiyle çürümeye terk edildi.

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği (KTMB) Başkanı Cafer Gürcafer’in Yenidüzen Gazetesi’ne yapmış olduğu açıklamaya nazaran atıl inşaatların Bakanlar Kurulu’ndan geçmesi planlanan yeni tüzükle bu problem ortadan kalkacak.

Geçecek tüzük sonrası KTMB yarım inşaatlara müdahale edebilecek.

 

Gayrimenkul sektörü tehlikede

Zaman içinde çürümeye yüz tutmuş atıl durumdaki inşaatlar uyuşturucu madde kullananların meskeni haline geldi. Çevre için büyük çekince oluşturan bu tür inşaatlar görsellik ve güzel duyu olarak da negatif tesirleri oluyor.

Gayrimenkul sektörünü tehlikeye atan yarım inşaatlar, çevredeki öteki binaların kıymetini düşürüyor ve emlak piyasasının genelinde düşüşe niçin oluyor. Bu da yatırımcıların bölgeden uzak durmasına ve kafalarnda sual işareti oluşmasına niçin oluyor.

Ülkeye gelen yabancı yatırımcıların itimatını sarsdığı benzer biçimde, gezim potansiyeli yüksek olan Şimal Kıbrıs için negatif tesirleri oluyor.

Yarım kalan inşaat projeleri, çevredeki görünümü negatif etkilerken bununla beraber mülk değerinde azalmaya da niçin oluyor.

Ek olarak, terk edilmiş inşaatlar, çevredeki toplumsal ve ekonomik yapıyı da negatif etkileyerek  bölgede yaşayan insanların yaşam standardını düşürüyor.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.