DOLAR
32,4859
EURO
34,7230
ALTIN
2.418,26
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

KKTC’de inşaat sektörü faaliyetlerine başlıyor..

KKTC’de inşaat sektörü faaliyetlerine başlıyor..
31.10.2023 09:59
1
A+
A-

Corona virüs sebebiyle kapatılan sektörler içinde bulunan inşaat sektörü, faaliyetlerine başlıyor. İşte detaylar..

KKTC corona virüs vakalarının azalması hatta bitmesiyle beraber kademeli olarak sektörleri harekete geçirmeye başlıyor.

Bu sektörlerden biri de inşaat sektörü.

İnşaat sektörü 4 Mayıs’tan sonrasında yan sektörleriyle beraber belirli kurallar çerçevesinde etkinlik göstermeye başlıyor.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar’ın açıklaması:

“Asla rehavete kapılmamalıyız fakat ekonomik yaşam açısından da bir yerden adım atmak icap ettiğini düşünüyoruz. Bu çerçevede inşaat sektörünün yan sektörleriyle beraber belli kurallara uyulması şartıyla açılacak. İlgili sektör temsilcilerinden belirlenen kurallara uyarak, hem kendilerini hem de halkı korumalarını istedik. 4 Mayıs’a kadar olan bir haftalık süreçte açılmaya yönelik hazırlıkların yapılacak.”

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ise kapanmayı da açılmayı da Hükümetle iş birliği içinde uygulamaya koyduklarını ve bundan da pozitif yönde sonuçlar aldıklarını dile getirdi. Gürcafer, ekonominin çarklarının dönmeye başlaması adına davranışlarında ölçülü adımlar atacaklarının da altını çizdi. Kıbrıs Türk Taşeronlar Birliği Başkanı Osman Amca da inşaatlarda çalışacak olanların kendi elemanları bulunduğunu dolayısıyla böylesi bir görüşmede yer almalarının mühim bulunduğunu söylemiş oldu. Amca, görüşmede alınan ciddi kararlardan kıvanç duyduklarını da beyan etti.

www.www.kibrisemlakmerkezi.com

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.