DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

KKTC’de yabancılara konut satış hakkı dörde çıkıyor!

KKTC’de yabancılara konut satış hakkı dörde çıkıyor!
28.10.2023 12:45
6
A+
A-

Kıbrıs emlak ve KKTC inşaat sektörü için doping tesiri yaratacak bir gelişme. Yabancılara konut satılmasında yeni düzenleme var. Böylece yabancı yatırımcı KKTC’den 4 konut satın alabilecek. İşte detaylar.

Ilkin kurdaki belirsizlik vurdu emlak sektörünü, sonrasında yüksek faiz…

Tam kur dengelendi, faizler düşüyor derken, bu kez dünyayı sarsan koronavirüs COVİD-19’un gazabına uğradı KKTC emlak ve inşaat sektörü.

Kapanan sınır kapılarıyla beraber, piyasayı ayakta tutan yatırımcılar devletlerinde kaldı, satışlar durma noktasına geldi.

Aylar sonrasında da olsa işyerlerini açan sektör temsilcilerinin KKTC hükümetinden ivedilikle alınmasını istediği tedbirler vardı.

Bunlardan ilki geçtiğimiz hafta gerçekleşti.

Hükümet KKTC vatandaşlarına hususi geçen tapu harcı indirimini, yılsonuna kadar uzattı.

Kıbrıs’ın ilk ve tek emlak haber duyuru portalı Kıbrıs Emlak Merkezi olarak, bu gelişmeyi ilk olarak sektörle paylaşırken, Cumhuriyet Meclisi’nde dikkat çeken yeni düzenlemelerin de bulunduğunu, kısa sürede müjdesinin verileceğini söylemiştik.

İşte o müjde yavaş yavaş netleşiyor.

Haberin girişinde de dediğimiz şeklinde, KKTC emlak ve inşaat sektöründe gerçek anlamda piyasayı ayakta tutan yabancı yatırımcı.

Fakat yabancı yatırımcının konut satın alma hakkı bir tek bir.

Bu da birçok yatırımcı için kısıtlayıcı engel, fazlasını alamıyorlar.

(Değişik yöntemlerle satın alanlar hariç.)

İşte yeni düzenleme ile bu limit birden dörde çıkarılıyor.

Şu demek oluyor ki sayıyla da yazalım 4…

Yabancı yatırımcı düzenleme tamamlandıktan sonrasında 4 konut satın alabilecek KKTC’den.

Meclis Genel Kurulu gündemindeki Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama Yasa Tasarısı ile 4 konut alma hakkı tanıyacak düzenlemenin, 2022 yılının sonuna kadar geçerli olması öngörülüyor.

Bu düzenleme ile amaç sektörün canlanması, satışların ciddi seviyede artması.

Kıbrıs Emlak Merkezi olarak kurumsal üye firmalarımızın uzun süredir beklediği bir düzenleme bulunduğunu söyleyebiliriz bunun.

Sektöre yön veren isimlerle yaptığımız derhal her röportajda, bu ihtiyaca vurgu yapılıyordu.

Bugün de aldığımız ilk izlenimlere nazaran düzenlemenin hayata geçmesiyle beraber, ilkin eldeki stoklar hızla tükenecek.

Arkasından yeni süregelen proje sayısında ciddi bir artış olacak.

KKTC’de yatırımın süratli geri dönüş süreci, kısa dönem kiralamada yüksek karlılık, konut fiyatlarındaki istikrarlı kıymet artışı, rahat yaşamı, stres ve trafikten arınmış olması, bunun üstüne bir de koronavirüs salgınını dünyada ilk yok eden ülke olması, yatırımcı tarafınca tercih edilme potansiyelini fazlaca daha çok arttırıyor.

Bu sürece firmaların hazırlıklı olması, yoğun talebi karşılayacak dijital ve fiziki altyapıyı kuvvetli şekilde kurması oldukça ehemmiyet taşıyor.

Mevzuyla ilgili gelişimleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.