DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Koronavirüs sonrası KKTC’de yatırımcının tercihi markalı konut projeleri!

Koronavirüs sonrası KKTC’de yatırımcının tercihi markalı konut projeleri!
29.10.2023 05:01
3
A+
A-

Virüs sonrası oluşturulan inşaat firmaları ve emlak acenteleri, yeni talepleri karşılıyor. Kıbrıs ekonomisi için büyük ehemmiyet taşıyan yabancı yatırımcıdan gelen taleplerin yoğunlu ise markalı konut projelerinde odaklanıyor.

Virüs tedbirleri sonrası inşaat firmaları ve emlak acenteleri etken olarak çalışıyor artık.

Her ne kadar sınır kapıları kapalı olsa, yurt dışından yatırımcı gelemese de görüşme trafiği günden güne hızlanıyor.

Gerçi salgın riskiyle, satın alma yapmak isteyen yerli yatırımcı bile proje proje gezmeyi bıraktı artık.

Araştırıyor, okuyor, inceliyor, güvenilir olduktan sonrasında yazışma kuruyor.

Yabancı yatırımcı için de benzer süreç işliyor aslına bakarsak.

Mecburi de olsa, değişen pazarlama şekilleri netice vermeye başladı.

Dijital kanallar üstünden satış icra eden inşaat firmaları ve emlak acentelerinin sayısı artıyor günden güne.

[ilgili haber=’4681′]

Kıbrıs’ın ilk ve tek emlak haber-ilan portalı Kıbrıs Emlak Merkezi olarak, virüs sürecinde ve sonrasında devamlı kurumsal üyelerimizle yazışma ve etkileşim halindeydik.

Hepimiz için gelişimleri yakından takip ettik.

Online toplantılar ile süreci takip ettik, üyelerimize ziyaretçi alışkanlıkları ve virüs sürecindeki aksiyonları hakkında mühim veriler sunduk.

[ilgili haber=’4677′]

Ve son iki haftadır aldığımız haberler bizi oldukça daha mutlu ediyor.

Bu sebeple birkaç kuvvetli inşaat firmasıyla süregelen online satış başarısı, süreci doğru yürüten emlak acenteleriyle sürüyor.

[ilgili haber=’4689′]

Peki yatırımcı ne istiyor, satıcı ne satıyor bu zamanda?

Yanıt oldukça net.

Markalı konut projeleri…

Senelerdir yatırımcı için verdiğimiz “tanımadığınız firmaya karşı davranışlarında ölçülü olun”, “araştırmadan anlaşmayın”, “okumadan, incelemeden, referanslar ile yazışma kurmadan satın alma yapmayın” mesajlarımız bu kez oldukça net karşılık buldu.

Alıcı da, satıcı da artık daha bilgili.

İşte bu da işini hakkıyla icra eden, popüler inşaat firmaları için büyük avantaj oldu.

Bu sebeple satışa aracılık icra eden emlak acenteleri, uzaktan erişim kurduğu müşterisi için nokta atış ilerlemek istiyor.

Bu zamanda satışı hızlanan acentelerden aldığımız geri dönüşe nazaran, kesinlikle riske girmiyorlar ve bir tek markalı konut projelerini sunuyorlar müşterilerine.

Kendi sağladıkları güvenin arkasına, bir de inşaat firmasının enerjisini aldıkları süre, karşı karşıya olmasa da satışı tamamlıyorlar.

Türkiye, Almanya, İsveç ve İngiltere pazarından gelen taleplere doğru projeler sunulunca, uzaktan yazışma satışla taçlanıyor.

Doğrusu ilmek ilmek altyapısını hazırlayan, markasını, firmasını, projelerini ifade eden inşaat firmaları için bu süreç yeni bir fırsat oluyor.

Müşterisi ile kuvvetli bağlar kuran, itimat elde eden ve en zor koşulda bile bilirkişi imajı çizen emlak danışmanları da farkını ortaya koyuyor.

Doğrusu görüntü yapmaya ayak direyen, “bizi bilen bilir” düşüncesiyle haraket edenlerin sürecinin kapandığını gösteriyor bu gelişme.

Aynı şekilde kimi firmalar senelerce emek harcayarak başarı merdivenlerini tırmanırken, olmayan projelere olmayan ödüllerle “markalaştığını” düşünenler de, bu zamanda aynı şeklide yok hükmünde emlakçı ve alıcı gözünde.

Sektörün krize doğru sürüklendiği, birçok firmanın sıkıntılı günler yaşamış olduğu bir dönemde, işini başarıyla icra eden inşaat firmaları ve emlak acenteleriyle çalışmaktan ve başarı paylaşımı yapmaktan keyif duyuyoruz.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.