DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Kuralay Estate Direktörü Sevgi Kuralay Gazimağusa Emlak Piyasasını Yorumladı

Kuralay Estate Direktörü Sevgi Kuralay Gazimağusa Emlak Piyasasını Yorumladı
22.09.2023 05:32
6
A+
A-

Gazimağusa’da en oldukça hangi gayrimenkul türüne talep var, alıcıların beklentileri ne yönde? Yerli alıcının gereksinimleri ve taleplerini Kuralay Estate & Investment Direktörü Sevgi Kuralay’a sorduk. Detaylar haberimizde.

sevgi kuralay

Gazimağusa emlak acenteleri içinde yer edinen ve senelerdir sektöre hizmet veren Kuralay Estate & Investment Direktörü Sevgi Kuralay konuğumuz. 

Alıcıların tercih ettikleri konut tiplerini, en popüler olan bölgeleri ve sektörde yaşanmış olan sıkıntıları konuştuk Sevgi Hanım ile. Detaylar röportajımızda. 

Keyifli okumalar. 


Uzun senelerdir sektörde hizmet veriyorsunuz, yerli alıcının son dönemde ilgisi hangi gayrimenkulde?

Son dönemde bilhassa müstakil evlere artan bir talep var.

“Mağusa Merkez Müstakil Ev Talebini Karşılayamıyor”

Sadece Mağusa merkezde müstakil ev sayısı oldukça azca ve bu durum bizi merkezin haricinde arayışlara yönlendiriyor. Yöre bölgelerde müstakil konut yapımının artmasının sebebi de bu aslına bakarsan.

“YATIRIMIN ADRESİ: MUTLUYAKA VE YENİBOĞAZİÇİ”

Mutluyaka ve Yeniboğaziçi’de ciddi bir müstakil ev inşaatı başladı. Ikimiz de merkez yerine bu bölgelerde ki evlere yönlendiriyoruz müşterilerimizi.

Ek olarak müstakil ev isteyen sadece bütçesini denkleştiremeyen alıcılar da arsa arayışına giriyorlar. Arsa mevzusunda da gene Mutluyaka ve Yeniboğaziçi öne çıkıyor.

Arsalar da 25-30 bin pound içinde arsa arayışlarıdaha yoğun diyebilirim. Müstakil ev içinse 90-150 bin pound aralığında tercihler yapılabiliyor.

“Yerli Alıcı İçin Ev Almak Rüya Olacak”

Art arda gelen krizlerden sonrasında piyasada yerli alıcı için ödeme zorluğu ya da kredi almada sıkıntılar yaşanmaya başladı. Siz bu durumu iyi mi yorumluyorsunuz?

Oldukca doğru bir mevzu.

Pandemi döneminde hepimiz daha davranışlarında ölçülü davranmaya başladı sadece ciddi anlamda müstakil ev arayışı da başladı. Arkasından gelen döviz krizi ve konut kredilerinde ki faiz artışları daha da derinleştirdi krizi. Sterlin kredi almak zorlaştı, TL kredilerde devasa yükseklikte faiz oranlarına haiz.

Şartlar bu şekilde olunca ev almak yavaş yavaş rüya oluyor.

Genç neslin ev alması için çözümler üretilmeli.

“Yerli Halkın Konut Sahibi Olabilmesi İçin Fiyatlar Düşürülmeli”

Peki insanların konut sahibi olmaları için neler yapılabilir?

Ilk olarak faiz oranlarına düzenleme getirilmeli diye düşünüyorum ve mortgage sistemi devreye sokulmalı. Doğal olarak bu işin devlet kanadında yapılacak olan düzenleme.

Bir de müteahhit firmalarımıza vazife düşüyor. Son dönemde bilhassa yabancı yatırımcıların bölgemize gösterdiği yoğun ilgiden dolayı bir çok müteahhit firmamız yabancı yatırımcıya yöneldi.

Bir ihtimal mahalli halk için daha düşük karlarla emek vererek konut üretebilirler. Biz elimizden gelen yardımı hayata geçirmeye çalışıyoruz alıcılar için sadece bir çok insan hala kirada oturuyor, bütçe yetersizliğinden dolayı.

Elden taksitlendirme de bir çözüm sadece süreç doğru ilerleyemiyor, insanoğlu taksitlerini ödemede güçlük yaşayabiliyor ve bu da müteahhit firmayı zora sokuyor. Söylediğim benzer biçimde en güzel çözümü fiyat düşürmek olacaktır yerli alıcı için.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: kuralay estateEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.