DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Lefkoşa Kiralık Daire İlanları İçin Yoğun Talep

Lefkoşa Kiralık Daire İlanları İçin Yoğun Talep
30.09.2023 06:21
5
A+
A-

Şimal Kıbrıs emlak sektöründe talebe tesiri… Lefkoşa kiralık daire ilanları oldukça ciddi talep görüyor. Senelik peşin ödeme sürecinin başladığı şehirde, buna karşın kiralık daire bulmak zorlaştı.

Pandemi sonrası başlamış olacak karşı karşıya eğitim heyecanı, Kıbrıs emlak sektörüne pozitif yansıdı.

Ilkin döviz kurundaki sert yükseliş, arkasından pandemi ile duyuru edilen yasaklar sebebeyle uzun süre boş kalan kiralık evler, bu zamanda oldukça yoğun talep görüyor.

Geçtiğimiz yıl Şimal Kıbrıs üniversitelerine kayıt olan öğrencilerin büyük bir kısmı, engellemeler sebebeyle ülkeye gelmemiş, online eğitim ile yılı tamamlamıştı.

Bu süreçte hem evler boş kaldı, hem de yurtlar.

Bu yıl ise aşılanmanın yaygınlaşmasıyla yüz. yüze eğitim için geri sayım başladı. Üniversite tercihleriyle beraber konaklama ihtiyacı da ilk sırada.

Salgının devam etmesi, kalabalık ortamların birazcık daha riskli olması sebebiyle yurttan oldukça ev arayışı öne çıkıyor bu yıl.

Öğrencilerin büyük bir kısmı, minik de olsa kendi evinde kalmak istiyor.

İşte bu yüzden birkaç haftadır kiralık ev talebinde oldukça ciddi bir artış var.

Bilhassa de Lefkoşa bölgesi bu talebin en yoğun olduğu kent diyebiliriz.

Emlak firmalarının mesaisinin büyük bir kısmı, kiralık ev taleplerini karşılamakla geçiyor.

Kiralık Ev Kalmadı

Geçen yıl ev oldukça, talebe yoktu… Bu yıl ise kiralık ev kalmadı neredeyse.

Kiralanan her daire oldukça süratli bir halde tutuluyor.

Talep bu şekilde olunca da, mal sahiplerinin isteklerinde değişiklik başladı.

Aylık ödeme yerine, artık Lefkoşa’da da senelik peşin ödeme modeli öğrencilerin karışına çıkıyor.

Online Sunum İle Ev Kiralama

Pandemi döneminde başlamış olan online sunum ile yatırımcı toplantısı, online sunum ile ev kiralama olarak devam ediyor. Hemen hemen KKTC’ye gelmeyen öğrenciler, WhatsApp üstünden görüntülü konuşmayla evi inceliyor, bilgileri öğreniyor. Ödemesini banka havalesi ile yapmış olup, yüzlerce kilometre öteden evini tutuyor.

Daireyi görüp, pazarlık isteyen, biz bir düşünelim diyenler ise ikinci kez emlak firmalarını aradıklarında evin tutulduğunu duyuyor.

Emlak sektöründe son devrin en süratli alışveriş günleri yaşanıyor.

Yeni Proje Hazırlıkları

Son yıllarda sterlin kurunun sert yükselişi ve belirsiz seyri, kiralama sektörünü negatif etkilemişti. Kiralama amaçlı meydana getirilen konut projelerine ara vermişti firmalar. Şu sebeple sterlin ile ev alıp, TL ile kiralamak, hatta talep azlığından dolayı kiralayamamak oldukça cazip değildi.

Fakat bu seneki yoğun talep ve senelik peşin ödeme pozitif yanları, yatırımcıları bir kez daha harekete geçiriyor. Kimileri bireysel, kimileri konut projesi olarak kiralama üstüne yeni apartmanlar yapmak için hazırlıkları hızlandırdı.

Portföy bulmakta zorluk çeken, arayanlara kiralık ev kalmadı demek zorunda kalan emlak acenteleri de, bu yatırımların hızlanması için teşvik ediyor.

Başkent Lefkoşa kısa sürede, yeni konut projeleri tanışacak.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.