DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

LockOn Cyprus Brokerı Songül Çoban kira fiyatlarındaki düşüşü konu alıyor..

LockOn Cyprus Brokerı Songül Çoban kira fiyatlarındaki düşüşü konu alıyor..
27.10.2023 20:30
1
A+
A-

Pandemi sonrası müstakillere olan talebin arttığını gözlemliyor Kıbrıs emlak ve inşaat dünyası. Sadece müstakile olan ilgi ile daire tutarları düşer mi? Şimal Kıbrıs’ta kiralık/satılık ev tutarları ne kadardan başlıyor ve pandemi sonrası indirim oldu mu? LockOn Cyprus Estate Brokerı Songül Çoban konu alıyor..İşte detaylar..

LockOn Cyprus Estate Brokerı Songül Çoban portföylerinde 600 TL’den başlamış olan kiralıklar bulunduğunu, 29 bin sterlin ile ev sahibi olunabileceğini ve müstakil taleplerinin artıp, daire fiyatlarının daha da düşeceğini söyledi. Ek olarak mahalli pazar için olanak oluşturmanın önemini altını çizdi.

İşte Songül Çoban’ın röportajı..

Siz salgın sonrası dönemde iyi mi bir başlangıç yaptınız?

Yeni dönemde, gelen talepler doğrultusunda ikimiz de pozisyonumuzu belirleyip ona bakılırsa hizmet sunmaya çalıştık. Sakin bir dönem geçtiğini söyleyebilirim. Sadece yavaş yavaş hareketlenme var bunu gözlemliyoruz. Uçuşların açılmasıyla beraber daha da hareketleneceğiniz öngörüyoruz.

Pandemi öncesi zamana bakılırsa iş hayatında değişenleri iyi mi sıralarsınız?

Pandemi sürecinde ilkin güvenlik sonrasında hareket mantığı ile insanoğlu ilkin sıhhat sonrasında iktisat dedi.

Gazimağusa kiralık ve satılık konutlarda averaj fiyat bilgisi verir misiniz?

Geniş bir portföye sahibiz, 600 TL’den başlamış olan kira ve 29 bin sterlinden başlamış olan satış tutarları ile 2+1 dairelerimiz mevcuttur. Doğrusu müşterilerin ihtiyacına ve bütçesine yönelik alternatifler sunuyoruz. Bu da bizim için fazlaca mühim.

Pandemi sonrası kira fiyatlarında düşme oldu mu?

Pandeminin ilk etapta bilhassa daire kira fiyatlarını %20 oranında aşağıya düşürdüğünü söyleyebilirim. Bu düşüş bu aşamada kalacaktır diye düşünüyorum.

Kira piyasası için önümüzdeki periyodu iyi mi değerlendirirsiniz?

Müstakil ya da yarı müstakil evlere olan talep artacak daire tutarları gerileyecektir. Şimdiye kadar yaşanmış olan süreçte edindiğimiz tecrübeyle bunu söyleyebilirim.

Yatırımcılarınız bu pandemi sürecini iyi mi değerlendiriyor?

Yatırımcılarımız bizim de yönlendirmelerimiz ile yeni sürecinin getirmiş olduğu fırsatları değerlendirmeye çalışıyor. Evet bir kriz var sadece krizin içinde fırsatlarda var. Mühim olan kriz var deyip de oturmak değil eğer olanak var ise fırsatları değerlendirmektir.

Mahalli pazar için hususi fırsatlarınız olacak mı?

Biz mahalli Pazar için pandemi öncesi yada sonrası farketmeksizin hususi fırsatlar yapmaya çalışıyoruz. Bu pandemi öncesi de böyleydi, pandemi sonrası da bu şekilde devam edecek.

Bizim öncelik sıramızda alan kişi memnuniyeti var. Müşterilerin memnun olması içinde bir fazlaca ölçek var doğal olarak. Sadece fiyat mühim kıstaslardan biri. O yüzden ikimiz de müşterilerimize fırsat yapmaya devam edeceğiz.

Yurt dışı uçuşların kapalı olduğu dönemde, yurt dışı yatırımcılar için iyi mi bir hareket planınız olacak?

Yurt dışı yatırımcılar için dijital ortamda mümkün olduğunca kendimizi ve ülkemizi en iyi şekilde tanıtmaya ve satış hayata geçirmeye devam edeceğiz. Kısa sürede uçuşlar başlamış olacak aslına bakarsan. Uçuşların açılmasıyla beraber adamıza gelmeye başlayacaklar. Şimdiye kadar olan süreçte online olarak tertipli çalışan tüm firmalar gelecek periyodu güzel geçirecektir.

LocOn Cyprus ilanları için tıklayın..

Etiketler: LockOn Cyprus, songül çobanEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.