DOLAR
32,2336
EURO
34,7698
ALTIN
2.458,51
BIST
10.348,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Açık
21°C

Meba Construction Direktörü Mehmet Kaya Kıbrıs Emlak Merkezi’ne Konuk Oldu

Meba Construction Direktörü Mehmet Kaya Kıbrıs Emlak Merkezi’ne Konuk Oldu
27.09.2023 08:46
2
A+
A-

Kıbrıs Emlak Merkezi Lefkoşa konut projeleri arasına katılmış olduğu günden itibaren oldukça dikkat çeken Meba Platinium Life projesini, Meba Construction Direktörü Mehmet Kaya ile konuştuk. Projenin avantajları ve öteki detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

mehmet-kaya-meba-platinium life- yenikent-daire

Lefkoşa Yenikent bölgesi insanların yaşamaktan keyif alınmış olduğu nezih bölgelerden biri. Bilhassa lüks villa projelerinin inşa edilmiş olduğu bölgede yatırım ve yaşam fırsatları devam ediyor.

Kıbrıs Emlak Merkezi projeleri arasına katılan Meba Platinium Life, oldukça dikkat çeken ve araştırılan bir proje oldu. 

Ikimiz de bilgileri Meba Construction Direktörü Mehmet Kaya ile konuştuk.

Projenin konumunu, yaşam standardını artıran detaylarını ve daha bir oldukca özelliği söyledi Mehmet Bey. Detaylar röportajımızda.

Keyifli okumalar.

“Yenikent’te İhtiyaca Yönelik Eşi olmayan Bir Proje”
Lefkoşa Yenikent’te tam da ihtiyaca yönelik bir projeye başladınız. Bizlere Meba Platinium Life’ı anlatır mısınız?

Hakkaten özenle tasarladığımız bir proje Meba Platinium Life.

Her detayı dikkatle çalıştık, şimdiye kadar olan müşterilerimizin görüşlerini alarak, tam da ihtiyaca yönelik bir proje oluşturduk.

Yenikent villalar bölgesi biliyorsunuz ki, villa tadında bir yaşam her insanın hakkı. Hem villaya bakılırsa daha uygun bütçeli bir yaşam tasarlamak mümkün hem de villa konforu diye düşündük ve yola çıktık.

Bunun üstünde aylarca çalıştık ve ortaya Meba Platinium Life çıktı. Gururla tanıtıyoruz projemizi. Ve gelen yorumlar hakikaten doğru bir proje çıkardığımızı gösteriyor.

Proje 4150 metrekare arsa alanına haiz, Yüzde kırkı doğrusu 1650 metrekare peyzaj alanı olarak ayrıldı. 2650 metrekare de kapalı alana haiz. Her blok 496 metrekare kapalı alana haiz. Zemin katların hem daire hem de bahçe büyüklükleri oldukça kullanışlı. Üst katların da gene daire büyüklükleri ve teras kullanım alanları oldukça geniş ve güzel.

Yenikent villalar bölgesinde inşa ettiğimiz projemiz 5 blok ve toplam 20 daireden oluşuyor. Her dairemiz 3+1.

meba-platinium-life

“Villa Konforunda Daireler”

Zemin katlar 155 metrekare kapalı alan ve 165 metrekare bahçe kullanımı ile benzersiz bir genişlik sunuyor. Birinci katta bulunan penthouse dairelerimiz ise 135 metrekare ve 40 metrekare teras ile 175 metrekare yaşam alanı sunuyor.

Projede birçok detayı özenle tasarladık ve inşa ediyoruz. Dolayısıyla insanların konforu için aradıkları her şey dairelerimizde mevcut. Merkezi ısıtma alt yapısı, akrilik fren sistemli mutfak dolapları, salon ve mutfakta seramik, yatak odalarında İtalyan lamine parke, birbirinden bağımsız daire girişleri benzer biçimde sayısız özelliği var projemizin. Her dairede Fransız şömine ve barbekü de var. Ek olarak 2 otopark alanı mevcut.

Villa tadında bir daire satın alıyorsunuz. Ve niş bilgileri var projede. İhtiyaç olduğu tüm noktalarda niş uygulaması yapıyoruz.

Ayrıca inşaat halinde satın alan müşterilerimize parke, iç boya rengi ve dolap kapaklarının rengini seçme imkanı sunuyoruz.

“Projenin Lokasyonu Her Gün Değerlenen Bir Bölgede”
Projenin lokasyonundan bahseder misiniz?

Projenin lokasyonu oldukca güzel. Yenikent’te villalar bölgesinde. Aslına bakarsanız her geçen gün değerlenen bir bölge burası. Bizim projemizde Yenikent’in en güzel noktalarından birinde. 4 değişik yol geliyor projeye. Amortismanı oldukca süratli olacak. Proje bitince tutarları %10 değerlenecek, pandemi krizi olmasaydı aslına bakarsanız çoktan bu sayılara ulaşırdı. Sonrasında da değerlenmeye devam edecek doğal olarak ki.

meba-platinium-life

“Villalarda Olmayan Bahçe Meba Platinium Life’ta”
Villa konforunda daireler inşa ediyorsunuz, bu şekilde bir ihtiyacı iyi mi tespit ettiniz?

İnsanlar için Yenikent’te oturmak bir prestij, bu bölgede yaşamayı seviyorlar. Sadece her insanın bütçesi villa almaya kafi değil. Aslına bakarsak buna bir çözüm bulmak için yola çıktık. Villadan daha düşük bütçeli daireler inşa edebiliriz dedik ve bu daireler villa konforunda olabilir. O yüzden Fransız şömine, barbekü alanları, dairelere ayrı girişler planladık.

Ek olarak villalarda olmayan bahçe bizde var.

Ek olarak blok araları oldukca geniş olduğundan gün ışığından yoksun kalmadan keyifli bir yaşamı mümkün kılıyoruz.

Evet bir site projesi, sadece müstakil bir villada benzer biçimde hissedeceksiniz kendinizi.

Evlatlarımızın büyümesi için de oldukca uygun bir ortam, hem etrafının sakinliği hem de okullara yakınlığı bu projeyi benzersiz kılan noktalardan.

“Müşterilerimize Sorduk, Onların İsteklerine Bakılırsa Bir Yuva Tasarladık”
Peki müşterilerinizin görüşleri neler?

Biz projeye başlamadan ilkin müşterilerimize sorduk, iyi mi bir yuva isterdiniz diye. Onların isteklerine ve gereksinimlerine bakılırsa tasarladık projeyi. Mutlulukları, kendilerini rahat ve güvende hissetmeleri için her detayı düşündük.

Pandemi bizlere kalabalık olmayan apartmanlarda hayata devam etmenin daha güvenli bulunduğunu gösterdi. Ikimiz de bu mevzuda ilerledik.

“Meba Platinium Life Ağustos 2022’de Teslim”
Projenin satışları ve inşaatı ne durumda?

İnşaatta %35 seviyesindeyiz, seneye Ağustos ayında teslim edeceğiz projeyi.

Toplam 20 dairemiz var, %20’si satıldı.

Bu ay içinde showhouse çalışmamız bitecek. Showhouse tesirini biliyorsunuz ki, iyi mi bir yaşamın sizi beklediğini daha somut bir halde anlatacağız.

“Bizi Bizlerden Ev Alan Müşterilerimize Mesele”
Referans olarak hangi projelerinizi örnek gösterirsiniz?

Referans olarak şunu oldukca net söyleyebilirim bizi bizlerden ev alan müşterilerimize mesele. Ev aldıklarında sorunla karşılaştılar mı, karşılaştılarsa ne kadar süre içinde çözüldü? Belirli bir noktada insan gücüyle çalışıyoruz, dolayısıyla hatasız ev teslim etmek doğal olarak ki her insanın olduğu benzer biçimde bizimde gayemiz sadece bazı küçücük hatalar olmuyor mu, oluyor. Sadece biz maksimum 1 hafta içinde bu mevzuda destek veriyoruz müşterilerimize. Çözümünü sağlıyoruz. Kıbrıs’ta tüketici haklarına saygı yok maalesef fakat biz tüketicinin haklarına oldukca saygılıyız.

Örnek olarak bizlerden daha ilkin ev alan bir müşterimiz geçen gün aradı beni, yeni bir işletme açacakmış, açacağı işletmenin binasını bizim yapmamızı istedi. Bu oldukca gurur verici bir durum. Bu itimatı sağlayabilmek oldukca mühim. Memnun kalmış demek ki bizimle devam etmek istiyor.

Biz inşaatta 1 yıl güvence diyoruz fakat sonrasında çıkan sıkıntılar ile de ilgileniyoruz. Müşterilerimiz çekinmeden bizi arıyorlar ve ikimiz de destek oluyoruz.

“İnsanlara Hayal Satmıyoruz”
Yatırımcılar niçin Meba’yı tercih ediyorlar?

Biz insanlara hayal satmıyoruz.

Müteahhitlerimizin bir sıkıntısı var, tüm dairelere lüks projeler diyorlar. Bu mantıktan çıkmamız gerekiyor, standart dairelere de lüks diyorlar. Lüksün tanımını ayırmamız gerekiyor.

Her daire lüks değildir. Beklentiyi artırıp, karşılayamamak sıkıntılı bir durum.

Biz bunu yapmıyoruz, her neyse onu söylüyoruz, ne dediysek de inşa ediyoruz.

Ek olarak artık firmaları araştırmaları için dijital platformlar var. Kıbrıs Emlak Merkezi buna örnek. Girsinler okusunlar, araştırsınlar hem müteahhidi hem de projeyi. Araştırmadan yatırım yapmasınlar.

Şuur düzeyi arttıkça ikimiz de yaptığımız işten keyif alıyoruz. Şu sebeple bu işi kaliteli yaptığımızı anlıyorlar.

Yatırımcıları uyarmak istediğiniz mevzular neler?

Birincisi projeye yatırım yapılırken müteahhit araştırılır. Zamanında teslim ediyor mu, inşaat kalitesi iyi mi?

İmkan var ise projenin mimar ve mühendisine sormak gerekir, siz bu şekilde bir proje çizdiniz sadece kontrollerini yapıyor musunuz?

Etrafınızda inşaattan hakikaten anlayan tanıdığınız var ise inşaata beraber gidin, gezin.

Bu gördüm derhal aldım benzer biçimde bir mevzu değil, bu sakız değil ki derhal alasın. İyi araştırma oldukca mühim.

Biz yenilikçi bir firmayız, klasik mimariden daha oldukca örneksiz projeler inşa etmeyi seviyoruz. Mühim olan müşterilerimiz evlerine yerleştiklerinde mutlu olmaları.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: mehmet kaya, Meba Construction, Meba Platinium LifeEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.