DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

Mustafa Aladağ corona öncesi ve corona sonrası süreci değerlendiriyor..

Mustafa Aladağ corona öncesi ve corona sonrası süreci değerlendiriyor..
31.10.2023 17:08
12
A+
A-

2019 senesinde fena etkilenen inşaat sektörü 2020 senesinde beklenmedik bir krizle daha karşılaştı. Peki Aladağ İnşaat bu süreci iyi mi yönetiyor ve beklentileri neler? Aladağ İnşaat Direktörü Mustafa Aladağ konu alıyor.. Detaylar röportajımızda..

Aladağ Construction Direktörü Mustafa Aladağ’ın değindiği güzel bir mevzu var, ekonomide corona öncesi ve corona sonrası.

Corona sürecini ve sonrasında ki beklentilerini konu alıyor. Doğal olarak bu sırada yurttaşlarımıza ve iş verenlerimize düşen büyük görevlerden de bahsediyor Mustafa Bey.

İşte Mustafa Aladağ’ın röportajı..

Corona virüsü süreci sizi iyi mi etkiledi?

Sıkıntılı bir süreç bekliyorduk fakat bu denli tüm işyerlerimizi kapatacak kadar değil. Bizim üstünde durduğumuz esas vaka hiçbir çalışanımızın bu süreçte işinden olmaması ve zarar görmemesiydi. Bunu da başardığımızı düşünüyoruz. Bu süreç 3-4 ay daha sürecekmiş şeklinde beklentimiz var. Biz çalışanlarımızla var olduk, çalışanlarımızla da bu süreci minimum zararla atlatmanın gayretinde olacağız.

Son dönemde tüm dünyayı saran Covid-19 tehlikesine karşı şirketinizin almış olduğu önlemler nedir?

Covid-19 virüsü tüm dünyayı tesiri altına almış olduğu şeklinde ülke ekonomimizi de tesiri altına almıştır. Buna karşın karamsarda değiliz ve olmayacağız. Gördüğümüz kadarıyla ana vatan Türkiye bu süreci dünyaya nazaran oldukça iyi sürdürüyor. Bu süreci bu şekilde devam ettirdiği takdirde almış olduğu ve alacağı tedbirleri düşünürsek iyi olacağına inancımız tamdır. Buda bizlere güç veriyor ve motive ediyor. Buna da ülke olarak gerekseme duyuyoruz. Şunu da söylemeden geçmek istemiyorum. Burada ki hükümetimizin de kısıtlı imkanlarına karşın bu süreci oldukça iyi yönettiklerine inanıyoruz. Bu süreçte mevcut hükümetimizden de beklentimiz en azından bu sıkıntılı geçeceğini düşündüğümüz aylarda SSK’dan muaf tutmalarıdır. Buda devletimizden bizlere bir katkı olmuş olur. Bununla beraber işveren çalışanını, çalışanda işverenini düşünüp desteklediği takdirde süreci minimum zararla atlatmış olacağız.

Yeni emek harcama düzeninizi iyi mi yorumluyorsunuz? Size ve şirketiniz için artıları eksileri neler?

Şimdilik yönetimsel kadromuz ile evlerden online sistemde yapılması ihtiyaç duyulan mecburi işlerimizi sürdürüyoruz. İhtiyaç halinde konuşma sistemiyle toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Öteki elamanlarımız olması gerektiği şeklinde en iyi şartlarda lojmanımızda konaklıyor. Süreci bekliyoruz. Her şeyin başı sağlıktır. Sıhhat eğer olmazsa olmazımızdır. Dileğimiz odur ki insan sağlığını riske atmayacak işlerin açılmasında yarar görüyoruz. En azından ülke ekonomisinin daha çok etkilenmemesi adına. Bu sektörlerden bir tanesi de inşaat sektörüdür.

Sektöre ve ekonomiye yansıması sizce iyi mi olacak önümüzdeki dönemde?

Artık tüm dünyada olduğu şeklinde bizde de ‘’Corona Öncesi, Corona Sonrası’’. İçinde bulunmuş olduğumuz sürecin şimdiden genel olarak işlerimize ne denli yansıyacağını tahmin etmemiz mümkün değildir. Birçok sektörün ziyan olacağı şeklinde bunlardan bir tanesi de kuşkusuz inşaat sektörüdür. İnşaat sektörü ekonominin lokomotifidir. Dünya’da ve Türkiye’de de olduğu şeklinde inşaat sektörü canlıysa birçok sektör bununla canlıdır anlama gelir. Vatanımızda 2019 yılı inşaat sektörü için genel olarak maalesef iyi bir yıl olmadı. Bu yıl ise asla kimsenin tahmin edemediği bir çıkmazla karşı karşıyayız. Bununla birlikte kararlılıkla, imkanlarımız doğrultusunda bu süreci en iyi şekilde yönetme gayreti içinde olacağız.

Sizin halkımıza ve yatırımcılara mesajınız nedir?

Başta bu sıkıntılı süreçte emeklerini esirgemeyen tüm sıhhat çalışanlarımıza ve güvenliğimizi elde eden tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkürü borç biliriz. Şartlar ne olursa olsun yaşam devam ediyor ve edecek. Paniğe, umutsuzluğa ve rehavete kapılmanın bir anlamı yok. Bu süreç kenetlenmeye gerekseme duyduğumuz bir dönemdir. Biz işverenlere burada büyük görevler düşmektedir. Bizleri bu günlere emekleriyle getiren çalışanlarımıza haiz çıkma zamanıdır. Özveri ve fedakarlık gerektiren bir dönemdeyiz. Karşılıklı iyi niyetler kötüye kullanma edilmediği ve mevcut düzene kanaat ettiğimiz takdirde bu süreci el birliğiyle atlatmış olacağız.

KKTC; Dünya’da eşi benzeri olmayan, iklimiyle, yaşantısıyla ve kendine özgü kültürüyle maalesef daha yeterince keşfedilmemiş bir yerdir diye düşünüyorum. İnanıyorum ki virüs sebebiyle tekrardan şekilleneceğini düşündüğümüz dünyada tanınma fırsatı yakalayabiliriz. Ülkemiz, bir ada ülkesi avantajını kullanaraktan yatırımcılara güvenli bir liman haline gelebilir. Bu aşamada hükümetimize de çağrımız şudur. Mevcud ve dışarıdan gelecek olan yatırımcılara bu sıkıntılı dönemde bürokraside bir ekip kolaylıklar sağlaması elzem ve kaçınılmazdır.

Röportaj için teşekkür ediyor, Aladağ İnşaat olarak tüm okurlara ve halkımıza sıhhatli günler diliyoruz.

Etiketler: mustafa aladağ, aladağ inşaatEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.