DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
14°C
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

Müstakil konut nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi

Müstakil konut nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi
23.08.2023 13:17
9
A+
A-

Müstakil konut ne demek? Müstakil konutun avantajları ve dezavantajları neler? Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde

Müstakil nedir?

Müstakil kelimesinin kökeni Arapça dilidir. Müstakil kelimesinin Arapça dilindeki karşılığı mustaḳill şeklindedir.

Kullanış yönünden başka bir yapı ile bağlantısı olmayan, bağımsız belli şahıs yada kişiler için ayrılmış olan anlamına gelmektedir.

Müstakil Konut nedir?

Müstakil konut çoğu zaman arsa üstüne sıfırdan inşa edilen yapılardır. Apartman dairelerinde olduğu şeklinde alt ve üst katlarda ayrı daireler olmaz.  Müstakil evler çoğu zaman bir ya da iki kattan oluşur.

Müstakil konutta hayata devam etmenin avantajları neler?

– Çocuklu aileler için özgür bir yaşama alanıdır. Ailenizle, çocuklarınızla, evcil hayvanlarınızla daha kaliteli bir yaşam sürersiniz.

– Gürültü sıkıntısı olmayan bu tür evler; gürültü problemi oluşturmaması ve geniş alanlara haiz olması sebebiyle büyük davetler için de kullanılabilir. Dost çevresini evin sıcaklığıyla ve sorun yaşamadan ağırlamak için birebirdir.

– Otopark problemi olmaz; her müstakil evin minimum bir tane kapalı otomobil garajı vardır.

– Küçük da olsa bir bahçeniz olacağı için tabiat ile iç içe olmanızı elde edecektir. Bahçeye yapılabilecek ufak bir havuz; yazları her an bir dinlence havası yaşama imkânı verebilir.

– Müstakil evler, komşular ile oluşacak problemler açısından apartman dairesi ile kıyaslandığında daha azca sorun ihtiva eder. Gürültü, bakım giderleri, ısınma şeklinde mesele olabilecek mevzular ve alınacak kararlarda müstakil olmanın avantajları yaşanır.

Müstakil konutta hayata devam etmenin dezavantajları neler?

– Müstakil konutlar genel anlamda kent merkezine uzakta olurlar. Bu yüzden ulaşım mesele olabilir. Bir, hatta iki hususi vasıta gerekebilir.

– Müstakil konutun tüm bakım ve onarımı ile bizzat sizin ilgilenmeniz yada yönlendirme yapmanız gerekebilir. Ek olarak apartmanda bir dairede yaşamakla kıyasladığınızda göreceli olarak daha masraflıdır.

– Müstakil konutunuz bir site içinde değil ise, bahçe bakımından çöp atımına, ekmek alımından temizliğine kadar bizzat sizin ilgilenmeniz söz mevzusudur. Ek olarak güvenlik, öteki bir sorundur. Bu sayılanlar işletim maliyetidir. İster site içinde olsun ister müstakil olsun apartman dairesine bakılırsa fazlaca daha pahalıdır.

– Müstakil evler genel anlamda minimum iki katlıdır. İnsanın ilerleyen yaşlarında birden fazla fazlaca kattan oluşan olma durumu mesele yaratmaktadır.

– Müstakil Konutların yapım maliyeti apartman dairesine bakılırsa daha pahalı olduğundan satın alma bedeli de yükselmektedir.

Etiketler: Müstakil Konut, müstakil evEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.