DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Açık
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Northernland Construction Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Onur Bozkurt, COVID-19 sürecini söyledi..

Northernland Construction Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Onur Bozkurt, COVID-19 sürecini söyledi..
01.11.2023 10:35
3
A+
A-

COVID-19 tehlikesi tüm dünyayı ilgilendiren bir kriz. Ülkeler art arda tedbirler alıyor. Bu süreçte KKTC erken almış olduğu önlemlerle süreci denetim altında tutabildi. Northernland Construction Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Onur Bozkurt Kıbrıs Emlak Merkezi okurları için süreci ve şirketinin almış olduğu önlemleri söyledi.

Tüm dünyada krizin tek bir adı var, COVID-19. Ülkeler krizle başa çıkmanın yolunu aramaya devam ediyor. Şimal Kıbrıs’ta corona virüsün etkilendiği ülkelerden sadece alınan süratli tedbirler ile süreç denetim altında tutuluyor.

Bu sürecin ekonomiye tesiri de olacak. Emlak ve inşaat firmaları, bilhassa yurtdışına satış icra eden firmalar daha çok etkilenecek benzer biçimde duruyor, önlem alınmadıysa.

Northernland Construction Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Onur Bozkurt, corona sürecini ve şirkette alınan önlemleri söyledi.

İşte Onur Bey’in röportajı..

Corona virüsü süreci sizi iyi mi etkiledi?

COVİD- 19 salgını, hükümetin öncesinden almış olduğu tedbirlerle devletimizde düşük bir seviyede devam ediyor.

Son dönemde tüm dünyayı saran Covid-19 tehlikesine karşı şirketinizin almış olduğu önlemler nedir?

Northernland ailesi, Sıhhat bakanlığımız ve Dünya Sıhhat Örgütü’nün tavsiyelerinden yola çıkarak, ofis ve işyerlerimizi dezenfekte ettik. Tertipli olarak da bu işlemlerimiz devam ediyor.

Yeni emek harcama düzeninizi iyi mi yorumluyorsunuz? Size ve şirketiniz için artıları eksileri neler?

9 Mart- 7 Nisan tarihleri içinde, KKTC hükümetinin de öngördüğü benzer biçimde ofislerimizi kapattık.

Çalışanlarımızın evlerinde koruma altında olmalarını sağladık. Mart ve Nisan aylarında öncesinden planlanmış tüm yurt dışı seyahat, kabul ve organizasyonlarımızın tamamını erteledik.

Sokağa çıkma yasağı sebebiyle, satın alan ilişkileri satış ekibi ve muhasebe ekiplerimizle online emek harcama sistemine geçtik.

Bu da bizlere mesele, soru- yanıt ilişkilerimizi çabuk şekilde çözmemize destek oldu.

Sektöre ve ekonomiye yansıması sizce iyi mi olacak önümüzdeki dönemde?

Global düzeydeki tehdit hala daha devam ediyor. Kıbrıs bir gezim ülkesi. Fakat otel rezervasyonları iptal olmuş durumdadır.

Havayolu şirketleri aynı şekilde ciddi bir krizin eşiğindedir.

Gezi ve ekonomik olarak insanların tekrardan ekonomik özgürlüklerini kazanana kadar, bu kriz sürecini de en iyi şekilde yönetmemiz gerekmektedir.

Su anda satın alan ağımızın yüzde 95’i yabancı yatırımcı ve alıcılardan olduğundan, ciddi oranda satışlarımızın etkileneceğini öngörebiliyorum.

Biz bu olasılığı öncesinden belirledik ve iş planımızı hazırlarken, buna uygun davrandık.

Sizin halkımıza ve yatırımcılara mesajınız nedir?

İş planımız hazır. Sıhhat Bakanlığı’mız, yaşamın normale döndüğü açıklamış olduğu andan itibaren inşaat alanındaki faaliyetlerimize aynen devam edebileceğiz.

Her insana sıhhatli günler dilerim. İlk fırsatta, tekrardan ülke olarak güzel günler görmemizi temenni ederim.

Etiketler: onur bozkurt, northernland constructionEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.