DOLAR
32,2508
EURO
35,0726
ALTIN
2.464,61
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Northernland Construction’dan Girne Alsancak’a Lüks Villa Projesi

Northernland Construction’dan Girne Alsancak’a Lüks Villa Projesi
25.10.2023 18:40
7
A+
A-

Northernland Construction Genel Müdürü Taruz Güçlüer ile 2020 yılını ve 2021 yılı beklentilerini konuştuk. Pandemi sürecinde aldıkları önlemleri, yeni yol haritasını ve değişen taleplere karşılık şekillendirdikleri yeni pojeleri nipaylaştı bizimle. Bu dolu dolu röportajda hem Kıbrıs inşaat sektöründe dengeleri değiştirecek hem de yatırımcıların ilgisini çekecek büyük projelerinden bahsetti: Northernland Construction Girne piyasasına giriyor..
İşte detaylar..

taruz gucluer fotografı

Northernland Construction’dan Girne Alsancak’a Lüks Villa Projesi

Kıbrıs’ın ilk ve tek emlak haber-ilan portalı olarak yatırımcıyla kuvvetli firmalar içinde yazışma köprüsü kurmaya devam ediyoruz.

2020 yılı tüm dünyada pandemi krizi ile geçti.

Bir çok şirkette işler durma noktasına geldi. Sadece bu zamanda dijital pazarlamaya yatırım meydana getiren firmalar kazanmıştır ve kazanmaya devam ediyor.

Kurumsal üye firmalarımızdan Northernland Construction da o şirketlerden biri. 2020 yılı içinde dijital tanıtıma yüksek bütçeler ayırdı ve 2021 yılı için de yatırımları hız kesmeden devam edecek.

Firmanın Genel Müdürü Taruz Güçlüer ile 2020 ve 2021 yılını konuştuk. Pandemi sürecini ve bu krizi iyi mi artıya çevirdiklerini söyledi. Ek olarak inşaat sektöründe dengeleri değiştirecek yeni projelerin de müjdesini verdi.

İşte röportajımız..

NorthernLAND Construction pandemi sürecini iyi mi geçiriyor?
Pandemi normal olarak tüm dünyayı olduğu benzer biçimde bizi de etkiledi. Biz ilk olarak bu şartlar altında faaliyetlerimizi devam ettirmek için kısa ve orta vadeli hedeflerimizi revize ettik. Öte taraftan ülke olarak öteki ülkelere bakılırsa olay sayılarında avantajlı bir noktadayız. Bu durumu lehimize kullanmamız lazım diye düşünüyoruz. Bu doğrultuda üretime, yatırıma ve internasyonal pazarlamaya daha da ehemmiyet veren bir siyaset yürüttük ve yürütüyoruz.

Pandeminin ülkemizi etkileyeme başladığı andan itibaren savunmaya geçmek yerine, müdafa derken daralma, küçülme ile kaynaklarda ve süreçlerde tutum yaparak dengeyi bulmaya çalışmak yerine, pazarlama departmanımızda fakat esas olarak dijital pazarlama faaliyetlerimizde reformlar yaptık, yapıyoruz. Bu doğrultuda dijital pazarlamaya ayırdığımız bütçeyi ciddi bir halde artırdık. Dijital pazarlama ve online satışa konsantre olduk. Bu çalışmaların da meyvelerini topladık ve artırarak toplamaya devam ediyoruz.

Mart ayının ortasından Mayıs ayına kadar hükümetimizin verdiği kararla karantinada kaldık. Bu süre biter bitmez tüm devam eden projelerimizin şantiyelerinde tam kapasite çalışmaya başladık. Bunu yaparken emek verme arkadaşlarımıza, iş ortaklarımıza, ekonomik olarak tesir alanımızda bulunan tüm sektörlere katkıda bulunmak, piyasaya destek olmak ve müşterilerimize vermiş olduğumuz sözlerimizi her ne pahasına olursa olsun tutmak temel amacımızdır.

Hangi projelerinizde satışlar devam ediyor ve son durum iyi mi?
Grand Sapphire Resort & Residences projemizde satışlar devam ediyor.

Bildiğiniz benzer biçimde 1600 konuttan oluşan ve içinde 5 yıldızlı bir otelin de bulunmuş olduğu, adanın en büyük projesidir. Grand Sapphire Resort & Residences, pandemiye karşın ilgi görmeye devam ediyor.

Ek olarak Yeni Boğaziçi bölgesine 47 konutluk lüks villa projesi çıktık. Emerald Villas adını verdiğimiz projede büyük bir ilgi ile karşılaştık. Talep toplama ve lansmanla beraber bir ay benzer biçimde kısa bir süre içinde neredeyse projenin yarısını sattık.

Ek olarak Girne Alsancak bölgesine gene bir lüks villa projesi çıkmak üzereyiz. Bu iki villa projesini pandemiden dolayı villa tipi konuta artan talebi karşılamak suretiyle yaptık. Neticelerinden şimdilik memnunuz.

Ek olarak adanın en yüksek aslına bakarsak tek gerçek rezidansı olan NorthernLAND Premier projesi, NorthernPark projesi ile dört yüze yakın ticari ve konut üniteyi müşterilerimize teslim etme aşamasındayız.

Mevcut projelerde sürdürdüğünüz ve planladığınız kampanyalar var mı?
Pazarlama departmanı fazlaca dinamik, daima bir kampanya var. Şimdi en yakın yılbaşına yönelik kampanyalar adım atmak suretiyle. Müşterilerimiz bizi dijital platformlardan bizi takip etmeye devam etsinler.

2021 için yatırım yol haritanızda neler var?
2021 için planladığımız yatırımlarının bir kısmına başladık. 2021 senesinde da gene Mağusa kent içi, İskele Long Beach bölgesi ve Girne’de çalışmalarımız ve yatırımlarımız devam edecek.

Online satışta sektöre hatta ülkeye öncü oldunuz, bu süreçte neler yapıyorsunuz?
Her güçlük bizim bakış açımıza bakılırsa bir fırsattır. Pandemi sürecinde de daha ilkin bahsettiğim benzer biçimde pazarlama departmanında reformlar yaptık. Aslına bakarsak bir tek pazarlamada da değil şirketimizi tamamen dijital platformlara taşımak için köklü bir dönüşüm başlattık. Online satış birazcık daha zor olsa gerek ve güvene dayalıdır. Buna karşın NorthernLAND referansları, daha önceki başarıları ve alan kişi memnuniyetine verdiği ehemmiyet ve ek olarak pazarlama ve satış süreçlerin dijitalleşmesi, müşterileri online platformda ikna etmek için bizlere destek oldu.

Pandemi sürecinde gördük ki daireden villaya geçiş talebi artıyor, sizin villa özelinde yeni projeleriniz olacak mı?
Aslına bakarsak tam da o şekilde değil. Grand Sapphire Resort and Residences projesi özünde bir apartman projesi olmasına karşın projeye olan talep azalmadı, pandemiye karşın talepten memnunuz. Fakat yukarıda da bahsettiğim benzer biçimde iki yeni villa projemiz, Emerald Villas ve NorthernLAND Alsancak Villas, satışa çıktı. Bu projeleri yaparken doğal olarak ki iç piyasada pandemi şartlarını göz önünde bulundurduk.

Yeni Boğaziçi bölgesinde satışa çıktığımız Emerald Villas, bahsettiğiniz değişen şartlara NorthernLAND kalitesiyle yanıt verecek niteliktedir. Yüksek kalite standartları ve insanların bu zamanda gereksinimleri olduğu yaşam alanlarını en etkili şekilde bir araya getiriyor. Aynı bakış açısıyla Girne Alsancak’ta başlamış olacak olan projemiz için de heyecanlıyız. Hedefimiz bahsettiğim benzer biçimde bu zor şartları fırsata çevirmek.

Yatırımcıya ve sektöre mesajınız nedir?
Zor bir dönemden geçilmiş olduğu muhakkak. Sadece dünyadaki gelişmeler ve Şimal Kıbrıs’ın durumuna bakıldığında burası bir aden.

Emlak fiyatlarının istikrarı anlamında da ülkenin organik güzelliği anlamında da Şimal Kıbrıs’ın ciddi avantajları var. Bu avantajlar, pandemi dönemindeki yönetim başarısı ile daha da anlam kazanmıştır. Bu yüzden, Şimal Kıbrıs’taki gayrimenkule ilgi daha da arttı.

Sektör, kaliteyi ve fiyat politikasını, kuvvetli mimari yapılarla birleştirmeyi başardı. Dünyanın birçok ülkesinden adaya talep var. Pandeminin insanlığa öğrettiği, daha rahat, daha güvenli coğrafyalar. Bu anlamda ülkemiz emlak piyasası da bu itimat ortamından payını alacaktır. Aslına bakarsanız şu anda mevcud ilgi de bunun göstergesi.

Ülkenin bulunmuş olduğu konum sebebiyle yatırımcı için ciddi fırsatlar sunuyor. Dünya emlak fiyatlarına bakılmış olduğu süre hem refah hem organik güzellikleri bu kadar uygun fiyata bulmak mümkün değil. Bu avantaj, yeni devrin yol haritası olacaktır.

Etiketler: taruz güçlüer, northernland constructionEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.