DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
16°C

Noyanlar Satış Direktörü Zarif Noyan Değişen Yatırımcı Alışkanlıklarını Değerlendirdi

Noyanlar Satış Direktörü Zarif Noyan Değişen Yatırımcı Alışkanlıklarını Değerlendirdi
27.09.2023 11:52
5
A+
A-

Deniz, kum, güneş ve kazandıran bir yatırıma ne dersiniz? Şimal Kıbrıs’ın sahil şehri İskele sizi çağırıyor. İskele Long Beach bölgesini, pandemi sonrası değişen talepleri ve yeni planları Noyanlar Satış Direktörü Zarif Noyan ile konuştuk. Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

zarif noyan iskele

Son yıllarda Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yatırımın parlayan yıldızı İskele bölgesi. Hem yüksek yaşam standardı, hem denize sıfır konumu, hem de uygun ödeme alternatifleriyle yatırımcıyı cezbediyor.

İskele’nin gelişiminde, değişiminde ve değerlenmesinde rol oynayan aktörlerden biri de asla emsalsiz Noyanlar. Bölgede inşa ettikleri konutlar, dünyanın birçok noktasında yürüttükleri tanıtım faaliyetleri ve bölgeye kazandırdıkları global yatırımcılarla İskele’nin marka haline gelmesinde payları büyük.

Peki pandemi sonrasında durum iyi mi? Yatırımcı alışkanlıkları değişti mi, bilhassa Forbes dergisinin yazısı sonrası İskele’ye ilgi ne yönde?

Konuğumuz Noyanlar Firmalar Grubu Satış Direktörü Zarif Noyan.

Keyifli okumalar…

“Dubleks Konutlara Eğilim Oldu”

Uzun senelerdir satış alanında tecrübenize dayanarak soruyoruz, pandemi sonrası değişen yatırımcı alışkanlıkları neler?

İnanın pandemiden sonrasında o denli oldukca şey değişti ki, saymakla bitmez. Aslen hala bu sürecin içerisindeyiz. Şimdiye kadan olan talepler değişim gösterirken bundan sonrasında da değişmeye devam edecek şeklinde duruyor. 

Şunu belirtmek de yarar var, her gelen yatırımcı korku ile geliyor. Bundan dolayı bu zamanda kimse önünü göremiyor.  Sonrasında tanıdıkça, itimatı arttıkça durum değişiyor doğal olarak ki. 

En önemlisi ve üstünde durduğumuz mevzu ise, adamız yabancı ülkelere bakılırsa daha güvenli ve yatırımcılar ulaştığında bunu fark ediyor.  Bu durum bizlere artı katıyor. 

Konut tiplerindeki değişime değinecek olursak eğer, daha çok dubleks konutlara eğilim oldu pandemi sonrası.  

Satın alan portföyüne baktığımızda aileler olarak daha yoğunlukta. Güvenli bir ada ülkesinde ailece yaşamak ya da dinlence yapmak muhteşem bir düşünce ve yatırımcılar da bunun bilincinde.

“Tüm Dünyanın Dikkatini Çekti”

Her kriz bir fırsat olabilir. Peki Şimal Kıbrıs senelerdir anlatılan avantajlarını pandemi ile beraber dünyaya gösterdi mi bir kez daha? Doğru değerlendirildi mi bu süreç?

Senelerdir anlattığımız avantajlarımızı göstermiş olduk, evet. Bilhassa Forbes dergisinin adamızla ilgili yapmış olduğu güzel haber, tüm dünyanın dikkatini üzerimize çekti. 

Adamız daha oldukca güvenli ve rahatlık dolu bir ada olarak lanse edilmesi bizlere de artı kıymet kattı. Bilhassa Long Beach bölgesinin bir yatırım fırsatı olarak belirtilmesi, bu bölgedeki şirketlere bir o denli daha kıymet kattı ve doğal olarak yatırımcıları da bu bölgeleri araştırma imkanı tanıdı.  

“Yaşam Standardını Artıran Yaşam Üniteleri İnşa Ediyoruz”

Yatırımcılar niçin İskele Long Beach bölgesini tercih ediyor? Aynı şekilde niçin Noyanlar ön plana çıkıyor?

Noyanlar ile çalışmanın birden oldukca faydası var. Bu söyleyeceklerim bir tek birkaçı olacak. Saymakla, yazmakla bitiremeyiz bundan dolayı.

Biz uzun senelerdir İskele Long Beach bölgesinde yaşam standardını artıran yaşam üniteleri inşa ediyoruz. Bu bölgenin şu anki gelişiminde ve Şimal Kıbrıs’ın internasyonal arenada tanıtılmasında mühim bir rolümüz var. Dolayısıyla İskele Long Beach bölgesi ya da Şimal Kıbrıs’ta konut almak isteyen ve bu mevzuyu araştıran her insanın bilmiş olduğu ve tanımış olduğu bir firmayız. 1500’ün üstünde konut teslim ettik bu güne kadar ve bu da bir o denli aileyi ev sahibi yaptık demek. Bunun vermiş olduğu güçle beraber ilerliyoruz, dolayısıyla insanoğlu bizlerden konut satın alırken itimat problemi yaşamıyor aksine yatırımcılara bakılırsa bizi tercih ederek işlerini sağlama alıyorlar. 

Gelişen teknolojiyi takip ediyor ve inşaatlarımıza uyguluyoruz daima. Hem de satın alan memnuniyeti doğrultusunda çalışıyor ve kendimizi bu mevzuda sürekli güncelliyoruz. 

İskele Long Beach bölgesine erişince, tek kelime ile yatırım bölgesi olduğundan dolayı tercih ediliyor. Denize yakın projeler daima daha kıymetli. 

“40’tan Fazla Ülkeden Yatırımcımız Var”

Hangi ülkelerden yatırımcılar geliyor ve averaj yaş aralıkları nedir?

Birçok değişik ülkeden birçok değişik yatırımcılar görüyoruz. Ortalama kırktan fazla ülkeden yatırımcımız var.  

Yaş grubu için net bir sayı vermek pek mümkün değil bundan dolayı her yaş gurubundan yatırımcılar görüyoruz ve çalışıyoruz. 

Döviz kurundaki belirsizlik iyi mi etkiledi satış sürecini?

Döviz kurundaki hareketlilik bir tek Türkiyeli yatırımcıyı ve yerli halkımızı etkiledi. Bundan dolayı kazancı döviz değil. 

Sadece yurt dışı yatırımcıları için ise bir avantaj haline geldi. 

Yeni Projeler İçin Geri Sayım

Hayallerin, hayatların ve planların ertelenmek zorunda kalmış olduğu bir dönem yaşadık. Yavaş yavaş hepimiz toparlanmaya geçti. Noyanlar 2022’ye iyi mi hazırlanıyor?

Evet, uzun ve zor bir dönemdi dünya için bu pandemi periyodu. Sadece bununla beraber yaşamayı öğrendik ve planlarımızı, tedbirlerimizi aldık. 

Noyanlar olarak 2022 yılına birçok değişik fikirler ve yeni projelerle süratli bir halde girmeye hazırlanıyoruz. İnşallah salgındaki rakamlar daha çok artış göstermez ve gene dünya kapanmaya gitmez diyorum. Bunun haricinde üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz. 

“Yatırımcılar ve Firmalar İçin Büyük Avantaj”

Her insanın karalar bağladığı günlerde, Kıbrıs Emlak Merkezi olarak, hem sektörde pozitif hava estiren içeriklerle çözüm ortaklarımızın yanında olduk, hem de değişen dünyada doğru hedef kesime erişimi hızlandırmak adına Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak 3 dilde yayına geçtik. Fuarlar ertelense de, 3 dilde 365 gün açık bir dijital fuara çevirdik portalımızı. Siz bu değişimi iyi mi yorumluyorsunuz?

Kıbrıs Emlak Merkezi ile daima gurur duyuyorum. Uzun senelerdir da beraber çalışıyoruz. Kendini yenileyen, yenilikçi bir merkez. Dijital ortamda meydana getirilen tüm bu hazırlıkları başarı göstermiş buluyorum. Bundan dolayı artık dünya dijital ortama taşındı. Portalın 3 anadil kullanıyor olması ise yatırımcılar ve üye firmalar için büyük avantaj.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: noyanlar, zarif noyan, long beachEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.