DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Open House Nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi

Open House Nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi
30.09.2023 19:41
8
A+
A-

Açık Ev nedir? Iyi mi Yapılır, dikkat edilmesi gerekenler nedir? Tüm detaylar sizin için hazırlamış olduğumuz haberimizde..

Son dönemlerde çoğunlukla karşılaştığımız “open house” etkinliği doğrusu “açık ev” etkinliği nedir?

Iyi mi yapılır ve dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan detaylar neler?

Open House nedir?

Open House, kelimenin tam anlamıyla bir okulun, kurumun, işletmenin ve etkinliklerin gözlemlenmesi için ziyaretçilere açık olduğu bir fırsattır. Normalde halka açık olmayan binalara yada etkinliklere parasız erişim sağlar. Çoğu zaman eğitim kurumları, emlak acenteleri, sanat ve zanaat dünyası, mimarlık ofisleri vb. benzer biçimde geniş bir işletme ve kurum yelpazesi, kendilerini ve çalışmalarını halka tanıtmak için open house etkinlikleri düzenler.

Gayrimenkul terminolojisinde, planlanmış bir vakit dilimi içinde potansiyel alıcılar tarafınca incelenebilecek bir evi ifade eder. Emlakçı, ihtimaller içinde alıcılara sunum için evi, ev sahipleriyle beraber hazırlar.

Bir çok vakit brokerler, mülk sahibinin mülkün görünümünü çekici hale getirip sergilemek için ustalaşmış şirketlerinin desteğiyle mülkü “hazırlar”. Emlakçılar open house etkinliği düzenleyeceği vakit mal sahipleri evde bulunmaz.

Open House, evi aynı anda birçok potansiyel alıcıya göstermenin  düşük bütçeli  mükemmel bir yoludur.

Open House Iyi mi Yapılır?

Open House doğrusu Açık Ev’in amacı, mülkü aynı anda mümkün olduğunca oldukça sayıda potansiyel alıcıya göstermektir. İlgilenen alıcılar, bu etkinlikler esnasında evde daha uzun vakit geçirirler, ev ve çevre ile tanışırlar, acente ile tanışma ve detaylı konuşma fırsatı bulurlar.

Bir mahalledeki her ev, aynı sitede olsalar bile, tam konumunu göz önünde bulundurursanız, ötekilerden değişik olacaktır. Manzarası değişebilir, belirli bir evin bilgileri ötekilerden değişik olabilir. Open House etkinliği esnasında, ev ziyaretçilere emlakçılar tarafınca gezdirilebilir yada ziyaretçiler kendi başlarına da rahatça dolaşabilirler. Mühim olan, evde yaşamı sürdürmenin iyi mi olacağına dair bir düşünce edinebilmeleridir.

Open House etkinlikleri, Cumartesi günleri başta olmak suretiyle, çoğu zaman hafta sonları düzenlenmektedir. Çoğunda ikramlar, kahve ve atıştırmalıklar servis edilmektedir.

Open House’lara Gösterilen İlgi

İstatistiklere bakılırsa, davetli potansiyel alıcıların %12’sine yakın bir kısmı etkinliği ziyaret ediyor. Yaşlı alıcıların yüzdesi, ev arayan genç alıcılardan daha yüksek. Mahallede yönlendirme tabelaları ile beklenen yaya trafiği ise sanılanın aksine oldukça düşüktür.

O vakit emlakçılar, bir çok mülk çevrimiçi olarak detaylı fotoğraflar ve bilgilerle listelenirken niçin oldukça vakit ve çaba gerektiren “open house” etkinlikleri düzenliyor?

Çevrimiçi listelemeler daha kısa sürede daha çok potansiyel alıcıya ulaşsa da, open house etkinliği potansiyel alıcıları çekecek ve bu da anında bir teklife yol açabilecektir. Emlakçının işi, bire bir randevular için vakit ayırmak yerine, bir grup ilgili kişiye aynı anda evi gösterdiğinde daha kolaydır. Ev sahipleri açısından ihtimaller içinde bir alıcı her ulaştığında ortalığı toplamak ve konuttan çıkmak zorunda kalmaktansa, evi bir defalığına büyük bir organizasyon için hazırlamak da daha kolaydır. Ek olarak acente ve ev sahibi, evin ihtimaller içinde bazı sorunları gözden geçirmelerine destek olacak birçok geri bildirim alacak, fiyatlandırma da dâhil olmak suretiyle pek oldukça şeyi tekrardan değerlendirebileceklerdir.

Emlakçı open house etkinliği esnasında, başka mülklere yönelik yeni bağlantılar da kurabilir. Açık evler yalnız hâlihazırda listelenmiş açık evi pazarlamak için bir fırsat olarak değil, bununla beraber gelecek için alıcı ve satıcı bulma deposu olarak da görülebilir. Ziyaretçilerin en azından tam adları, e-postaları ve telefon numaralarıyla oturum açmış olduğu bir sıralama devamlı hazır olmalıdır.

Açık davetler, bir acentenin profilini geliştiren ve daha çok potansiyel alan kişi çekmeye destek olan prestijli etkinliklerdir.

“Açık Ev” Etkinlikleri Bilgilendiricidir

Open House, yalnızca potansiyel alıcıları mülke çekmek için bir fırsat yaratmakla kalmaz,  iyi yürütüldüğünde, alıcıları ev hakkında heyecanlandırıp anında bir teklife yol açabilir. Açık bir etkinliğin tavsiye edilen zamanlaması, çoğu zaman listeleme çevrimiçi olduktan sonraki ilk hafta sonudur. Bundan dolayı, değişim yapmak için kafi süreyi sağlamak suretiyle mülkte yapılacak ihtimaller içinde değişimleri ev sahibi ve emlak danışmanı evvelde belirlemelidir.

Potansiyel alıcılar açık ev etkinliğini ziyaret ettiklerinde, mülk hakkında konuşurlar. Kimi zaman derhal bir teklif almamak yararlı bile olabilir. Danışman ve satıcı, ziyaretçilerden gelen geri bildirimle evin satışını engellemiş olan problemler mevzusunda uyarılmış olur ve çözüm yolları arayabilirler. Bu uyarılardan bazıları çekici olmayan renklerde boyanmış duvarlar, evin daha derli toplu görünmesi yada mobilyaların tekrardan düzenlenmesi benzer biçimde mevzular olup, satış potansiyelini çoğaltmak suretiyle kolayca düzenlenebilir.

Brokerler için Open House

Yalnız emlak uzmanlarının katılımına hususi “Open House” etkinliği çoğu zaman hafta ortası yapılır. Emlakçıların hafta sonları müşterileri ile meşgul olma olasılıkları daha yüksek olduğundan onlara tanıtım yapılacak etkinlik için hafta içi tercih edilir.

Alıcı temsilcisi acenteler, duyuru sahibi acente ile ihtimaller içinde bir satış ortaklık yapmak için bu etkinliğe çağrı edilir. Fotoğraflar kimi zaman bir mülkün hakkını veremez ve yerinde görmek daha ikna edicidir. Alıcı temsilcileri pek oldukça kez mülkü bir açık ev etkinliği çerçevesinde gezdikten sonrasında potansiyel müşterileri için buluşma talebinde bulunurlar. Meslektaşlarından fiyatlandırma dâhil alınacak geri bildirim, satış temsilcisi emlak danışmanına gereksinim durumunda ev sahibine aksayan mevzuları profesyonellerin bakış açısından de aktararak çözme fırsatı verir.

“ Emlak Acentelerine Hususi Açık Ev” etkinliği özünde, gayrimenkul profesyonellerine hususi bir yaklaşımla mülkün çevrimiçi varlığına ek olarak sunulan bir pazarlama aracıdır.

Açık Ev Sahnelenmesi (Staging)

Sahneleme yada İngilizce tabiri ile “staging” bir evin en iyi yanlarını ön plana çıkartarak alıcıları etkilemeyi ve mümkün olan en yüksek fiyata süratli bir halde satmayı amaçlayan bir sergileme yöntemidir.

Sahneleme, iç dekorasyondan farklıdır. İç Dekorasyon kişisel zevke bağlıyken, sergileme sunumu, yeni projelerdeki  “örnek ev” benzeri geniş bir alıcı kitlesine hitap edecek şekilde tasarlanır.

İyi bir sahneleme sunumu, sunum yapılmayan piyasadaki benzer evlere kıyasla teklifleri %1 ile %5 içinde artırır. Alıcıların bir mülkü gelecekteki evleri olarak hayal etmelerini kolaylaştırır ve daha süratli bir satışa yol açabilir.

Özetle;

“Open House”, satılık bir eve alan kişi trafiği çekmek için tasarlanmış pazarlama tekniklerinden biridir. Hazırlanması oldukça vakit ve emek gerektirdiğinden, bu pazarlama aracının mülklerinin satışına katkısı olup olmayacağı mevzusu ev sahipleri ile baştan konuşulmalıdır.

Alıcıların evin kendisini görmeden, fotoğraflarını, 360 aşama sanal turlarını ve videolarını görebilecekleri çevrimiçi ortamların baskın olduğu emlak piyasalarında “open house” etkinliği oldukça mühim olmasa da bazı özellikleri ile ön plana çıkan mülklerin pazarlanmasında kullanılarak süratli bir satış yapılmasında etkin rol oynayabilir.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: open houseEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.