DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Parke Seçimi ve Döşemesi Yapılırken Bu Önerilere Dikkat

Parke Seçimi ve Döşemesi Yapılırken Bu Önerilere Dikkat
28.09.2023 07:19
5
A+
A-

Şimal Kıbrıs’ta laminat parke incelemesi mi yapıyorsunuz? Peki nelere dikkat etmek gerekir? Parke sektörünün başarıya ulaşmış firmalarından Mustafa Aroğlu Ltd direktörü Mustafa Aroğlu, bilgileri Kıbrıs Emlak Merkezi okurları ile paylaştı.

Yer döşemesi seçimi, Şimal Kıbrıs evleri için mühim bir tercih. Hem hava sıcaklığı, hem de temizlik ihtiyacını düşünerek en ideal çözüme ulaşmak mühim.

Mesela eski yıllarda sıkça evlere döşenen halıfleksler temizliğinin güçlüğü ve içinde barındırdığı toz ve mikroplarla alerjiyi tetikliyor. O yüzden son dönemde süratli bir değişiklik var.

Yerine ne gelmeli sorusunun en yaygın cevabı, laminat parke oluyor. Laminat parke, masif ahşap parkeye alternatif sunulan bir ürün. Uygulama açısından ergonomik, fiyat olarak hesaplı ve masif ahşap parkeye bakılırsa bakım derdi yok kadar azca.

Peki laminat parke seçiminde ve döşemesinde nelere dikkat etmek gerekir? Şimal Kıbrıs’ta parke gereksinimlerine varlıklı içeriğiyle cevap veren Mustafa Aroğlu Ltd. Direktörü Mustafa Aroğlu ile konuştuk bilgileri…

Hem yeni konut projelerinde, hem de mevcut döşemelerin değişiminde laminat parke öne çıkıyor. Nedir bu kadar tercih edilmesinin sebebi? 

Parkenin bakımı kolay, temizliği kolay. Kir ve kir barındırmaz. Koku ve alerji de yapmaz. Geçmiş 15-20 yılda parkeye dönüş oldu ve varlıklı bir görünüm sunmaktadır. Dayanıklılık açısından da fazlaca avantajlıdır. Bizim 20 yıl ilkin döşediklerimizi başka bir yere taksak yeni diye kullanılabilecekken, başka bir adı cismi bilinmeyen ürünlerin fazlaca kısa sürede deformasyona uğramış bulunduğunu görebiliyoruz. Bu sebeple ürün seçiminde işi bilenlerle iş yapmayı fazlaca mühim buluyorum.

Parke döşemenin püf noktaları neler? Uygulama sürecinde nelere dikkat edilmeli?

Parke bir kere yeterli ellerde olmalı. Montajı yaparken lüzumlu hassasiyeti göstermezseniz bir süre sonra parkelerin kalktığını, bozulduğunu görmüş olacaksınız. Şu sebeple hareketli bir yapıya haizdir. Sıcağa ve soğuğa bakılırsa esneme yapmaktadır. Bunu bilerek hareket edilmelidir. Kimi zaman müşteriler de profil kullanılmasını istememesi durumlarda biz mevzuyu açıyoruz. Bu isteklerin gerçekleşmesi fazlaca daha kolay olsa da ileride müşteriye daha fazlaca süre ve para kaybı yaşatacaktır. Daha ilkin yüzeyi mermer, seramik döşenmişse kolaylıkla üstüne parke döşenebilir. Yalnız eski süpürgelikler sökülüp tekrardan düzenleme yapılması gerekir. Aksi halde mevcut süpürgelikler üstüne bir emek harcama yapılırsa oldukça kaba bir görünüm oluşturmaktadır.

Siz Mustafa Aroğlu LTD. olarak neler sunuyorsunuz tüketiciye?

Biz şirket olarak 2000 yıldına dünyanın en iyi parkesi Quickstep’in bayiliğini aldık. Uzun seneler da başka parke getirmedik. Kilit sistemini buluş eden dünyaya yürüyerek Belçika markasıdır. Gelişmeye de devamlı devam eden bir firmadır. Dolayısı ile kalitede rakip edecek bir şirket yoktur. Ürünlerinin de 25 yıla kadar garantisi vardır. Emsallerine kıyasla 10 kata kadar kullanım ömrü söz mevzusudur.

Dolayısı ile biz ürünlerimizin en iyisi olmasını, yakınma gelmemesini ve eşe dosta tavsiye edilmesini sağladık. Fakat TL’nin kıymet kaybı sebebi ile Çin malı ve Türk malı alternatifleri ile son dönemde fiyat olarak da alternatif çözümler sunuyoruz.

Parke kalitesinde ve montajında fazlaca iddialıyız. Hiçbir firmanın bizim kadar bu mevzuda informasyon birikimine haiz olduğu kanaatinde değilim. Bir ihtimal en fazlaca satan biz değilizdir fakat en kaliteli ürünü ve hizmeti sunan biziz.

Yabancılar da markamızdan dolayı bizlere fazlaca ulaşıyor. Bildiğiniz suretiyle vatanımızda yerleşik yaşam devam eden yabancılar da çok çok fazla ve mevcut markamızı çokça talep ediyorlar. Ellerinde ürün koduyla bizlere gelmiş olarak direkt olarak istediği ürüne ulaşabiliyorlar.

Biz parkenin en uygun fiyatlısından en uzun ömürlüsüne kadar 20 senedir hizmet sunmaktayız.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: Mustafa AroğluEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.