DOLAR
32,2550
EURO
35,0219
ALTIN
2.465,84
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Parlak zeka Basri Estate Direktörü Parlak zeka Basri Emlak Sektöründe Tek Yetkinin Önemini Söyledi

Parlak zeka Basri Estate Direktörü Parlak zeka Basri Emlak Sektöründe Tek Yetkinin Önemini Söyledi
19.09.2023 15:29
6
A+
A-

Kıbrıs Emlak Merkezi kurumsal üyeleri içinde yer edinen Parlak zeka Basri Estate’in Direktörü Parlak zeka Basri emlak sektöründe tek yetkinin önemini ve faydalarını söyledi. Detaylar röportajımızda.

zeki basri estate

Gayrimenkul sektöründe tek yetkili emlak acentesi ya da emlak danışmanı kimi mal sahibinin korkuturken kimini de memnun ediyor. Aslen yaşanılan tecrübelerden yola çıkarak hareket ediyorlar sadece kimi zaman yanılabiliyorlar.

Parlak zeka Basri Estate Direktörü Parlak zeka Basri de, emlak sektöründe tek yetkili satışın faydalarını konu alıyor sadece doğru acentelerle çalışmak mevzusunda da uyarıyor. Daha süratli ve daha doğru bir satış içinse tek yetkinin kaçınılmaz bulunduğunu söylüyor.

Detaylar röportajımızda.


“Müşterilerin Firmalara Olan Itimat Problemi, Kendi Acentemi Kurmamı Sağlamış oldu”

Parlak zeka Basri olarak biz sizi tanıyoruz sadece okurlarımız için yine anlatır mısınız? Parlak zeka Basri kimdir, emlak sektöründeki tecrübesi nedir?

Ben Gazimağusa doğumluyum ve 36 yaşındayım.  İskele’de ikamet ediyorum.

Mağusa’da şirketimiz var. Burada emlak danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Adanın genel olarak her yerinde portföyümüz var sadece ağırlıklı olarak Mağusa ve İskele bölgesinde hizmet veriyoruz.

Ben aslına bakarsan uzun seneler emlak danışmanlığı yaptım sonrasında kendi şirketimi açtım, Parlak zeka Basri Estate olarak.

Şu sebeple hem mahalli hem de yurt dışındaki müşterilerin emlak danışmanlarına ve bazı şirketlere inanılmaz itimat problemi bulunduğunu gördüm. Bende bunu iyi mi giderebilirim diye düşündüm ve “kendi kişiliğim, karakterim en büyük sermayemdir” diyerek bu şekilde şirketimizi kurduk. Danışmanlarım tamamen güvene dayalı bir halde hizmet sunuyoruz.

“Erken Netice İçin Tek Yetki Mühim”

Emlak sektöründe tüm acenteler tek yetkili almak ister sadece bir çok vakit pozitif sonuçlanmaz. Siz sattığınız birçok projede tek yetkilisiniz, bu başarıyı iyi mi sağlıyorsunuz?

Güvenin ve dürüstlüğün önde olduğu bir şirket açtım ben.

Sonrasında yapmış olduğumuz işler ve referanslarımız doğrultusunda müşterilerimiz bizlerden tek yetkili acente olmamız istedi. Bizim talep ettiklerimizde bizi kırmadı.

Tek yetkili olduğumuzda biz fazladan efor sarf ediyor ve fazladan bütçeler harcıyoruz. Dolayısıyla o projenin satışı için elimizden gelenin en iyisini yapmak için uğraşıyoruz.

Satışta tek yetki almak oldukça mühim bir mevzu. Tek yetkiliyiz diye yalnız biz satmıyoruz ürünü. Bununla birlikte öteki acenteler ile de çözüm ortaklıkları kuruyoruz. Yalnız satış tek acente üstünden aşama kaydediyor sadece hepimiz kazancını alıyor. Mal sahibinin aklına kimi zaman şu sual geliyor, tek yetkili olarak bu acenteyi seçtim fakat başka acente satamaz mı? Hayır satabilir, müşterisi var ise başkası da satabilir, yalnız satışı biz koordine ediyoruz. Burada mühim olan komisyon oranlarından ziyade proje sahibine ve müşterilere verdiğimiz sözleri tutabilmek.

Erken netice alabilmek adına tek yetkili satış mühim.

Şu şekilde düşünün, tek yetkili satışını aldığımız bir proje için, daha para almadan yetkili sözleşmemiz olduğundan cebimizdeki parayı, bu projenin, evin ve arsanın satışı için kullanıyoruz. Kendi kaynaklarımızla aşama kaydediyor ve erken netice alıyoruz.

“’Tek Yetkili Acente’ Kaybettirmez, Kazandırır”

Müşterileri tek yetki mevzusunda uyarmak istediğiniz bir mevzu var mı?

Herhangi bir fert malını mülkünü satmak isterse, kesinlikle güvenilmiş olduğu bir acenteye tek yetkili versin. Bu kendilerine kaybettirmez kazandırır.

Ayrıca da tüm emlak şirketlerine sesleniyorum;

Hepimiz tek yetkili çalışırsa, oldukça daha güvenli daha süratli bir halde sonuca gidilir ve bu da şirket için alan kişi memnuniyeti getirir.

Kıbrıs Emlak Merkezi’ne de bu mevzuda fikirlerimi paylaşmama olanak sağlamış olduğu için teşekkür ederim.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: parlak zeka basri, Parlak zeka Basri EstateEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.