DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Parvista Mare Development Satış Müdürü Canan Okolie Kıbrıs Emlak Merkezi’ne Konuk Oldu

Parvista Mare Development Satış Müdürü Canan Okolie Kıbrıs Emlak Merkezi’ne Konuk Oldu
18.09.2023 12:02
9
A+
A-

Şimal Kıbrıs İskele Long Beach bölgesine değişik bir nefes getiren Vista Mare projesinin detaylarını, firmanın satış müdürü Canan Okolie ile konuştuk. Detaylar röportajımızda.

vista mare cyprus

İskele Long Beach Şimal Kıbrıs’ın en oldukca yabancı yatırımcı çeken bölgelerinden. Gelişen konseptler, değişik mimariler ve görkemli Akdeniz etkisiyle günden güne gelişmeye, yenilenmeye devam ediyor.

Bu kez gene İskele’de mimari olarak ve konsept olarak dikkat çeken Vista Mare projesindeyiz. Proje otel konseptinde tasarlanıyor ve içinde bir avm bulunuyor. Projenin Satış Müdürü Canan Okolie konuğumuz. Bilgileri kendisinden dinleyelim..

Keyifli okumalar..


Biz sizi tanıyoruz sadece okurlarımız için bizlere hem kendinizden hem de şirketinizden bahseder misiniz?

8 senedir bu şirkette çalışıyorum. Şirketimizin otel konseptinde kendine ilişik daireleri bulunuyor. Satış ve kiralama yapıyoruz. Ortalama 6 senedir bu dairelerin kiralamasıyla ilgileniyorum.

Bunun yanı sıra Vista Mare projesinin satışından sorumluyum. Acentelerle temaslar ve proje tanıtımı işlerini yürütüyorum.

“Misafirlerimize Daire Değil, Yaşam Sunuyoruz”

İskele Long Beach’de inşa edilen oldukca hususi bir proje Vista Mare. Bizlere projeden bahsedebilir misiniz?

Projemiz otel konseptinde tasarlandı. Projemizin farklılığı, yalnız bir daire değil,  bir yaşam satın alıyorsunuz. Site alanına ya da proje alanına girdiğinizde avmsinden tutun da, SPA’ya, küçüklere yönelik aktivite alanlarına, basketbol sahasından, tenis kortlarına, Türk hamamına, masaj odaları, spor alanlarına, ATM’lere kadar bulabileceğiniz dışarı çıkmak zorunda olmayacağınız bir konsept. İskele bölgesinde size minik bir İskele yarattık diyebilirim.

Mimari olarak da oldukca hususi bir proje Vista Mare.

Tasarım, biçim ve görüntü olarak şu an için o bölgede bizim tasarımımıza yakın olabilecek bir proje yok. Yükseklik olarak yarışabileceğimiz binalar var fakat biçim olarak yarışabileceğimiz bir proje görmüyoruz. Proje tamamen panaromik bir görüş açısına haiz.  Bilhassa öndeki üç bloğumuz 360 aşama deniz görebilen dairelerdir.

Projede stüdyo daire bulunmuyor. 1, 2, 3 ve 4 yatak odalı daireler olarak tasarlandılar. Bununla birlikte havuz başı ve üç binanın alt katlarında hususi bahçeleri olan loft tarzında iki kattan oluşan daireler tasarlandı. Dairede bulunan her şeyi en ince ayrıntısına kadar, en güzel şekilde konfor için tasarladık.

-2 katlarıyla beraber 14 kattan oluşan iki blok var, bir tane de 22 kattan oluşan blok var. -2 katlarda da lobiler, avmleri, otomobiller için hususi park alanları, ortak alanlar bulunuyor.

“Alışveriş Merkeziyle de Fazlaca Dikkat Çekecek”

Aslına bakarsak yalnız bir yaşam merkezi değil bununla beraber bir avm tasarlıyorsunuz. Bu yönüyle de dikkat çeken bir proje. Ticari üniteleri anlatır mısınız?

Şu an için tasarladığımız AVM konseptinde 38 ticari birim var fakat müşterilerin kullanım amacına gore üniteler bölüneceğinden bu sayı 52’ye kadar çıkabilir.

Projemizin 1.etabı bitme aşamasına geliyor ve 3 ay sonrasında teslime hazır. Anahtar teslim yaptığımızda aktivite alanları bitmiş olacak ve buna ticari üniteler de dahil olacak.

Projeyi genel olarak düşünürsek, 410 dairelik bir rezidansta yediden yetmişe her insanın ihtiyacına yönelik eczane, giyim, elektronik, aksesuar şeklinde dükkânların projemizde bulunmasını istiyoruz.

Bu AVM yalnız site kullanıcılarına ilişik olacak.

“Mevcutta 4 Tane Hazır Projemiz Var”

Vista Mare inşaatı sona doğru yaklaşıyor peki ilerleyen dönemde değişik projeleriniz olacak mı? 

Evet, yeni projelerimiz var. Vista Mare projemizin 2023 yılı ortasında teslim edilmesi için tam gaz ilerliyoruz.

Şu an 4 tane çizilmiş ve tasarlanmış projemiz mevcut. İki tane Lefkoşa ve İskele, Girne bölgeleri için düşündüğümüz projelerimiz var. Şu an önceliğimiz Vista Mare.

Projemizin doğmasını bekliyoruz.

“Show House Dairelerimiz 1 Ay İçerisinde Hazır”

Şimdiye kadar kiralamayla gittiniz. Vista Mare projesiyle yap-sata geçtiniz. Bundan sonraki projeler yap-sat mı, kiralama mı olacak?

Vista Mare projemizde aynı şekilde 24 daireyi kiralanmak için hazırlıyoruz. Fakat bu kiralık dairelerden de satın almak isteyen bir alan kişi olursa, satışı gerçekleştirebiliriz. Yalnız kıyafetlerinizi alıp, derhal içine taşınabileceğiniz bir halde hazır olacak. İç mimarımız, çağıl biçim olarak tasarımı gerçekleştiriyor. Sezonluk ve senelik olarak kiralanabilir bu daireler. 24 daire kiralık, geri kalan tüm daireler satılık olarak düzenlendi.

Ayrıca bir detay paylaşmak isterim, 1 ay içinde Show House ve üç boyutlu görsellerimizin tamamlanmasını hedefliyoruz.

Satışlara yeni başladınız, iyi mi gidiyor, yorumlar iyi mi?

Konut satışlarına yeni başladık. Şundan dolayı öncesinde bir ön hazırlık aşamamız oldu. Bölgede piyasa araştırması yaptık. Konseptimiz öbürlerinden değişik olduğundan fiyatlarımız da değişik oldu. Ve bunu araştırıp sağlamasını yapmadan satışı başlatmak istemedik.

Fiyatlarımız 110 bin sterlinden başlıyor. Peşin ödemelerde yada birden fazla daire alımlarında indirim olanağımız var.

Projenin hedef kitlesinde kimler var?

Projemizde yerli yatırımcıyı da istiyoruz yabancı yatırımcıyı da. Forbes dergisinde, İskele en iyi yatırım bölgelerden biri olarak yayınlandı. Ikimiz de oraya elimizden geldiğince değişik bir görüş açısı katmaya çalıştık. Bu yüzden bu projenin yabancı yatırımcıların daha oldukca ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. 

Kıbrıs Emlak Merkezi ile alakalı düşünceleriniz neler?

Kıbrıs Emlak Merkezi’nde satış odaklı devamlı geri dönüşüm alıyoruz. Daha ilkin kiralama yapıyor satış yapmıyorduk. Ve satış mevzusunda iyi mi bir yol izleyelim diye araştırırken ilk karşımıza çıkan Kıbrıs Emlak Merkezi oldu.

İyi ki sizi bulmuşuz. Kıbrıs’ta yatırım yapmak için internette araştırma yaptığımda da ilk karşıma çıkan sizsiniz. Rakiplerimle de çalışıyorsunuz sadece hepimiz eşit ve adil bir halde yarışıyor sizin sitenizde. Yatırımcının bütçesine ve düşüncelerine yönelik yönlendirme yapıyorsunuz.

E biz daha ne isteyelim.

Son olarak ne eklemek istersiniz?

Şirketimizin sahibi Daniel Bey, kendisi senelerdir Kıbrıs’ta. Değişik sektörlerde yatırımlar icra eden, son olarak da inşaat sektörüne yatırım icra eden, oldukca eskiden gelme, iyi bir iş adamıdır. Bilmeyenler için söylüyorum Daniel Bey görme engellidir. Ve engellerine karşın bu projeyi ilkin kafasında tasarlandı sonrasında hayata geçirdi. Engeli olmayan birçok kişiden daha iyi işler çıkardı.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: Vista MareEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.