DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Penthouse daire nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi

Penthouse daire nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi
20.11.2023 12:15
1
A+
A-

Penthouse Ne Demek?

Penthose daire, çoğu zaman otellerde ve lüks apartmanlarda yer edinen daire tipi olarak karşımıza çıkıyor. Bu biçim penthouse daireler, yapının en üst katında bulunuyor. Yapı asansörlerinde “P” harfi ile gösterilen tuşa basılmış olduğu takdirde, asansör penthouse dairenin kapısında şahsa ilişik şifrenin girilmesi ile açılıyor.

“Penthouse” kelimesinin Türkçe karşılığına bakıldığında “çatı katı” ya da “teras katı” şeklinde kavramlarla karşılaşıyoruz. Sadece penthouse daireyi bu şeklinde kavramlarla tanımlamak, yanlış olur. Zira penthouse daireleri, ara katlarda da görmek mümkün.

Penthouse dairelerin yaygınlaşması iyi mi oldu?

Penthouse dairelerin en mühim özelliği lüks olması. Bu yüzden lükslüğünden ve sunmuş olduğu imkânlardan dolayı penthouse daireye -halk arasında- “Kral dairesi” deniyor. Yaşadığımız çağda lüks konutlara meydana getirilen talebin artmasıyla penthouse daire, konut sistemine yerleşmeye başlamış.

Penthouse daireler en fazlaca hangi yapılarda görülür?

Çağdaş mimari gereği günümüzde pek fazlaca çeşitte binalar ve rezidanslar inşa ediliyor. Bu tip ev modellerinde de çoğunlukla penthouse seçimi daire yapılarına rastlıyoruz. Bilhassa lüks denebilecek apartmanlarda, lüks rezidanslarda ve lüks otellerde daha fazlaca görülür.

Penthouse dairelerin özellikleri neler?

*Ara katlara meydana getirilen ya da yapıların en üst katlarına inşa edilmesi,

*Yüksek tavanlı olması,

*Kartlı giriş sistemleri ya da parmak okumalı giriş sistemleri,

*Otoparktan dairenin bulunmuş olduğu kata kadar çıkan hususi asansörler,

*Panoramik denilebilecek boyutta müthiş bir görünüm imkânı,

*Penthouselar çatı katına inşa edilmeseler de geniş bir terasa haiz olmaları vb. özellikler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.