DOLAR
32,2640
EURO
34,7594
ALTIN
2.397,68
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Rus Yatırımcıların Şimal Kıbrıs İlgisini Gayrimenkul Danışmanı Tatiana Kaya İle Konuştuk

Rus Yatırımcıların Şimal Kıbrıs İlgisini Gayrimenkul Danışmanı Tatiana Kaya İle Konuştuk
26.09.2023 14:18
1
A+
A-

Şimal Kıbrıs emlakları için Rusya ve çevresinden gelen yatırımcılar büyük potansiyel. Peki Rus yatırımcının öncelikleri neler? Bölgeyi ve yatırımcı profilini yakından tanıyan Gayrimenkul Danışmanı Tatiana Kaya, Kıbrıs Emlak Merkezi’nde konuğumuz oldu. Bilgileri paylaştı.

tatiana kaya emlak

Rus Yatırımcıların Şimal Kıbrıs İlgisini Gayrimenkul Danışmanı Tatiana Kaya İle Konuştuk

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hem yaşamak, hem de kazançlı yatırım yapmak için avantajlı fırsatlar sunuyor. Dinlence tadında bir yaşam, güvenli yaşam, yüksek standartlarda eğitim seçeneği ve hızla değerlenen yatırımlar dikkat çekici…

Senelerdir bu bölgeye yatırımını taşıyan en yakın komşu Türkiye ve İskandinav ülkelerin peşinden, KKTC emlaklarına yatırım icra eden üçüncü rota Rusya ve çevresi.

Kıbrıs Emlak Merkezi olarak ikimiz de hem portal üstünden, hem de çözüm ortaklarımızdan gelen talep üstüne dil seçeneklerimize Rusça’yı ekledik.

Artık Şimal Kıbrıs’ı, emlak acentelerini, inşaat firmalarını, konut projelerini, KKTC şehirlerini, talebe yurtlarını ve daha birçok başlığı araştırmak isteyen Rus yatırımcılar için rahatça kendi dillerinde varlıklı ve emsalsiz içerikler sunuyoruz.

Dönelim yeniden Rus yatırımcı kitlesine… Niçin Şimal Kıbrıs’ı tercih ediyorlar? Gayrimenkul araştırmasında ne arıyorlar, ne istiyorlar? Kıbrıs emlak sektörünün Rus Gayrimenkul Danışmanı Tatiana Kaya, bölgeden gelen talepleri ve beklentileri Kıbrıs Emlak Merkezi ile paylaştı.

Tatiana Kaya Hakkında:

Tatiana Kaya 10 senedir Şimal Kıbrıs’ta yaşayan bir Rus. Kiralama ile başladığı gayrimenkul danışmanlığı kariyerine, satışlarla devam ediyor. Girne bölgesinde çalışıyor. Karşıyaka’dan Tatlısu’ya kadar geniş bir alan ile ilgileniyor. Girne Merkez, Esentepe ve Karaoğlanoğlu ise uzmanlık bölgeleri.

Firmalar, sektörler, ülkeler için zor geçti pandemi. Hemen hemen tam olarak bitmese de, gezi kısıtlamaları azaldı. Siz değişimi iyi mi yorumluyorsunuz?

Zor günlerdi, ümit ederim tekrar tekrarlanmaz. Kısıtlamaların adım adım gevşemesiyle, ilkbahar sonuna doğru hareket başladı Kıbrıs emlak sektöründe. Yaz ayları hareketli geçti çoğumuz için. Şimdi de iyi gidiyor. Azalmayan, günden güne artan öğrenci bakılırsa söyleyecek olursam, önümüzdeki dönem oldukca daha iyi olacak. 

Bu ilginin sebeplerinden kim bilir en önemlisi, karantina günlerinde insanoğlu yaşamının kıymetini daha oldukca anlamaya başladı. Kendilerini sorguladılar, yaşamlarını sorguladılar. “İstediğim yaşam seçimi nedir, iyi mi devam etmeliyim” diye sordular kendilerine.

Bu aşamada Şimal Kıbrıs’ın sunmuş olduğu güvenli ve yaşam standardını artıran ada imajı, her insanın dikkatini çekti.

Ve burada oldukca iyi inşaat şirketleri var. O kadar da iyi konut projeleri inşa ediyorlar. Alıcının talebi, başarıya ulaşmış projelerle buluşunca yatırımcı geliyor.

“Rus Yatırımcılar Yaşamak İçin Konut Alıyor”

Rus yatırımcı profilini sormak istiyoruz size. Yatırım tercihleri ne yönde?

Her ülkeden gelen yatırımcının değişik bir yaklaşımı var. Yalnız Rus diyerek kısıtlamak istemiyorum, Rusça konuşan ülkelerden gelen yatırımcılar yaşamak için konut alıyorlar. Doğrusu buraya, Şimal Kıbrıs’a yerleşiyorlar. O yüzden daha oldukca merkezi tercih ediyorlar. Girne Doğanköy ve Alsancak bölgesine ilgileri var. Lüks daire ya da orta halli daire ve dinlence evi tercih ediyorlar.

Pandemi döneminde online çalışmaya başladı birçok şahıs. Kimi zaman ülkelerine dönüyorlar fakat bir çok zamanlarını burada geçiriyorlar. Rusça konuşan ülkeler, bu ülkeyi oldukca seviyor. 15 binden fazla Rus yatırımcı var ve her yıl bu sayı artıyor. 

“Yabancı Yatırımcı Kelepir Arayışında”

Türk Lirası’nın döviz karşısında kıymet kaybetmesi, dövizle gelen yatırımcı için KKTC’de yaşamayı daha da hesaplı hale getiriyor. Sizin müşterilerinizi iyi mi etkiledi bu durum?

Yerli halk ve Türkiyeli yatırımcılar kur artışından doğal olarak ki rahatsız. Neticede Türk Lirası kazanıyorlar ve parasını TL’de tutanlar her gün birazcık daha geriliyor. 

Yabancılar için ise bu tam bir fırsat doğal olarak ki. Onlar da şöyleki düşünüyor, “madem kriz var ben bu evi daha ucuza alayım”. Kelepir arıyorlar, daha ucuz teklif veriyorlar. Dolayısıyla bekliyorlar daha ucuza almak için. 

“Şimal Kıbrıs Bizim Ülkere Bakılırsa Oldukça Daha Güvenli”

Dönelim yeniden Ruslar ve Rusça konuşan ülkelerde yaşayan yatırımcılara.. Şimal Kıbrıs’ı iyi mi görüyorlar? Ne bekliyorlar?

Doğal olarak ki deniz ve güzel havası onlar için oldukca büyük bir avantaj. Bizim ülkelerde hava bu şekilde değil, bu yüzden sevmiş olarak geliyorlar Kıbrıs’a. Bizim ülkelerden gelen insanoğlu deniz kenarında yaşamak istiyor. Maalesef Şimal Kıbrıs’ta deniz kenarı konut projeleri yalnız Esentepe ve İskele’de var.  Bu projeler merkeze bakılırsa daha pahalı oluyor. Deniz kenarında olup da daha uygun fiyatlı daireler oldukca daha süratli satılacaktır diye düşünüyorum. Orta derslik gelire haiz olan Ruslar aradıklarını bulamıyorlar.

Şimal Kıbrıs’ta yaşayan oldukca fazla Rus var ve bunların arkadaşları, çevreleri sürekli araştırıyorlar bu bölgeyi. Direkt uçuş olmaması yolculuğun sıkıntılı geçmesine sebep oluyor. 13-16-20 saat seyahat yapıyorsun Rusya’dan Ercan Havalimanı’na gelebilmek için. Ya da Cenup’e gelip geçmen gerekiyor. Sadece bu mevzu insanları rahatsız eden bir öteki etken. 

Fakat artıları oldukca daha çok… Şimal Kıbrıs bizim ülkelere bakılırsa oldukca daha güvenli. Kaldı ki denizi, havası, güneşi bizim ülkelerde yok maalesef. 

Burada çocuklarınızı daha rahat büyütüyorsunuz. Rusya’da 4-5 yaşlarında çocuğun sokakta oynaması mümkün değil fakat burada bu var. Ek olarak eğitim kalitesi de iyi. Bilhassa okul için burada yaşayan Ruslar var. Eğitim hususi okullarda daha ekonomik ve İngilizce eğitim alıyor çocuklar. 

Sakin ve rahat bir yaşam isteyen hepimiz burayı tercih edebilirler. 

“Şimal Kıbrıs Benim İkinci Evim”

Kıbrıs Emlak Merkezi okurları için bir mesajınız var mı?

Kıbrıs oldukca güzel bir ülke. Hepimiz online çalışmaya başladığından beri burada gelen ve yaşayan insan sayısı oldukca fazla. Burası benim ikinci evim oldu. Geri Rusya’ya dönmek ister misin diye sorsanız ‘hayır’ derim. Burada yaşamı sürdürmenin avantajları oldukca daha yüksek. Devamlı aktifsin, her yere ulaşımın daha kolay. Bizim ülke şeklinde değil ve burada yaşamak daha kaliteli ve güzel. 

Akdeniz mucize bir deniz, bu yüzden her insana tavsiye ediyorum Şimal Kıbrıs’ta yaşamalarını. 

Şimal Kıbrıs’ı araştırmak için Kıbrıs Emlak Merkezi’ni kullansınlar. Bölge rehberinden yatırım fırsatlarına, iyi mi yatırım yapılmasından, satın alma rehberine kadar yatırımcı için oluşturulan birçok içerik var. Ve tüm bu tarz şeyleri kendi dillerinde okuma imkanı sunuyor. Araştırıp daha oldukca bilgiye haiz olmak her insanın işini kolaylaştırır. 

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.