DOLAR
32,5055
EURO
34,7562
ALTIN
2.412,61
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

Sıfır Konut Almak mı? Projeden Konut Almak mı?

Sıfır Konut Almak mı? Projeden Konut Almak mı?
01.09.2023 00:54
8
A+
A-

İnşaatı tamamlanmış bir konut satın almak yada projeden konut almak. Avantajları ve dezavantajları neler?
Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

İnşaatı tamamlanmış bir konut satın almak yada hemen hemen proje aşamasında bir konut almak. Herşeyden ilkin bu seçenekler alıcının bütçesine ve ihtiyacına gore şekillenir.

Sıfır konut satın almak ile projeden ev satın almak içinde avantajlar ve dezavantajlar var. Hangi seçeneğin daha mantıklı olduğu, kişisel tercihlere ve ihtiyaçlara gore değişiyor.

Tamamlanmış bir ev satın almak, daha azca riskli ve derhal taşınma imkanı sunarken, projeden ev satın almak, daha esnek tasarım seçenekleri, yeni ekipman ve teknolojiler, extra hizmetler sunabilir. Sadece, inşaatın gecikmesi ve beklenmedik maliyetler riski sebebiyle dezavantajları da var.

Eğer amaç yatırım yapmaksa, projeden ev almak daima avantajlıdır. Şu sebeple daha off plan seçeneği ile satışa çıkan konut, lansman dönemine kadar kıymet artışına gider. Konut bittiğindeyse fiyat neredeyse ikiye katlanır.

 

Tamamlanmış bir ev satın almanın avantajları

 

Derhal taşınabilirsiniz:

Tamamlanmış bir ev satın aldığınızda, derhal taşınabilirsiniz. Bu, sıfır ev almak benzer biçimde uzun bir inşaat süreci beklemeniz gerekmediği anlamına gelir.

 

İnceleme yapabilirsiniz:

Tamamlanmış bir evi inceleyebilir ve üstünde değişim yapabilirsiniz. Bu, sıfır ev almak benzer biçimde evin tasarımı ve yerleşim planında esneklik sunmaz, sadece evin fizyolojik özelliklerini görmek ve ona gore bir karar vermek açısından avantajlıdır.

 

Daha azca riskli:

Tamamlanmış bir ev satın almak, inşaatın tamamlanmış olması sebebiyle daha azca risklidir. İnşaatın gecikmesi yada başarısızlığı riski yoktur ve evi gördüğünüz ve incelediğiniz için, beklenmedik sorunlarla karşı karşıya gelme olasılığı daha düşüktür.

 

Projeden ev satın almanın avantajları

 

Daha esnek tasarım:

Projeden ev satın almak, evin tasarımında daha çok esneklik sunabilir. Bazı inşaat firmaları, ev alıcılarına belirli değişimler yapma seçeneği sunuyor. Bu, tamamlanmış bir ev satın almak benzer biçimde esneklik sunmayabilir, sadece evi kendi keyfinize gore özelleştirmek açısından avantajlıdır.

 

Yeni ekipman ve teknolojiler:

Projeden ev satın aldığınızda, evin ekipmanı ve teknolojisi daha yeni olabilir. Bu, daha yüksek enerji verimliliği ve daha güncel teknolojilerin kullanılması anlamına gelir.

 

Extra hizmetler:

Bazı inşaat firmaları, projeden ev alan müşterilere bazı extra hizmetler sunarlar. Bunlar, ortak kullanım alanları, spor salonları, havuzlar benzer biçimde extra olanaklar olabilir.

 

Tamamlanmış bir konut satın almanın dezavantajları

 

Yüksek fiyat:

Tamamlanmış bir ev, projeden ev satın almaya gore daha pahalı olabilir. Bu, evin inşaat maliyetlerinin yanı sıra, konum, bölge, evin yaşı ve öteki faktörlerin fiyatı etkilemesinden kaynaklanabilir.

 

Değişim yapma seçeneği sınırlıdır:

Tamamlanmış bir evi satın alırken, evin tasarımında değişim yapmanız sınırı olan olabilir. Bu, evin tamamlanmış olduğu ve müdahale edilmesinin zor olduğu anlamına gelir.

 

Projeden ev satın almanın dezavantajları

 

İnşaatın gecikme riski:

Projeden ev satın alırken, inşaatın gecikme riski vardır. Bu, evin tamamlanması için beklemeniz gerektiği anlamına gelir.

 

Beklenmedik maliyetler:

Projeden ev satın alırken, evin tamamlanması için lüzumlu ekstralar sebebiyle beklenmedik maliyetlerle karşılaşabilirsiniz. Bu, evin bütçenizi aşmasına niçin olabilir.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.