DOLAR
32,2760
EURO
35,0255
ALTIN
2.474,72
BIST
10.541,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Sıhhatli ve Mutlu Çocuk Odası Tasarımı Iyi mi Olmalı?

Sıhhatli ve Mutlu Çocuk Odası Tasarımı Iyi mi Olmalı?
08.09.2023 06:48
5
A+
A-

Bir çocuğun yaşamış olduğu ortamda, ilinti duygusu geliştirmesi ve kendini güvende hissedebilmesi için alana ihtiyacı var.
Bundan dolayı çocuğunuzun hayatında kendi yatağını, kendi alanını, kendi odasını belirlemek oldukça mühim. Uzmanlara gore çocuğun fizyolojik ve ruhsal gelişimi için bu alan koşul.
Peki sıhhatli ve mutlu bir çocuk odası iyi mi olmalı? Çocuğumuzun gelişimine katkı sağlayacak sıhhatli ve mutlu bir çocuk odası hayata geçirmek için detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

Evimizin salonunu, mutfağını, yatak odamızı kendi zevkimize ve alışkanlıklarımıza gore dekore ediyoruz. Her şey kusursuz olmasa da mühim olan içinde kendimizi iyi hissetmemiz. Çocuk odası tasarlarken de çocuğun yaşını, cinsiyetini, fizyolojik özelliklerini ve ilgi alanlarını dikkate alarak düzenleme yapılması oldukça mühim.

Odasının dekorasyonunu sevmeyen, odasını benimsemeyen ve içinde kalmak istemeyen bir çocuk mutsuz olur.

Bu yüzden çocuk odası tasarlarken dikkatli olmamız ihtiyaç duyulan birçok etken bulunuyor.

 

Mütevazi ve rahat olmalı

Uzmanlara gore çocuğun gelişimine pozitif tesir edecek çocuk odası mütevazı, rahat ve güvenli olmalı.

Evlatların konsantre olabilmeleri, ders çalışırken dikkatlerinin dağılmaması ve bununla birlikte odalarını kendilerine ilişkin hissetmeleri gerekiyor.

Ders emek harcama, oyun oynama ve rahat bir uyku şeklinde pek oldukça gereksinimin karşılanmasını elde eden çocuk odalarının gerek işlevsel yönü gerekse çocuğun memnuniyeti açısından iyi bir halde dekore edilmesi mühim. Çocuk odası dekorasyonu yapılırken çocuğun yaşı, odanın büyüklüğü ve oda içinde kaç çocuğun kalacağı şeklinde mühim kriterleri göz önünde bulundurulmalı.

 

Tv eksi puan

Dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan özelliklerden biri de çocuk odasında kesinlikle tv olmamalı. Tv gereksiz ışınım yürüyerek ve evlatların zekasını gerileten hem de evlatların dikkatini dağıtan bir unsur. Uyku uyunan odada tv olmaması bu açıdan oldukça mühim. Gelişim çağındaki evlatların odalarında tv ve bilgisayar uzmanlar tarafınca önerilmiyor.

 

Refah veren renk tonları

Renklerin insan psikolojisi üstünde oldukça mühim tesirleri var.

Çocuk odalarında zihin açıcı tonlar, yorucu olmayan dinlendirici bir renk kombinasyonu mühim.

Bilhassa duvarlarda pastel tonu tercih edilmeli, yorucu renkler kullanılmamalı.

Sakin, organik ve refah verici renk tonları hakimiyetinde çocuğunuzun hayal gücü ile döşenmiş bir oda hazırlayabilirsiniz.

 

Işık ve havalandırma mühim

Çocuk odasında havalandırma ve ışık büyük ehemmiyet taşıyor. İyi havalandırılan bir odada çocuğun dikkati dağılmayacak ve motivasyonu engellenmeyecek. Işık seçimi da bu aşamada oldukça mühim. Loş yada oldukça parlak bir ışıkta çocuğun gözlerini yorabilir. Çocuk odasında yorucu olmayan aydınlatma kullanılabilir.

 

Oyun alanı

Uzmanlara gore oyun, evlatların iç hayatına oluşturulan bir kapı ve her çocuğun oyuna ihtiyacı var. Evlatların bu ihtiyaçlarının karşılanması için odalarında kesinlikle oyun alanına da yer vermek mühim.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: mutlu çocuk odası, sıhhatli çocuk odası, çocuk odası tasarımıEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.