DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Şimal Kıbrıs için yatırımcının gözü 1 Haziran pandemi açılımında

Şimal Kıbrıs için yatırımcının gözü 1 Haziran pandemi açılımında
03.10.2023 03:59
4
A+
A-

Ev karantinası ve kapalı dönem otel tatilinden sonrasında, yeni bir dönem başlıyor. Şimal Kıbrıs için Haziran ayı yeni bir pandemi açılımı olacak. Peki detaylarda neler var? Kıbrıs Emlak Merkezi olarak sıraladık.

kktc yatırım açılımı

Şimal Kıbrıs için yatırımcının gözü 1 Haziran pandemi açılımında

Ilkin ev karantinası başladı, şimdi ise açılım gündemde. Şimal Kıbrıs’ta yatırım düşünen ve bir türlü gelemeyen yatırımcı için Haziran açılımı büyük ehemmiyet taşıyor. İnşaat firmaları ve emlak acenteleri de, yatırımcılar benzer biçimde geri sayıma başladı.

Pandemi süreci Türkiye ve Avrupa ülkelerine nazaran Şimal Kıbrıs’ta oldukca daha rahat ve minimum yasaklarla geçti. Kendi ülkesinde kısıtlamalarla bunalanlar, Şimal Kıbrıs’ı imrenerek izledi bu zamanda.

Yalnız pandemi değil, kazançlı yatırım fırsatları da gündeme geldi bu zamanda. Forbes dergisinin dünyada yatırım yapılacak sahil ülkeleri sıralamasında sıralama başına KKTC’yi koyması, global bir ilgi uyandırdı.

Türkiye’den, Avrupa’dan, İskandinav ülkelerinden ve Rusya çevresinden… Dünyanın birçok noktasından Şimal Kıbrıs’a gelmek isteyenler var, fakat karantinaya takılıyordu.

Ilkin ev karantinası başladı. Fakat her insanın Şimal Kıbrıs’a gelip, 10 gün süresince karantinada duracak kadar vakti yok.

Peşinden ‘Güvende Kal’ uygulaması ile otelde kapalı dönem dinlence fırsatı sunuldu gelecekler. Fakat burada da bilezik üstünden takip olduğundan, otelden dışarıya çıkmak kesinlikle yasak.

Konut almak, yatırım yapmak için gelenler otelden çıkamadı, satmak isteyenler yasaklar sebebiyle otele giremedi.

Bu sebeple bir süredir yatırımı hızlandırmak, ülke maliyesini rahatlatmak adına kolaylık yapılması isteniyordu. 1 Haziran yeni düzenleme için eleştiri bir tarih…

Pandeminin başladığı günden beri uygulanan sıkı tedbirler,  1 Haziran’da yeni bir açılıma dönüşecek. Ülke genelindeki vakaların denetim altında tutulması durumunda, 1 Haziran’dan itibaren çift açılı kişilerin, çift PCR testi ile ülkeye karantinasız girmesi planlanıyor.

Bu gelişme hem yurt dışındaki yatırımcıyı, hem de ülkedeki emlak ve inşaat sektörünü heyecanlandırdı. Şu sebeple 1 yılı aşkın süredir yalnız mahalli pazarla yada dijital satış denemesiyle hedeflerden oldukca uzak seyreden satış grafiği için, Haziran yeni bir dönüm noktası olabilir.

Kıbrıs Emlak Merkezi kurumsal üyeleri firmalarla yaptığımız röportajlar gösteriyor ki, süreç doğru yönetilirse, emlak ve inşaat sektörü için altın değerinde bir dönem başlayabilir.

Doğal olarak planlanan bu yeni düzenlemede, ülkelerin aşı başarısı belirleyecek Şimal Kıbrıs’a gelişleri. Mesela İsrail’de çift aşı meydana getirilen şahıs sayısı neredeyse ülkenin tamamına yakın. Fakat Türkiye’de 55-60 yaş aralığında hala. Doğrusu 30’lu, 40’lı yaşlarındaki kişilerin çift aşı şartını yerine getirmesi, mesleki pozitif yanları yada hususi bir sebebi yoksa olanaksız benzer biçimde.

Eğer Haziran ayı da pozitif yönde geçerse, çift aşı şartının da çift PCR ile rahatlatılması planlanıyor.

Şimal Kıbrıs ekonomisi ve iş dünyasının yakından izlediği bu gelişimleri paylaşmaya devam edeceğiz.

İsterseniz bu haberi Türkçe olarak da okuyabilirsiniz.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.