DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

Şimal Kıbrıs yolcuları için çift aşılı ve karantinasız gezi rehberi

Şimal Kıbrıs yolcuları için çift aşılı ve karantinasız gezi rehberi
03.10.2023 02:57 | Son Güncellenme: 03.10.2023 02:58
10
A+
A-

Şimal Kıbrıs karantinasız gezi detaylarını mı inceliyorsunuz? Çift aşılı olmak da yetmiyor, geleceğiniz ülkenin rengi gezi etmek isteyenlerin sürecini belirleyecek. İşte detaylar.

kuzey kıbrıs karantina

Şimal Kıbrıs yolcuları için çift aşılı ve karantinasız gezi rehberi

Ilkin ev karantinası ile engellemeler rahatladı, şimdi sırada karantinasız gezi var. Peki salgının başladığı günden bu yana Şimal Kıbrıs’a gezi etmek isteyenler için, karantinasız seyahat süreci iyi mi işleyecek? Kıbrıs Emlak Merkezi okurları tarafınca son günlerde çoğunlukla sorulan soruya yanıtları paylaşıyoruz.

Dünya genelinde aşılama ile beraber, kabusa dönen Covid-19 salgını bir nebze de olsa frenlendi. Aşılama oranı yüksek ülkeler, normale dönüş yolunda. Engellemeler minimum seviyede.

Karantina sürecinde ülkesinde bunalan birçok şahıs, rotasını Şimal Kıbrıs’a çevirdi. Kimi yaşamak, kimi ise yatırım yapmış olup geleceği için plan oluşturmak için KKTC’yi düşünüyor. Fakat önlerindeki engel, 10 günlük karantina süreciydi.

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sıhhat Bakanlığı, ekonomiyi de canlandırmak için bir süredir üstünde çalmış olduğu açılımı netleştiriyor. Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi KKTC’ye gelecek olan kişilerin hangi şartlarda karantinasız gelebileceklerini kapsayan izahat yapmış oldu, tablo yayınladı.

İki ayrı tablo var. İlki ada dışı gezi, ikincisi ada içi gezi için. Kısaca Cenup Kıbrıs’tan Şimal Kıbrıs’a geçişleri kapsıyor.

Kimileri dinlence, kimileri casino, kimileri ise yatırım için bu açılımı bekliyordu. Karantinasız geliş için coşku vardı.

İlk bakışta çift aşı olanlar, kolaylıkla Şimal Kıbrıs’a gezi edebilecek diye düşündü birçok şahıs. Fakat pek de öyleki durmuyor.

KKTC’ye karantinasız girişin yolu yalnız çift aşı değil şu sebeple, bununla birlikte yolcunun geldiği ülkenin de COVID-19 haritasının rengi büyük ehemmiyet taşıyor. Renk yeşilse PCR yok, karantina yok.. Fakat ülkesinde salgın hala denetim altına alınamadıysa ve rengi kırmızıysa, aşılı olmasının da anlamı kalmıyor. Kırmızı renk ülkeden gelecek yolcular, çift aşılı olsa bile hem çift PCR testi istenecek, hem de 10 gün karantinaya girecek.

İşte Şimal Kıbrıs Yolcuları İçin Karantinasız Gezi Tablosu

kıbrıs emlak merkezi

kıbrıs emlak merkezi

Kıbrıs emlak sektöründeki gelişimleri, yatırım fırsatlarını ve emlak ilanlarını portalımızdan Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak takip edebilirsiniz. 

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.