DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
22°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Şimal Kıbrıs’ın En Sakin Şehri Ünvanlı Yeniboğaziçi

Şimal Kıbrıs’ın En Sakin Şehri Ünvanlı Yeniboğaziçi
28.08.2023 20:34
5
A+
A-

Şimal Kıbrıs’ın doğusunda, ülkenin en sakin şehri ünvanını taşıyor Yeniboğaziçi.
Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

Adanın en kalabalık ikinci şehri olan Gazimağusa’ya komşu Yeniboğaziçi, ülkenin en sakin şehri ünvanına haiz.

1958 yılına kadar nüfusunun çoğunluğu Rumlardan oluşuyordu. Bugünkü Yeni Boğaziçi halkının çoğunluğunu Cenup Kıbrıs’taki Aytotoro (Boğaziçi) köyünden göç edenler, Türkiye’den Karadeniz Bölgesi’nden gelenler, İngiltere’den kati dönüş icra eden aileler ve bölgeye yerleşen Avrupalılardan oluşuyor.

 

 

Yeniboğaziçi zamanı ve kültürel zenginlikleri

Bölgede, antik dönemlere ilişik kalıntılar ve eserler bulunuyor.  Bunlar içinde, antik dönemlerde yapılmış olan Agios Trias Bazilikası, antik tiyatro kalıntıları ve antik dönemlere ilişik su kanalları sayılabilir. Bu kalıntılar, Yeniboğaziçi’nin zamanı ve kültürel zenginliğinin göstergeleridir.

Yeniboğaziçi tertemiz plajları, kumsalları ve turkuaz renkli denizi ile ziyaretçilerini cezbediyor. Ek olarak, bölgede yer edinen naturel alanlar da dikkat çeken bir yapıda. Bilhassa, Karpaz Yarımadası’na yakın bir konumda bulunan Yeniboğaziçi, Kıbrıs’ın en güzel naturel alanlarından birini sunar.

 

Yeniboğaziçi ekonomisi

Yeniboğaziçi’nin ekonomisi, ziraat ve turizme dayalı. Bölgede, bilhassa narenciye, zeytin ve üzüm üretimi yapılıyor. Ek olarak, Yeniboğaziçi, Kıbrıs’ın gezinsel açıdan mühim bölgelerinden biri. Bölgede, deniz turizmi, kültür turizmi ve tabiat turizmi şeklinde değişik gezim çeşitleri yapılıyor. Bölgenin plajları, kumsalları ve naturel güzellikleri ile Kıbrıs’ın en güzel bölgelerinden biri.

 

Yeniboğaziçi konut projeleri

Son yıllarda hızla gelişen bir bölge olan Yeniboğaziçi çeşitli konut projelerine ev sahipliği yapıyor.

Yeniboğaziçi konut projeleri, çoğu zaman çağıl mimariye haiz. Projeler, bilhassa yüksek kaliteli malzemelerin kullanımı, düşük yoğunluklu yapılaşma ve doğayla uyumlu bir konsept ile dikkat çekiyor. Bölgedeki konut projeleri, bilhassa lüks villa ve dairelerden oluşuyor.

Yeniboğaziçi’deki konut projelerinin birçoğu, deniz manzaralı konumda yer ediniyor. Konutlar çoğu zaman geniş bahçeler ve teraslarla beraber tasarlanıyor. Villalar, geniş yüzme havuzları, hususi otoparklar ve çağıl iç mekanlarla donatılarak hayata geçiriliyor.

Yeniboğaziçi konut projeleri, bilhassa yabancı yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Bölgede meydana getirilen konut projeleri, yatırım yapmak isteyenler için de yüksek kira getirileri ile cazip fırsatlar sunuyor.

Yeniboğaziçi konut projeleri hakkında daha detaylı data için Kıbrıs Emlak Merkezi’ni inceleyebilirsiniz.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.