DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Şimal Kıbrıs’ta Konut Sigortası Niçin Mühim?

Şimal Kıbrıs’ta Konut Sigortası Niçin Mühim?
14.09.2023 03:30
3
A+
A-

Konut sigortanız var mı? Faydalarını biliyor musunuz? Kıbrıs Emlak Merkezi’nde, sigortacılık mevzusunda dikkat çeken bir başlığı detaylandırdık.

Şimal Kıbrıs’ta aileye uygun dairenin başlangıç fiyatı averaj 50 bin sterlin. Konumuna, mimarisine, konseptine, malzemesine nazaran milyon sterline kadar uzuyor bu rakamlar. Averaj bir otomobil ise 7-8 bin sterlin.

Fakat sayılara bakmış olduğunuzda 7-8 bin sterlinlik araçların sigortası var, 50 bin sterlinlik evlerin yok.

Niçin Konut Sigortası Yaptırmalıyız?

Mecburi olduğundan aracımıza her yıl tertipli olarak sigorta yaptırırken, konut sigortalarında niçin kendimizi mecburi hissetmiyoruz? Altında yatan sebeplere baktığımızda bunun birçok sebebi var aslına bakarsak. Oturulan evin kira olması, konut sigortasının mecburi olmaması, öteki ülkelere oranla zelzele olasılığının düşük olması benzer biçimde aslına bakarsak birçok sebebi var. 

Sadece niçin konut sigortası yaptırmalıyız kısmına gelecek olursak sebeplerimiz daha çok. Kendimizi en oldukça güvende ve rahatlık içinde hissettiğimiz yaşam alanımızda gerçekleşmesini istemeyeceğimiz vakalar olabiliyor. Yangın, zelzele, sel ve su baskını, hırsızlık, su tesisatı hasarları, fırtına benzer biçimde beklenmedik fena sürprizlerle karşılaştığınızda eviniz güvence altında olmalı.

Ihtimaller içinde bir yıkım yüzünden, yılların birikimini harcadığınız yada hayalini kurup da kavuştuğunuz rahatlık alanınızı korumak için, bu kez yatırımınızı konut sigortasından yana kullanmanızda yarar var.

Özetle ister ev sahibi olun ister kiracı olun bütçenize ve ihtiyacınıza en uygun konut sigortası ile hayatınızı ve evinizi güvence altına alın.

Şimal Kıbrıs Konut Sigortaları

Konut sigortalarında tercihe nazaran çeşitler var. Standart bir pakette bulunanlar; yangın, hırsızlık, zelzele, sel ve su baskını, dahili su tesisatı hasarları, fırtına, kara taşıtı çarpması, hava taşıtı çarpması, deniz taşıtı çarpması, duman, cam kırılması, yer kayması, bırakım, işkapatım, kargaşalık, halk hareketleri, terör, yıkıntı kaldırma, mal sahibi mesuliyet, komşu mesuliyet, ferdi kaza ve acil sıhhat harcamaları var.

Konut Sigortası Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Konut sigortası devletimizde mecburi bir sigorta olmamasına karşın, ev sahiplerini ihtimaller içinde bir hasar durumunda oldukça ciddi maddi kayıplardan kurtarıyor. Beklenmedik fena sürprizlere hazırlıklı olmak için ilk olarak çeşitli konut sigortalarını iyice araştırmanız gerekiyor. Konut sigortalarının kapsamı ne kadar geniş olursa, sunmuş olduğu kolaylıklar da o denli geniş oluyor. Sigorta paketi seçerken ek teminatlara da dikkat edilebilir. Ek teminatlar, sigortalılara pek oldukça değişik alanda destek sunmaları ile yaşamı kolaylaştıran unsurlardan.

Konut Sigortasının Maliyeti Ne Kadar?

Kıbrıs Emlak Merkezi’nin görüşlerini almak istediği sigorta uzmanlarından almış olduğu bilgilere nazaran; konut poliçelerinin fiyatı, bina bedeline, müşterinin talebine ve evin içinde bulunan eşyaya nazaran değişim gösteriyor. Dairenin metrekaresi, bina yaşı, ev inşa edilirken kullanılan araç-gereç ve konumuna nazaran maliyet belirleniyor. Mesela sigortalatmak istediğiniz konut sel bölgesine yakınsa, o bile fiyatı etkiliyor. Bu yüzden sigorta uzmanları averaj bir sayı veremiyor.

Konut Sigortası Niçin Mühim?

Şimal Kıbrıs, konum olarak naturel afet bölgesinde ve zelzele kuşağında. Avrupa ülkelerine nazaran, konut sigortası yaptırma alışkanlığımız düşük oranda. Konut sigortasının hiçbir zorunluluğu bulunmuyor. Sadece yeni bir ev alırken kredi çekildiyse eğer, kredi çekilen banka, borç ödeme süreci süresince sizden mecburi konut sigortası yapmanızı isteyebiliyor. Başınıza gelebilecek fena vakalarla baş edebilmek adına konut sigortası yaptırarak hem evinizi güvence altına alıyorsunuz hem de oluşacak maddi kayıplardan kurtuluyorsunuz. 

Konut sigortasında, hırsızlık ve yangın tüm poliçelerin ana teminatı olarak geçiyor. Bununla beraber evin içinde oluşabilecek tüm hasar ve kazalardan sizi muaf tutuyor.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.