DOLAR
32,3609
EURO
34,7714
ALTIN
2.396,36
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

Şimal Kıbrıs’ta Şirket Oluşturmak İsteyenlerin Sayısı Artıyor

Şimal Kıbrıs’ta Şirket Oluşturmak İsteyenlerin Sayısı Artıyor
25.09.2023 21:00
4
A+
A-

Cenup Kıbrıs’tan akın akın gelenlerin sayısı, Şimal Kıbrıs’ta şirket oluşturmak isteyenleri heyecanlandırıyor. Peki süreç iyi mi işliyor? Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

Her kriz, kendi fırsatını bununla beraber getiriyor. Türk Lirası’nın süratli kıymet kaybı ve belirsizliği, döviz geliri olanların alım enerjisini arttırdı. Buna en net örnek olarak siyasal sebeplerle Şimal Kıbrıs’ı her defasında yok sayan Cenup Kıbrıs vatandaşlarının, akın akın Şimal’e geçip alışveriş yapmasını gösterebiliriz. Akaryakıt istasyonları, marketler, mağazalar… Asla olmadığı kadar Rum vatandaşlarla dolu.

Aynı şekilde Şimal Kıbrıs’ta yaşayan öteki ülke vatandaşları için de TL’nin kıymet kaybı büyük bir fırsat oldu. Bozdurdukları döviz, artık oldukça daha çok TL’ye karşılık geliyor. Ürünler her ne kadar zamlansa da, onların kazancı büyük.

İşte bu durum birçok şahıs için yeni iş fikri oluşturuyor. Bilhassa de Türkiye’de iş yapanlar için…

Bulgaristan, Gürcistan, hatta Azerbaycan ve Irak’tan Türkiye’ye gelmiş olarak alışveriş çılgınlığına katılanları görenler, talep gören hizmetleri Şimal Kıbrıs’a da taşıma düşüncesinde.

Son haftalarda Kıbrıs Emlak Merkezi’nin Kıbrıs’ta Yatırım kategorisindeki Kıbrıs’ta Şirket Oluşturmak içinde ne olduğu en popüler aramalar içinde.

Gelen taleplerden bazıları yerinde üretip satma düşüncesinde, kimileri ise ilgi çeken ve piyasada olmayan ürünleri ithal edip satmayı planlıyor. Yetişmiş personel bulma zorluğu sebebi ile hizmet sektöründe girişim düşünen yok denecek kadar azca.

KKTC şirket çeşitlerini ve müessese sürecini inceleyenler, bilhassa de Cenup Kıbrıs’a direkt tecim yapmak adına yeşil hat tüzüğünün detaylarını soruyor.

Şimal Kıbrıs’ta şirket oluşturmak isteyenler için önerimiz, kesinlikle çalışacağınız mali müşaviri iyi araştırın, karşı taraf ile sözleşmenizi imzalayın, yarı yolda kalmayın.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.