DOLAR
32,2459
EURO
34,8143
ALTIN
2.436,10
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Açık
20°C

Şimal Kıbrıs’ta Tarih ve Tabiatın Adresi Güzelyurt

Şimal Kıbrıs’ta Tarih ve Tabiatın Adresi Güzelyurt
29.08.2023 11:50
5
A+
A-

Zamanı dokusu, organik güzellikleri ve tarımsal ürünleriyle Şimal Kıbrıs’ın gelişen bölgeleri içinde Güzelyurt.
Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

Şimal Kıbrıs’ın narenciye merkezi Güzelyurt.

Güzelyurt, zamanı dokusu, organik güzellikleri ve tarımsal ürünleriyle popüler bir bölge.

Şimal Kıbrıs’ın şimal batısında yer edinen bölgenin zamanı antik döneme kadar uzanıyor.

Şehirde bulunan Soli Antik Kenti, Roma dönemine ilişik kalıntıları barındırıyor. Ek olarak, şehirdeki St. Mamas Kilisesi, Bizans dönemine ilişik zamanı bir yapı.

Naturel güzellikleri ile ülkenin en verimli ziraat bölgelerinden olan Güzelyurt’ta portakal, mandalina, limon, zeytin ve üzüm benzer biçimde ziraat ürünleriyle meşhur. Ek olarak, Güzelyurt’un batısında yer edinen Akdeniz kıyısı, güzel plajları ve gezinsel tesisleriyle de hep dikkat çeken bir bölge konumunda.

Güzelyurt, hem de ülkenin gezim merkezlerinden de biri. Şehirdeki zamanı ve organik güzelliklerin yanı sıra, turistlere sunulan aktiviteler içinde yürüyüş, bisiklet, at binme, balık tutma ve su sporları benzer biçimde seçenekler bulunuyor.

 

Güzelyurt Konut Projeleri:

Güzelyurt son yıllarda yükselişe geçen bölgeler içinde. İnşaat firmalarının da projeler geliştirmeye başladığı Güzelyurt’ta daire, villa, köy evleri, dubleks benzer biçimde birçok konut tipi bulunuyor. Her konut tipinin kendine özgü özellikleri ve avantajları bulunuyor.

Şimal Kıbrıs Güzelyurt konut projeleri yerli ve yabancı yatırımcının da ilgisini çekiyor. Yatırım fırsatı sunan projeler inşa edilen bölge Şimal Kıbrıs ODTÜ Kampüsü’nü de bünyesinde bulunduruyor.

 

Güzelyurt Gezilecek Bölgeler:

Güzelyurt’a uğradığınızda gidilebilecek en popüler restoran, PizaVira. Bölgenin uzun süredir en oldukca ziyaret edilen restoranından.

Bölgede her yıl geleneksek olarak Güzelyurt Portakal Festivali düzenleniyor. Kıbrıs’ın antik çağlarına şahitlik eden Soli Harabeleri, eski dönemde Soli kenti olarak adı geçen bölgede içeriyor. Aşağı Bağlıköy’de bulunan bu zamanı kalıntılar adanın görülmesi ihtiyaç duyulan yerlerinden.

Akdeniz’de yaşayan balık ve kuş türlerini görebileceğiniz müzede arkeolojik kazılarda çıkarılan eserler de Güzelyurt müzesinde.

Güzelyurt’un batısında bulunan Vuni Sarayı ise Helenistik döneme ilişik kalıntıları barındırıyor. Saray, açık hava müzesi olarak ziyaret edilebiliyor.

 

Güzelyurt Plajları:

Güzelyurt’un batısında yer edinen Akdeniz kıyısı, güzel plajları ve gezinsel tesisleriyle de meşhur. Bölgedeki plajlar içinde Kalkanlı Plajı, Gemikonağı Plajı ve Bafra Plajı benzer biçimde popüler seçenekler bulunuyor.

 

Güzelyurt Ekonomisi:

Güzelyurt, ülke ekonomisinin hayatî önemi olan turunçgillerin yetiştirildiği ana bölgelerden biri. Ülke ihracatının en ciddi kalemini oluşturan Turunçgiller döviz girdisinin % 40’ını sağlıyor.

Ziraat topraklarının narenciyeye elverişli olduğu bölgede bol miktarda portakal, mandalina, greyfurt, kavun, karpuz ile çeşitli sebzeler yetiştiriliyor. Turunçgillerin bir kısmı da meyve suyu yapılarak ada genelinde tüketiliyor öteki kısmı ise ihraç ediliyor.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: güzelyurtEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.