DOLAR
32,2872
EURO
34,7547
ALTIN
2.395,32
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Şimal Kıbrıs’ta yatırım düşünenler için 3 tehlikeli sonuç tavsiye!

Şimal Kıbrıs’ta yatırım düşünenler için 3 tehlikeli sonuç tavsiye!
09.10.2023 10:34
9
A+
A-

Türkiye’nin meşhur adı Selçuk Yöntem ile gündeme gelen Şimal Kıbrıs emlak sektöründe dolandırıcılık mevzusu, yatırımcıyı korkutmasın… Şu sebeple KKTC inşaat projeleri fazlaca fakat fazlaca kazançlı. Tek yapmanız ihtiyaç duyulan önlemli adım atmak. Kıbrıs Emlak Merkezi olarak size 3 maddede önlem yol haritanızı çizdik.

Kıbrıs emlak sektöründe kazançlı fırsatlar ve yatırımın süratli geri dönüş oranları unutuldu, birkaç gündür hepimiz Selçuk Yöntem’in dolandırılma iddiasını konuşuyor.

İlk değil aslen, tek fark meşhur bir isim olması.

Meşhur olduğundan medyada geniş yer tutması, “Şimal Kıbrıs’ta dolandırıcılık” iddiasıyla binlerce kez haber olması…

Ekonominin zor günlerden geçmiş olduğu, emlak sektöründe satışların azaldığı bir dönemde, {hiç de} iyi olmadı bu gelişme.

Fakat her şerde bir hayır vardır misali, kim bilir sektörün ve yatırımcının vakitlice önlem alması için iyi bir örnek de sayılabilir.

Kıbrıs’ın ilk ve tek emlak haber-ilan portalı Kıbrıs Emlak Merkezi olarak sıkça uyarıyoruz.

Emlakçıları seçerken, inşaat firmalarıyla anlaşırken dikkat etmeniz gerekenleri sayfalarca yazdık, çizdik, sıraladık…

Gelin şimdi bir özet çıkaralım.

Kıbrıs’ta kazançlı yatırım yapın, süratli gelir artışları yakalayın, fakat bunu kontrollü bir halde ilerletin…

1 – Emlak Firmasını İyi Araştırın

Eğer yatırım sürecinde bir emlak firmasıyla çalışacaksanız, firmayı ne olursa olsun araştırın. Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği üyesi mi, değil mi bakın… Firmadan bir emlak danışmanıyla yola devar ederken de, kesinlikle o kişiye süratli bir yatırım danışmanı testi uygulayın. Hakkaten mevzuya hakim mi, yoksa tek amacı para kazanmak olan tecrübesiz bir çaylak mı… Hatta banka hesaplarını bile problem. Şu sebeple kendi ekonomisini yönetemeyen, size iyi mi yarar sağlasın. Bunlar mühim detaylar.

2 – İnşaat Firmasını İnceleyin

Diyelim ki emlak acentesi yada danışmanı size iyi bir proje önerdi. Hoşunuza da gitti. İnşaat firmasını iyice araştırmalısınız. Daha ilkin neler yapmış, referansları ne diyor, ekonomik durumu iyi mi, inşaatı tamamlayabilecek mi? O yüzden şirket sahibiyle bile tanışmanızda, söyleşi etmenizde yarar var.

3 – Sözleşme Koşul, Parayı Siz Ödeyin

Sözleşmesiz çabalamayın kesinlikle. İşin adını koyun, resmiyete dökün. Ve Selçuk Yöntem’in yapmış olduğu hataya düşmeyin. Yatırımınızın ödemelerini aracı üstünden değil, direkt siz yapın. Yurt haricinde yaşıyorsanız, bir gününüzü ayırın, Kıbrıs’a gelin ve işinizi orada tamamlayın.

Yatırımcı olarak siz bu tedbirleri alın, sonrasında da Şimal Kıbrıs’ta kazanmanın tadını çıkarın.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.