DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Şimal Kıbrıs’ta yatırım ve yaşamak için 10 güzel niçin!

Şimal Kıbrıs’ta yatırım ve yaşamak için 10 güzel niçin!
04.10.2023 11:29
5
A+
A-

Akdeniz’in güvenli adası Şimal Kıbrıs’ta yaşamak ister misiniz? Kıbrıs Emlak Merkezi olarak sizin için KKTC’de yaşamın güzelliklerini sıraladık.

Akdeniz’in incisi Şimal Kıbrıs, yatırımcıların da gözdesi. Kıbrıs emlak ilanları ve KKTC konut projelerine gösterilen ilgi artıyor. 

Avrupa, Rusya ve İskandinav ülkelerinden birçok aile, yatırım için Şimal Kıbrıs’ı tercih ediyor. Kıbrıs villaları ve KKTC dinlence evleri en oldukça ilgi görenler içinde. 

Peki Şimal Kıbrıs niçin bu kadar öne çıkıyor? 

Kıbrıs’ta emlak ve inşaat sektörünün en iyilerinin buluşmuş olduğu Kıbrıs Emlak Merkezi olarak, size 10 başlık sıraladık. 

Güvenli 

Kıbrıs adası dünyanın en güvenli ilk beş ülkesi içinde. Şimal Kıbrıs da aynı şekilde, kabahat oranının minimumda olduğu bir ülke. KKTC’de avm benzer biçimde bölgelere girerken X-ray aleti kullanılmıyor. Birçok şahıs otomobilinin kapılarını kilitlemiyor. Birçok evin anahtarı üstünde duruyor. O yüzden güvenli bir yaşam hayal edenler, Kıbrıs Emlak Merkezi üstünden yatırım fırsatlarını araştırıyor. 

Rahat 

Güvenli ülke KKTC, hem de huzurun da adresi. Adada yaşayanlar genel olarak sakin ve stressiz bir yaşam sürüyor. Bu da yaşamın her aşamasına yansıyor. Doğası, manzarası ve iklimiyle KKTC rahat bir yaşam sunuyor. 

Ucuz 

Türk Lirası kazanan için değil, fakat döviz geliri olan için KKTC ucuz bir ülke. Evler ve araçlar dövizle satılıyor. Marketlerde Türk Lirası fiyat var, fakat döviz yükseldikçe alım gücü de artıyor. O yüzden turistler KKTC’de yaşamı ve yatırımı oldukça seviyor. Cenup Kıbrıs’ta yaşayanlar bile alışveriş ve benzin almak için Şimal Kıbrıs’a geçiyor. 

Leziz 

Akdeniz’in leziz sofra kültürü var KKTC’de. Hafta sonu yanan mangallar, sınırsız meze çeşidiyle hazırlanan rakı sofraları eşi olmayan. Bilhassa Şeftali Kebabı ve hellim bölgenin en popüler yiyecekleri içinde. Kıbrıs’ta yiyecek keşfine çıkarsanız, kucak dolusu kilo alabilirsiniz. 

Yakın 

Şimal Kıbrıs’ta trafik problemi, Avrupa ile kıyaslarsanız yok diyebiliriz. Her yer birbirine oldukça yakın. Girne ile Lefkoşa arası averaj 30 km. Tüm KKTC’yi iki saatte dolaşabilirsiniz. O yüzden KKTC’de vasıta kullanmak da oldukça keyifli. Kıbrıs’ta otomobillerin sağ direksiyon bulunduğunu da hatırlatalım. Trafik soldan aşama kaydediyor. 

Samimi

Komşuluk ilişkileri Kıbrıs’ta devam ediyor. Adada yaşayanlar samimi bir halde yaklaşıyor gelenlere. Bu da eski günleri özleyenler için güzel bir nokta. Bilhassa İngiltere’de yaşayan birçok Kıbrıslı Türk, sırf bu samimiyeti yine yaşayabilmek için ülkelerine geri dönüyor. 

Keyifli 

Gece kulüpleri de var, casinolar da. Şimal Kıbrıs’ta eğlence adına birçok seçenek mevcut. Bilhassa de otellerin meşhur sanatçılarla düzenledikleri konserler, magazin dünyasında oldukça meşhur. 

Keşfedilmeye Hazır

Doğayı seviyorsanız, Şimal Kıbrıs tam size nazaran. Dolaşmak için oldukça fazla seçenek var. Her hafta sonu yepyeni gezilecek yer keşfedebilirsiniz. Fotoğraf makinenizi yanınızdan ayırmayın. 

Kazançlı

Yatırımcı için kazançlı bir yer. Yatırımın amortisman süresi 10 senenin altında. Doğrusu yatırımınız averaj 10 yıl benzer biçimde kısa bir sürede kendini ödüyor. Üstelik KKTC gayrimenkulleri her yıl yüzde 10 kıymet kazanıyor. 

Potansiyel Vaat Ediyor

Bu kazançlı duruma ek, bir de Avrupa Birliği potansiyeli var. Eğer görüşmeler pozitif yönde devam eder ve KKTC de Cenup Kıbrıs benzer biçimde Avrupa Birliği’ne dahil olursa, gayrimenkul fiyatlarında ortalama üç kat artış olması tahmin ediliyor. Bu da yatırımcıyı cezbediyor. 

 

Kıbrıs’ın ilk ve tek emlak – haber – duyuru portalı Kıbrıs Emlak Merkezi olarak gelişimleri sizlerle paylaşıyoruz. Haberleri okuyabilir, ilanları inceleyebilir, firmaları yakından tanıyabilirsiniz. 

Araştırmadan, yatırıma karar vermeyin. 

Ek olarak Şimal Kıbrıs’ı kent kent incelemek isterseniz Kıbrıs Bölge Rehberi, KKTC’de yatırım detaylarını öğrenmek için de Kıbrıs’ta Yatırım sayfalarımızı okuyabilirsiniz.

Kıbrıs Emlak Merkezi

 

Etiketler: Kıbrıs’ta Yatırım, Kıbrıs’ta YaşamakEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.