DOLAR
32,2622
EURO
34,7142
ALTIN
2.402,80
BIST
10.247,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Tapu Dairesi’nde devir ve ipotek işlemleri başladı – Kıbrıs Emlak Merkezi

Tapu Dairesi’nde devir ve ipotek işlemleri başladı – Kıbrıs Emlak Merkezi
31.10.2023 15:04
3
A+
A-

27 Nisan Pazartesi itibariyle Tapu Dairesi’nde ekonomik zararın azaltılabilmesi için devir ve ipotek işlemleri yapılmaya başladı. Günlük bir tek 5 işlem yapılacak, daire yarım gün çalışacak. İşte detaylar..

Corona virüs sebebiyle kapanan Tapu Dairesi 27 Nisan itibariyle yarım gün çalışmaya başladı. Yalnız online buluşma ile çalışacak olan daire devir ve ipotek işlemlerini meydana getirecek.

Toplumsal sağlığı korumak amacı ile sabah 8 ve öğlen 12 içinde hizmet verecek ve güde 5 işlem meydana getirecek.

Online buluşma almayanaların işlemleri yapılmayacak.

İşte İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı duyuru..

İçinde bulunduğumuz olağan dışı koşullarda kamu sağlığının korunmasını gözardı etmeden ekonomik işleyişin minimum zararla atlatılması amacıyla, bir tek devir ve ipotek işlemleri için online buluşma yolu ile işlem yapılmaya başlanacaktır.

İşlem yapmak isteyenler, 27/04/2020 tarihinden itibaren Tapu Dairemizin resmi internet sayfası olan http://tapu.gov.ct.tr adresinden buluşma işlemleri kısmına girilerek devir ve ipotek işlemleri için online olarak yada web kullanamayanlar için aşağıda verilen telefon numaraları üstünden 08:00 – 12:00 saatleri içinde buluşma başvurusu yapılabilecektir.

Kaza Tapu Dairelerimiz alınan randevulara 04/05/2020 tarihinden itibaren gün verecek olup dairelerimizin emek harcama usul ve esasları aşağıda belirtildiği şeklinde olacaktır.

Sıhhat Bakanlığı, hizmet verecek olan kamu kurum ve müesseselerinde COVİD 19 tedbirleriyle ilgili emek harcama koşullarını düzenleyen bir genelge yayınlamış olup, Bakanlığımız bu genelge uyarınca gerek çalışanların gerekse işlem hayata geçirmeye gelen yurttaşlarımızın sağlığının korunması için tüm tedbirlere uygun hazırlıklarını yapmıştır.

1- Kaza Tapu Dairelerimiz bir tek 08.00 – 12.00 saatleri içinde yarı gün esası ile rotasyon usulü çalışacaktır.
2- İşlem yapmak suretiyle çağrılan kişilerin, verilen buluşma gün ve saatinde ilgili Kaza Tapu Dairesi’nde olması gerekmektedir. Buluşma verilen gün ve saat haricinde kesinlikle işlem yapılmayacaktır.
3- Her kazada günlük beş randevudan fazla işlem yapılmayacaktır.
4- İpotek ve devir işlemlerine elzem ve acil olan ek işlemler için randevusuz işlem yapılabilecektir (memorandum yatırma, araştırma belgesi temini vb.)
5- Randevuya çağrılan kişilerin ateş ölçümü girişte yapılacaktır.
6- Daire girişinde dezenfekte paspası, el hijyeni sağlanacaktır.
7- Işgören ve işlem talep eden kişilerin, eldiven/maske takma zorunluluğu vardır. İşlem meydana getirecek olan kişilere dairemiz tarafınca eldiven ve maske teminini sağlanacaktır.
8- İşlem esnasında ilgili işgören cam kabin ardında, buluşma sahibi ise 2 metre mesafe kurallarına uygun şekilde işaretli şeridin arkasında bekleyecektir.
9- İşlem esnasında toplumsal mesafe kurallarına uyulması zorunludur.

Kaza tapu dairelerinde COVİD 19’un yayılma oranını yada riskini önlemek için lüzumlu iç düzenleme ve tedbirler de alınmış, sıhhatli bir emek harcama ortamı sağlamak için DSÖ’nün öngördüğü kurallara uygun davranılmıştır.

Online buluşma alamayacak olup, telefon vesilesiyle buluşma almak isteyen kişilerin aşağıdaki Kaza Tapu Dairesi hatlarından buluşma talep etmesi gerekmektedir. Buluşma verilmemiş kişilerin işlemleri kesinlikle yapılmayacaktır. Önceliğimiz halk sağlığının korunmasına yönelik alınan tedbirler çerçevesinde hareket etmektir. Bu bağlamda tapu dairelerinde buluşma alıp işlem meydana getirecek olan yurttaşlarımızın önlem kurallarına uymaları zorunludur.

Devir ve İpotek işlemleri için buluşma alınabilecek telefon numaraları;
Lefkoşa İçin : (0392) 22 83 656
Girne İçin :(0392) 81 52 178
Gazimağusa İçin : (0392) 36 65 631
İskele İçin : (0392) 37 12 657
Güzelyurt İçin : (0392) 71 45 224

Kaynak:
KKTC İçişleri Bakanlığı

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.