DOLAR
32,2111
EURO
34,7344
ALTIN
2.451,56
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Açık
21°C

Taşkın Ağaoğlu corona virüs sürecinin Kıbrıs’ın güvenilirliğini ortaya koyduğunu söyledi..

Taşkın Ağaoğlu corona virüs sürecinin Kıbrıs’ın güvenilirliğini ortaya koyduğunu söyledi..
31.10.2023 16:06
3
A+
A-

Tüm dünyada tesirini artıran corona virüs için Latifoğlu Development Direktörü Taşkın Ağaoğlu, Kıbrıs’ta sürecin doğru yönetildiğini, Kıbrıs ile ilgili kimsenin aklında sual işaretinin kalmaması icap ettiğini söyledi. Detaylar röportajımızda..

Corona virüs odak noktasını değiştirerek tüm dünyada tesirini sürdürüyor.

Kısmi serbestlikler gelse de sürecin normale dönmesi uzun sürecek.

Kıbrıs’ın lokomotif sektörlerinden inşaat sektörü de corona virüs sebebiyle negatif etkilendi. Sadece işin değişik bir boyutu daha ortaya çıktı. Krizi süratli bir halde denetim almayı başardı KKTC. Bu da adaya olan itimatı artırdı yatırımcıların gözünde.

Bilgileri Latifoğlu Development Direktörü Taşkın ağaoğlu konu alıyor..

Corona virüsü süreci sizi iyi mi etkiledi?

Korona virüs ilk olarak devam eden işlerimizin ve faaliyetlerimizin durmasına sebep oldu. Ek olarak tüm dünya ekonomisinde yaratmış olduğu olumsuzluk bizlerin maliyetlerini de negatif etkiledi ve etkilemeye devam edecek.

Son olarak da sektörümüzün bilhassa canlanacağı bir dönemde virüsün tüm dünyada tesirinin artıyor olması ve neredeyse tüm sınır kapılarının kapalı ve tüm uçuşların durmuş olması sıkıntılı bir süreç. Hem yeni müşterilerin adamıza gelememesi hem de depozito almış olduğumuz müşterilerimizin gelip sözleşme imzalayamaması ve yapmaları ihtiyaç duyulan ödemeleri yapamıyor olmaları da karşılaşıyor olduğumuz öteki olumsuzluklardan.

Son dönemde tüm dünyayı saran Covid-19 tehlikesine karşı şirketinizin almış olduğu önlemler nedir?

Şirket olarak bu durumda gerek çalışanlarımızın gerekse emek harcama alanlarımızın hijyenik koşullarını mümkün olduğunca daha iyi hale getirmeye çalışıyoruz.

Şu anda personelimiz evlerinde takip edebilecekleri işleri takip ediyorlar. Eğer ofis ortamında yapılması ihtiyaç duyulan herhangi bir iş var ise limitli bir sürede ofise gelip yapılması gerekeni yapmış olup ayrılıyorlar.

Hükümet tarafınca alınan sokağa çıkma yasağı ve şirket faaliyetlerinin durdurulması sonucu öncesinde de gerek şantiyede gerekse şirketimizin ofisinde lüzumlu hijyenik önlemleri aldık ve en küçük rahatsızlığı olan elemanımızı bile ücretli izne yolladık.

Yeni emek harcama düzeninizi iyi mi yorumluyorsunuz? Size ve şirketiniz için artıları eksileri neler?

Yeni emek harcama düzenimizin eksileri satın alan ile olan temasımızda yaşıyor olduğumuz problemler ve bitirebileceğimiz işleri bitiremiyor olmamız ya da daha uzun sürelerde bitirebiliyor olmamız. Bunun en mühim sebebi her daim kesintisiz yazışma içinde olamıyor olmamız.

BU ÇALIŞMA DÜZENİNDE BİR ARTI GÖREMİYORUM MAALESEF.

Sektöre ve ekonomiye yansıması sizce iyi mi olacak önümüzdeki dönemde?

Sektöre yansıması bir süre daha negatif olacak zira birinci olarak işe tam olarak ne süre başlayabileceğimizi bilmiyoruz.

İkinci olarak sınır kapılarımızın tekrardan ne süre ve hangi koşullarda açılacağını bilemiyoruz.

Üçüncü olarak bu sürecin maliyetlerimize tesirinin nasıl sonuçlanacağını kestiremiyoruz. Fakat uzun solukta gerek hastalığın KKTC de yayılmasının, eğer şimdiki benzer biçimde devam ederse, oldukça sınırı olan olması ve bilhassa hastalığı taşıyan turistlere göstermiş olduğumuz ilgi ve alakanın KKTC ile ilgili aklında sual işaretleri taşıyan yatırımcılar üstünde pozitif bir tesiri olabileceğine inanıyorum.

Bilhassa görüşüyor olduğumuz bazı müşterilerimizin keşke şu anda orada olsaydık orası yaşadığımız yerden daha güvenli demesi bunun kanıtıdır diye düşünüyorum.

Sizin halkımıza ve yatırımcılara mesajınız nedir?

Halkımızı bu süreçte göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı kutlama etmemiz gerektiğine inanıyorum. Oldukca büyük bir kısmımız gerek hastalığın yayılmaması gerekse zor durumda olan diğerlerine yardım mevzusunda gösteriyor olduğu duyarlılık bence takdire kıymet.

Yabancı yatırımcıların da artık KKTC ile ilgili akıllarında bulunan sual işaretlerini yavaş yavaş silmeleri gerektiğine inanıyorum.

Hükümet bu kadar güçlük içinde bile bir ekip önlemleri alıp durumu denetim altında tutmayı başardı. Daha iyisi de yapılabilirdi ve devamlı da yapılabilir sadece o denli varlıklı ve kuvvetli devletlerin uğramış olduğu yıkımı gördükten sonrasında KKTC’deki idarenin almış olduğu tedbirlerin büyük çoğunluğunun doğru ve yerinde olduğuna inanıyorum.

Etiketler: taşkın ağaoğlu, latifoğlu developmentEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.