DOLAR
32,2609
EURO
34,6867
ALTIN
2.397,37
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Temassız ödeme ve online ödemenin önemi – Kıbrıs Emlak Merkezi

Temassız ödeme ve online ödemenin önemi – Kıbrıs Emlak Merkezi
30.10.2023 13:37
5
A+
A-

Stardcard Banka Kartları Merkezi Genel Müdürü Mine Tokay, temassız ödemenin ve online ödeme altyapısının önemini konu alıyor.

Tüm dünyada ehemmiyet kazanan bir mevzu aslına bakarsak online ödeme ve temassız ödeme. Pandemi başladığından itibaren Dünya Sıhhat Örgütü’nün ikazları da bu yönde oldu hep. İlerleyen dönem için geleceği öngörülen 2. korona virüs dalgası ve öteki salgın hastalıkları düşünürsek bir an ilkin teknolojik altyapımızı hazırlamamız gerekiyor. Stardcard Banka Kartları Merkezi Genel Müdürü Mine Tokay verdikleri hizmeti ve bu süreçde sağladıkları olanakları konu alıyor..

Corona virüsü süreci sizi iyi mi etkiledi?

Corona virüsü tüm dünyada yaşanmış olan sıkıntıların bazılarını bizlere de yaşattığı muhakkaktır.

Emek verme sistemimizi değiştik; hizmetimizi aksatmamak için ek önlemler aldık; tamamlanmamış olan ekipman ve malzemelerin ülke ulaşımı durmadan acilen getirilmesi için oldukça süratli hareket ettik. Bunlardan en önemlisi olan kart stoğumuzun ve pos stoğumuzun eksilmemesi için hızlıca tamamladık.

Kart basım hizmetini kendi merkezimizde yaptığımız ve saha hizmetlerimizi kendi ekibimiz yapmış olduğu için bankalarımız müşterilerine anında kart sağlayıp; pos arızalarına oldukça kısa sürede cevap verdik ve yanında yeni aygıt sağlayabildik.

Son dönemde tüm dünyayı saran Covid-19 tehlikesine karşı şirketinizin almış olduğu önlemler nedir?

Covid 19 ile ilgili KKTC de ilk teşhis konulduğu açıklanmadan ilkin Mart ayı başından itibaren şirket binamıza dışarıdan girişi kaldırmıştık. İlk önlemimiz bu oldu. Şirkete dezenfektan ve eldiven aldık. Şirkete gelen tüm evrakların açılması ve kullanılması prosedürlerini değiştik. Sahaya çıkan personele lüzumlu önlemleri almaları mevzusunda emek harcama yaptık.

Ülke genelinde Mart ortasında başlamış olan sokağa çıkma yasağı çerçevesinde tüm personelimizin evden çalışmasını sağladık. Starcard(Cardplus) teknolojik altyapısı kuvvetli bir firmadır. Son olarak teknoloji ile donatılmıştır. Uzaktan erişim ile davet merkezi, kart operasyon, üye işyeri ve data İşlem personelimiz hizmetlerini asla aksatmadan çalıştılar.

Kart basımı, takas ve dağıtım personelimiz yalnız merkeze giderek lüzumlu önlemler alınarak çalıştılar. Saha personelimize maske, eldiven, dezenfektan sağladık. Pos aleti arızalarını onarım yerine yeni aygıt hazırlanarak gittikleri yerde içeriye girmeden aygıt değişimi yapmaları ve kendilerini korumaları uygulaması ile çalıştılar.

Yeni emek harcama düzeninizi iyi mi yorumluyorsunuz? Size ve şirketiniz için artıları eksileri neler?

Yeni emek harcama düzeninin personelimizin motivasyonunu azaltmadığını aksine emek harcama isteklerini ve verimliliklerini arttırdığını gözlemledik.

Tüm geri bildirimlerde hizmetlerimizin ofis ortamından olmadığının asla hissedilmediği ve oldukça süratli cevap verildiği şeklinde sevinç verici oldu.

Beraber meydana getirilen etkinliklerden uzak kalmaktan oldukça mutlu olmadığımızı söyleyebilirim.

Sektöre ve ekonomiye yansıması sizce iyi mi olacak önümüzdeki dönemde?

KKTC olarak duruma bakarsak, sanal alışveriş mevzusundaki hızımızın dünyaya ayak uyduracağına, dijital uygulamaların beklenenden süratli hayata geçeceğine, temassız, mobil ödemelerin beklenenden daha kısa sürede kullanımının artacağına inanıyorum.

Dünya Sıhhat Örgütü’nün temassız ödemenin sıhhatli bulunduğunu belirtmesinden sonrasında Kıbrıs Türk Tabipler Birliği finans sektörüne temassız ödemeler için geliştirmelerin yapılması çağrısında bulunmuş oldu. Starcard Banka Kartları Merkezi; Cardplus Kartları için temassız pos ve temassız kart geliştirmelerini 3 yıl ilkin tamamladı ve 3 senedir kullanılıyor. KKTC’deki tek ödeme sistemleri merkezi olan Starcard; Cardplus kartları için ve isteyen tüm bankalar için en süratli çözümleri üretebilir. Son olarak İhtiyat Sandığı’nın 1500 TL destek ödemeleri için 1 hafta içinde SMS ile ATMlerden kartsız işlem ile ödeme yapılabilmesini sağladık.

Sizin halkımıza ve yatırımcılara mesajınız nedir?

Bu virüs bizlere artık nakitin kullanımının ne kadar zor bulunduğunu açıkça gösterdi. Kartı olan kişilerin, mobil uygulamaları kullanan kişilerin bu süreçte evinden çıkmadan ödemelerini; transferlerini ne kadar rahatça yapabildiklerini ve kendilerini koruyabildiklerini gördük. Ve bir kez daha öğrenmemizi sağlamış oldu bu süreç.

İşyerlerinde sanal ödeme alabilme altyapıları hazır olan işletmelerin sağlamış olduğu avantajları gördük.

Bundan sonraki süreçte dünyada böylesi virüslerin tesirinin daha oldukça olacağını düşünürsek ve yaşam şeklimizin değişeceğini öngörerek nakitsiz yaşamı sağlamak için çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı planlamamız gerek.

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.