DOLAR
32,4237
EURO
34,7977
ALTIN
2.395,15
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

Toplumsal Konutlarda Oturanlar Kentsel Dönüşüm İçin İmza Topluyor

Toplumsal Konutlarda Oturanlar Kentsel Dönüşüm İçin İmza Topluyor
08.09.2023 05:44
1
A+
A-

Taşkınköy Devlet Toplumsal konutlarına meydana getirilen zelzele raporu sonrasında 2007 Zelzele Yönetmeliği’ne gore göçme tehlikesi çıkması üstüne, Devlet Toplumsal Konutlarında oturanlar kentsel dönüşüm için imza kampanyası başlattı.
Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

Taşkınköy Devlet Toplumsal Konutlarında oturan Mimar Onur Olguner, geçtiğimiz günlerde oturmuş olduğu ev için zelzele testi yaptırmış ve netice; 2007 Zelzele Yönetmeliği’ne gore en fena derslik olan göçme tehlikesi çıkmıştı.

Çıkan netice sonrası Devletin yapmış olduğu toplumsal konutların zelzele anında göçme tehlikesi ile karşı karşıya kalan birçok insan da evini terk etmek mecburiyetinde bırakıldı.

Gidecek yeri olmayanlar ise geceleri korku içinde yaşamaya devam ediyor.

Sadece toplumsal konut sakinleri bu duruma bir çözüm bulmak adına, kentsel dönüşüm için imza toplamaya başladılar.

Taşkınköy Toplumsal Konut apartmanlarının ve aynı koşuldaki öteki Toplumsal Konutların can güvenliği tehlikeye girmeden bir an ilkin kentsel dönüşümün başlaması için imza kampanyası başlatan sakinler, tüm Toplumsal Konut Apartmanlarından imza kabul ediyor.

Problemi çözmek için Kızılbaş Eczanesi’nde imza toplayan Toplumsal Konut Sakinleri, geç kalınmadan bir an ilkin kentsel dönüşümün başlamasını istiyorlar.

Toplumsal Konut Sakinleri, ihtimaller içinde bir zelzele anında eğer lüzumlu önlemler alınmazsa şu anda devlet etkinin başlangıcında olan Cumhurbaşkanlığı, Hükümet ve Cumhuriyet Meclisinin değişik oranlarda da olsa görevli tutulacağına vurgu yaptılar.

İmza kampanyası baştan Toplumsal Konut oturanları Devletin yapı stoğunun yenilemek için gecikmeden kentsel dönüşüm adımının çerçevesini belirlemesini, bir an ilkin devlet eliyle meydana getirilen ve can güvenliğini tehlikeye atan bu yapıları yenileyecek adımın bir an ilkin atılmasını istiyorlar.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.