DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Tremeşeli Tüm ortaklık Kurucuları Mustafa Emirkan ve Yusuf Mullaahmet Kıbrıs Emlak Merkezi’ne Konuk Oldu

Tremeşeli Tüm ortaklık Kurucuları Mustafa Emirkan ve Yusuf Mullaahmet Kıbrıs Emlak Merkezi’ne Konuk Oldu
18.09.2023 22:12
30
A+
A-

Internasyonal başarısını Şimal Kıbrıs’a taşıyan Tremeşeli Tüm ortaklık konuğumuz. Şirket kurucuları Mustafa Emirkan ve Yusuf Mullaahmet tecrübelerini, hedeflerini ve Şimal Kıbrıs’ta başlattıkları değişik proje vizyonunu söyledi. Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

tremeşeli holding

2008 senesinde kurulan Tremeşeli Tüm ortaklık’in ilk temelleri İngiltere’de atıldı. Sonrasında süratli bir gelişme grafiğine haiz olan şirket internasyonal tecrübesini 2015 senesinde Şimal Kıbrıs’a taşıdı. Dünya genelinde birçok yol, köprü ve toplu konut projesine imza atan Tremeşeli Tüm ortaklık aynı vakit da Şimal Kıbrıs’ın ilk 7 yıldızlı müteahhiti olma hususi durumunu taşıyor.

Dünya standartlarında projeler inşa etme ve inşaat sektöründe değişik vizyonlar geliştirme hedefi olan Tremeşeli Tüm ortaklık’in kurucu ortakları Mustafa Emirkan ve Yusuf Mullaahmet konuğumuz.

Hem bakış açılarını projelerine iyi mi yansıttıklarını hem de Şimal Kıbrıs’a yatırımcının ilgisini anlattıkları röportajımızda daha birçok detay var.

Keyifli okumalar..


Internasyonal Deneyim Şimal Kıbrıs’ta

Sizi tanıyarak başlamış olalım? Kaç senedir inşaat sektöründesiniz ve neler yaptınız?

Mustafa Emirkan: Ben 1978 senesinde Lefkoşa’da doğdum. 1993 senesinde adadan ayrıldım ve İngiltere’ye taşındım. 1996 senesinde geri geldim ve askerliğimi bitirdim. 1998 senesinde da İngiltere’ye geri döndüm, yarım bıraktığım eğitimimi tamamladım ve mezun oldum.

2008 senesinde Tremeşeli Tüm ortaklık’i İngiltere’de kurup inşaat işine başladık Ilk olarak İngiltere’de inşaat yaptık, sonrasında da Türkiye’de ki büyük şirketlerle konsorsiyumlar kurarak birçok ülkede inşaat yaparak şirketimizi bugüne getirdik. İngiltere içinde yaptığımız işler var, aldığımız devlet ihaleleri var, Özbekistan’da yaptığımız işler var. Kazakistan’da yeni projeye başlıyoruz ve doğal olarak Kıbrıs’ta yaptığımız projelerimiz var.

Bugün şirketimiz, yol, köprü, tayyare pisti vb. inşaat işlerini yapabilecek belgeye ve yetkinliğe haiz. İş bitirme belgelerimiz de var, Kıbrıs’ta tek 7 yıldızlı şirketiz.

Yusuf Mullaahmet: 1998 senesinde Lefke Avrupa Üniversitesi Mimarlık Kısmı’nü bitirdim.

Çocukluktan beri inşaatın içindeyim. Her aşamasını gördüm ve öğrendim. Aslına bakarsak bu işe babama yardım ederek başladım diyebilirim.

Üniversiteden mezun olduktan sonrasında küçük-büyük şirket fark etmeksizin şantiye şefliği ve genel müdürlüğe kadar birçok pozisyonda değişik ve büyük firmalarda çalıştım.

Kendi firmamda bir süre taahhüt işleri yaptım, sonrasında Mustafa Bey ile tanıştık. Ortak fikirlerde buluşunca yap-sat fikrine döndük. Böylece 24 senelik tecrübemi Mustafa Bey ile kurduğumuz Tremeşeli Tüm ortaklık’e aktardım.

“Emsalsiz Projeler Üretiyoruz”

Uzun yılların oluşturduğu tecrübenizle beraber iyi mi başladınız inşaat sektöründe yap-sat işine?

Yusuf Mullaahmet: Taahhütlerde denetim daima karşı taraftadır, yap-sat işinde denetim bizdedir. İstediğimiz kaliteyi kendimiz belirliyoruz. İstediğimiz projeyi kendimiz yapabiliyoruz. Ben mimar olarak istediklerimi yapmakta kısıtlandım öncesinde. Kısıtlamalardan çıkmak ve emsalsiz projeler yapabilmek için bunu tercih ettik.

Mustafa Emirkan:

İngiltere’de bir dostum var, köklü bir aileden, onun teşvikleriyle başladık. Onunla finans işleri yapıyorduk ve finanstan gelen parayı değerlendirmek için de inşaat işine başladık. İngiltere’de restorasyonla başladık, vakit geçtikçe tecrübelendik ve 2008 senesinde bu şirketi kurduk ve büyüttük. Şimdi ise internasyonal başarılara ve tecrübeye sahibiz.

“Değişik Vizyonumuz ile İnşaat Sektörünü Geliştirmek İstiyoruz”

Yaptığınız projeleri ve şirketinizi öbürlerinden ayıran özellikler nedir?

Mustafa Emirkan: Biz daha fazlaca Avrupa’da iş yaptık, birçok mühendis ve mimarla çalıştık. Internasyonal işlerde imzamız var. Teknolojiyi iyi mi kullanmamız icap ettiğini biliyoruz. Ek olarak değişik bir vizyonumuz var bu tecrübelerimizden dolayı. İleriyi görerek hareket edebiliyoruz.

Tüm bu tarz şeyleri değerlendirirsek, en büyük farkımız daha ileriye dönük projeler hayata geçiriyoruz.

Bizim Kıbrıs’ta başlattığımız projelerden, mesela Pangea projesinin Kıbrıs’ta eşi benzeri yok. Süper lüks seviyede yaptığımız bir proje, klasikten uzak. Butterfly projemiz var örnek olarak, ultra lüks akıllı evler inşa ediyoruz. Mimari olarak da konsept olarak da daha ilkin Şimal Kıbrıs’ta inşa edilmemiş evleri hayata geçirmek hedefimiz. Bu teknolojiyi Avrupa’da 20-25 senedir kullanılıyor sadece burada da başlamalı.

Biz burada inşaat yapılarını da, vizyonu da değiştirip projeler yapacağız ve gayemiz tüm sektöre vizyon olarak artı sağlamak.

Yusuf Mullaahmet: Piyasada gördüğümüz kadarıyla hepimiz iyi işler yapıyor fakat genel anlamda bina yapıyorlar. Biz bina yapmak yerine yaşam seçimi sunmaya çalışıyoruz.

Yaşayan, nefes alan ve çağdaş binalar halletmeye çalışıyoruz. Her insana hitap edecek, her insanın ihtiyacını karşılayabilecek üst kalitede işler halletmeye çalışıyoruz. Maliyeti göz önünde bulundurmadan, en iyi işçilik ve en iyi imkanları sağlamak için uğraşıyoruz.

Bu vizyon, Mustafa Bey ile ortak noktamız. Hedefimiz insanların hayatına renk katmak. Sıkıcılıktan ya da aynı tip binalardan gitmektense hareketli ve duygulara hitap eden binalar halletmeye çalışıyoruz.

Bizim insanımız rengarenk, adamız rengarenk ikimiz de inşaatlarımızda bu özelliğimizi öne çıkarmak için çalışıyoruz.

“Kıbrıs’a Kıymet Katacak Projeler İnşa Ediyoruz”

Şu anda hangi projeleriniz satışta?

Mustafa Emirkan: Şuan Rosedale Villas projemiz satışta. Ve yeni satışa açtığımız Pangea Villas projemiz var.

İki projede birbirinden güzel. Rosedale Villas projesini Yeniboğaziçi’nde inşa ediyoruz, bölgeye uygun, yenilikçi bir yaklaşımla tasarladık. Satışlarımız oldukça süratli bundan dolayı insanoğlu kaliteli yapıları ve bizim kültürümüzü anlıyor.  3+1 ve 4+1 villa seçenekleri sunduk projede.

Pangea Villas ise fazlaca hususi bir proje olacak. Fazlaca lüks ve fazlaca kaliteli. Aslolan bakış açımızı bu projeden de anlayabilirsiniz. Tatlısu bölgesinde inşa edilecek ve sınırları zorlayan 12 villa olacak bu projede. Hem konum hem de mimari olarak bölgeye kıymet katacak projelerden biri olacak. Satışa yeni açtık projeyi ve hızla tükeniyor.

Biz projede en fazlaca kaliteye dikkat ediyoruz. Minik projelerimizde bile kaliteden taviz vermiyoruz ki her kesime hitap edebilelim. Dört duvar yapmak yerine, yuva inşa etmeyi planlıyoruz. Maalesef devletimizde bu pek yaygın değil. Her insana dört duvar satılıyor, niteliksiz ve birbirinin aynısı olan projeler. Biz bu durumdan daha değişik projeler inşa etmek için ilerliyoruz.

“Tremeşeli Tüm ortaklık Olarak 7 Yıldızlı Bir Firmayız”

Yalnız Şimal Kıbrıs’ta değil başka ülkelerde de yatırımlarınız ve inşaatlarınız var, hangi ülkelerde bu sektördesiniz ve neler yapıyorsunuz?

Mustafa Emirkan: Şimal Kıbrıs ile beraber Kazakistan’da toplu konut projemiz var.

1300 konutluk devasa bir proje inşa edeceğiz Kazakistan’da. Şu an orada mahalli çalışanlar ile izinleri çözme aşamasındayız. Bildiğiniz gibi ki orada ki iklim ülkemize gore değişik. İklim müsaade ederse, kısa sürede temel atmayı planlıyoruz.

Bununla beraber Avrupa’nın birkaç yerinde de projelerimiz var.

Biz dünyada 7 yıldıza haiz bir firmayız ve bu açıdan Şimal Kıbrıs’ta tekiz. Internasyonal olarak tüm kategorilerde inşaat iznimiz var.

Farkınız çağdaş mimari ve kaliteniz, o vakit şunu sormak istiyoruz, çağdaş tarzda meydana getirilen, nitelikli projeler adaya ne kazandırır?

Yusuf Mullaahmet: Biz çağdaş tarzda projelere odaklandık. Post-modern dediğimiz tarzda gitmeye çalışıyoruz. Adaya mimari olarak birincisi görüntü kazandırır. Yetenekli mimarlarımız olmasına karşın, müteahhitlerimiz tarafınca kısıtlandığını düşünüyorum. Bende o yüzden yap-sata geçtim. Kendi emeğimi kendim yapmış olup, kendi bakış açımı projelerimize yansıtırım diye düşünerek yap-sat işine girdim.

“Şimal Kıbrıs Yatırımcının İlgi Odağı”

Son dönemde artan yatırımcı ilgisiniz iyi mi yorumluyorsunuz, siz Şimal Kıbrıs’ta yatırımı öneriyor musunuz?

Mustafa Emirkan: Doğal olarak ki. 2015 senesinde ben de yatırım için ülkeme geri döndüm. Kıbrıs fazlaca nadir bulunan adalardan biri. Hem konum hem de iklim olarak her insanın dikkatini çekiyor.

Yaşamak için de yatırım için de Şimal Kıbrıs oldukça avantajlı. Konut projeleri istikrarlı bir halde kıymet kazanıyor ve kazanmaya da devam edecek. %40 ortala kıymet artışı var proje yatırımlarının, bu dünyada ender görülen bir artış.

Yatırımcılar da bunun bilincinde, o yüzden adamıza yatırım yapıyor ve başarı göstermiş meydana getirilen yatırımların meyvelerini topluyor.

Kıbrıs Emlak Merkezi okurları için ne söylemek istersiniz?

Ilk olarak yatırım yapacakları firmayı fazlaca iyi araştırsınlar ve vizyonlarını anlamaya çalışsınlar.

Bu yatırımı ben niçin yapıyorum sorusunu sorsunlar, kazanç için mi yaşamak için mi? Cevaplarına gore değişik bölgeler değerlendirilebilir. Fakat burada en önemişi gayrimenkul alım sürecini iyi araştırsınlar, akıllarına takılan noktaları çekinmeden sorsunlar.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: Tremeseli HoldingEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.