DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Ufak mutfaklar iyi mi tasarlanmalı? – Kıbrıs Emlak Merkezi

Ufak mutfaklar iyi mi tasarlanmalı? – Kıbrıs Emlak Merkezi
18.11.2023 23:36
7
A+
A-

Sizin de mi ufak bir mutfağınız var? Oldukça oldukça kolay mi tüm gününü o daracık ve küçücük mutfakta geçirmek? Haklısınız… Peki, bu duruma bir çözüm öneriniz var mı? Eski düzeninizi değiştirmeyi düşündünüz mü asla? Artık, çözüm yolu bulamadıysanız da mesele değil… Niçin mi? Şundan dolayı sizin için Kıbrıs Emlak Merkezi olarak küçücük mutfakların iyi mi tasarlanması gerektiği hakkında bir yazı derledik… Kim bilir ufak mutfağınız artık işlevsel bir oda hâline dönüşebilir. İşte detaylar…

Ufak mutfağınızı işlevsel bir oda hâline dönüştürmek ister misiniz? “Evet!” diyorsanız, işte size birkaç tavsiye…

*Gizli saklı kesme tahtası

Ergonomik bir halde fazladan kesme ve doğrama alanı elde eden kesme tahtası modeli ilginizi çekebilir. Bilhassa ufak mutfaklarda mutfak tezgahı alanından yer kalmadığı durumlarda ya da fazladan alan sağlanması gerektiği durumlarda oldukça işlevsel bir tasarım.

*Ankastre ızgara

Ankastre ızgara lezzet sunan bir mutfağın ayrıcalığı olabilir. Siz de eğer ızgara keyfini mutfağınızda ayrılan ufak bir landa ergonomik şekilde sağlamak istiyorsanız, ankastre ızgara modeli ilginizi çekebilir. Barbekü keyfinden vazgeçmeyenlere ideal bir çözüm.

*İşlevsel çekmeceler

Standart çekmecelere nazaran daha kullanışlı bölümlere ayrılan fonksiyonel çekmeceler size hitap edebilir. Mutfak eşyaları, çatal bıçak ya da baharatlıkların muntazam şekilde bir arada muhafaza edilmesini elde eden, ihtiyaca hususi tasarım fikirlerini değerlendirebilirsiniz.

*Dar dolaplara akılcı çözümler

Sürgülü raf sistemlerinin yanı sıra, açılır kapaklarda muhafaza edilen ufak raflar da oldukça kullanışlı. Ufak ve dar alanlarda ergonomik çözümlerle istenilen ebatta uygun sürgülü dolap raflarını kullanarak fark yaratabilirsiniz.

*Mutfak düzeni için fonksiyonel çözümler

Kurulanacak bulaşıklar ya da ergonomik bir halde el altında bulunmasını istediğiniz mutfak eşyaları için tezgâha gömme sistemler ilginizi çekebilir. Mutfak düzeni sağlamak için ergonomik ve akılcı çözümleri değerlendirmek gerek.

*Oldukça işlevli masa

Ufak mutfaklarda fazlaca işlevsel mutfak elemanları kurtarıcıdır. Bilhassa uzun mutfak tezgâhları oldukça kullanışlı. İstediğiniz takdirde bu tezgâh uzantılarını, şık bir yiyecek masasına dönüştürebilirsiniz.

*Gizli saklı mutfak

Birçok ihtiyacı muntazam karşılayan gömme mutfak sistemleri küçük evlerin vazgeçilmezi olabilir. Katlanır dolap kapaklarının ardında birçok mutfak eşyasını muhafaza eden mini bir mutfak gizli saklı.

*Doğru ışıklandırmayla ferah mutfaklar

Doğru ve ölçülü ışıklandırma ile daha ferah ve genişlik algısını arttıran bir atmosfere haiz olabilirsiniz.

*Saydam yüzeyler ve derinlik

Derinlik katmak açısından doğru ışıklandırmanın yanı sıra, saydam yüzeyler ya da dekoratif aynalar ferahlık tesiri sağlayabilir.

*Askılı mutfak takıları

Mutfak duvarlarına dekor fikirleri hem güzel duyu hem de fonksiyonel çözümler sunuyor. Mutfak tezgâhından yer kazanmak için ergonomik ve işlevsel askılı mutfak aksesuarlarını değerlendirebilirsiniz.

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.