DOLAR
32,3003
EURO
34,9829
ALTIN
2.444,13
BIST
10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

Ümit Vehit: “Bu kriz döneminde hedefimiz kimseyi geride bırakmamak olmalı”..

Ümit Vehit: “Bu kriz döneminde hedefimiz kimseyi geride bırakmamak olmalı”..
31.10.2023 21:13
1
A+
A-

Ülkece ekonomik anlamda darboğazdan geçtiğimiz bu günlerde EMIC Direktörü ve CEO’su Ümit Vehit’in güzel bir mesajı var. Corona krizini atlattıktan sonrasında normalleşme sürecine hızla girebilmemiz için bu uyarıyı dikkate almalıyız.
Detaylar röportajımızda..

Corona krizi tüm dünyada tesiri artarak devam ediyor. Ülkeler art arda zor bir sınavdan geçiyor. Peki corona virüs krizi geçtikten sonrasında iyi mi normale dönebiliriz?

Euro-Mediterranean Investment Company (EMIC) Direktörü ve CEO’su Ümit Vehit okurlarımız için cevapladı..

İşte Ümit Bey’in röportajı..

Corona virüsü süreci sizi iyi mi etkiledi?

Virüsün dünyaya yayılmaya başladığı andan itibaren ülkemizin de maalesef bu salgına yakalanabileceğini düşünerek şirketimizi ve işletme kadromuzu uzaktan çalışmaya hazırlamıştık.

Yaptığımız ön hazırlık neticesinde paydaşlarımız, bankalar ile mali ve hukuki danışmanlarımız düzeyinde herhangi bir sorun yaşamadık.

Ne var ki yatırımlarımızın belli bir kısmı gayrimenkul ve türevleri olduğundan dolayı öteki pek oldukça şirkette olduğu şeklinde hissedilir bir yavaşlama söz mevzusu oldu. Mücbir sebep neticesinde yaşanmış olan bu yavaşlama ise yıl sonu hedeflerimizin daha ileriki zamanlara yayılmasına niçin oldu.

Son dönemde tüm dünyayı saran Covid-19 tehlikesine karşı şirketinizin almış olduğu önlemler nedir?

Azca ilkin bahsettiğim şekilde şirketimizin işletme ekibi ile beraber ofis işlerimizi evlerimizde güvenle ve olabilecek en iyi şekilde yapmaktayız.

Teknolojik imkanların son aşama geniş olduğu bu zamanda, gerek görsel gerek sesli ortamda toplantılarımızı gerçekleştiriyor, çalışmalarımızı e-posta ortamında paylaşıyoruz. Doğal bu aşamada ekip arkadaşlarımızın fedakâr çalışmalarının altını çizmek durumundayım. Bu zor periyodu hem kendimiz hem de paydaşlarımız ve müşterilerimiz için minimum zorlukla atlatmak için elimizden geleni var gücümüzle yapıyoruz.

Yeni emek harcama düzeninizi iyi mi yorumluyorsunuz? Size ve şirketiniz için artıları eksileri neler?

Buna ‘yeni’ değil de ‘geçici’ emek harcama düzeni dersek kanımca daha iyi olur. Hepimiz için zorluk derecesi yüksek bu periyodu elimizden geldiğince artısına eksisine bakmaksızın mümkün mertebe en iyi şekilde atlatmaya ve eski emek harcama düzenimize dönmeye odaklanmış durumdayız diyebilirim.

Sektöre ve ekonomiye yansıması sizce iyi mi olacak önümüzdeki dönemde?

Neredeyse tüm sektörlerde geçici duraksamalar yaşanması, normalizasyon sağlanana kadar oldukça muhtemeldir.

Tüm {özel sektör} tertibatını ona gore alacaktır. Bu aşamada piyasaya nakit akışının çabuk şekilde sağlanması gereklidir ki ekonomik döngü eski potansiyeline kavuşana kadar çalışmalarını devam ettirip, insanlarımıza kazanç ve ekmek sağlayabilsin.

Burada gayemizin ‘geride birini bırakmamak’ şeklinde olması gerekmektedir. Bu süreç içinde temel destekleyici unsur devletimizin kriz yönetiminde yürüttüğü politikalar olacaktır. Hükümet nezdinde atılacak adımların {özel sektör} ve tüm KKTC ekonomisi için ciddi ehemmiyet arz ettiğini düşünüyorum. Dolayısı ile devletin tüm kurumları ile beraber fakat {özel sektör} ile de uyum içinde yapacağı emek harcamalar bu zor süreçte ekonomimizi hızlıca güçlendirmek için esas yol gösterici olacaktır.

Ayrıca belirtmeliyim ki hususi ve kamu olmak suretiyle kuruluşlarımızın, halkımızın tüm kesimleri ile ‘ilkin sıhhat’ diyerek yapmış oldukları özveri ve ortaklaşa iş takdire şayandır. Ne kadar birlik olursak normalleşmeye de o denli süratli ulaşırız diye düşünüyorum.

Sizin halkımıza ve yatırımcılara mesajınız nedir?

Sağlıcakla kalınca.

Bir çok zorluğun üstesinden geldiğimiz şeklinde bu zor günlerin de üstesinden hep beraber gelip oldukça daha kuvvetli bir halde büyümeye devam edeceğimizden şüphem yoktur.

Etiketler: ümit vehit, Euro-Mediterranean Investment Company, emicEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.