DOLAR
32,2083
EURO
35,0035
ALTIN
2.511,19
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Yazlık evlerimizi korumanın yolları neler? – Kıbrıs Emlak Merkezi

Yazlık evlerimizi korumanın yolları neler? – Kıbrıs Emlak Merkezi
12.11.2023 17:04
6
A+
A-

En sonunda yaz bitti, okullar açıldı. Yaz süresince refah bulduğumuz, kafamızı dinlemediğimiz yazlık evimizi kapatmanın zamanı da geldi… Artık, şehre dönüş zamanı… Peki, kış süresince gözümüz arkada kalmasın diye yazlık evimizi kapatırken nelere dikkat etmeliyiz? Yazlık evimizi korumak için hangi önemleri almalıyız? Evimizi hırsızlardan korumak için ne yapmalıyız? Bu soruların cevapları ve daha fazlası Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…

Eveettt… Nerede kalmıştık? Hahh, yazlık evimizi hırsızlardan korumanın yollarından bahsediyorduk… Peki, bu tavsiyeler neler?

Hadi gelin, beraber göz atalım…

İşte, yazlık evimizi korumak için altın değerinde 5 tavsiye:

*Alarm sistemi: Evinize alarm sistemi satın alarak hırsızlık, su baskını yada gaz kaçağı benzer biçimde durumlardan evinizi koruyabilirsiniz. Alarm sistemi lüzumlu durumlarda yetkilileri haberlendirerek evinizin zarar görmesini engeller.

*Kamera sistemi: Site içinde yaşıyorsanız ve acil bir durumda ulaşabileceğiniz kişiler var ise kış süresince evinizi kamera sistemi ile seyredebilirsiniz. Kameranın var olması bile evinize zarar vermeyi düşünenleri engellemeye yetebilir.

*Kıymetli eşyalarınızı yazlık evinizde bırakmayın: Yazlık evlerde çoğu zaman kıymetli eşya bulunmaz. Sadece yazın yanınızda getirdiğiniz takıları ve taşınabilir elektronik eşyaları (dizüstü bilgisayar, tablet vb.) yazlık evde bırakmamanızı tavsiye ederiz.

*Tesisata dikkat edin: Şehre dönmeden ilkin yazlıktaki her şeyi kapattığınızdan güvenilir olun. Suyu ve gazı vanalardan kapatarak ihtimaller içinde bir problemin önüne geçebilirsiniz.

*Kapı ve pencere güvenliği: Yazlıkta da bazı önlemler almanız gerekiyor. Ahşap bir kapı yerine çelik kapı tercih edebilirsiniz. Bütçenize uygun kırılmaz camları inceleyebilir yada pencerelerin önüne demir parmaklık yaptırabilirsiniz.

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.